Nagyon magányosnak érzem magam egyedül itthon a babámmal van valaki hasonló helyzetben?
Nagyon sajnálom a helyzetedet. Igazán nem tudom, hogy mi segíthetne. Én is azért lógok a gyakorin mert nagyon magányos vagyok. Sőt, néha börtönben érzem magam a két gyerek mellett. Annyi, hogy én 8 órában dolgozom is...
Próbálj kimenni a picivel a játszira, ott beszélgetni a szülőkkel. Hátha megvidámít egy időre.
Miért nehéz? Én simán ismerkedek akár boltban is. Egyszerűen a bébikajás pultnál szólíts le valakit, hogy nekik melyik vált be. Utána már látszik, hogy siet-e, vagy tovább lehet vinni a beszélgetést.
De idősebbekkel is lehet barátkozni, ők sokszor magányosak, de szeretik a gyerekeket.
A játszótérrel mi a baj?
Kedves Kérdező és Többiek! :)
Hasonló helyzetben vagyok én is, külföldi élet, az idegen nyelv miatt félénkebb is vagyok, szóval a barátkozás már emiatt is nehezebb, pedig otthon ment a dolog és úgy érzem, menne most is. Most várom a második babánkat, 23 hónap lesz a korkülönbség, és egyre magányosabbnak érzem magam. A férjem sokat dolgozik (vendéglátós), de hálistennek ettől függetlenül jó a kapcsolatunk.
Viszont, Kérdező, szerintem ezzel kéne elsősorban foglalkozni, hidd el, minden kapcsolatot próbára tesz egy gyerek érkezése (nálunk is voltak hullámvölgyek, többemberes babánk van, szabályosan kikészített), de ne engedd hogy tovább mérgesedjen a helyzet! Én, amikor úgy éreztem, gondjaink vannak, olvasgattam a neten mindenféle tanácsokat, cikkeket erről a témáról, és egész jó ötletek is voltak köztük, de ami ennél is fontosabb, a kommunikáció! Meg kell próbálni higgadtan megbeszélni a problémákat, ha fontos mindkettőtöknek a kapcsolatotok, tenni kell érte, sokat.
Bár nem ismerlek, a részleteket sem tudom, úgy tűnik talán neheztelsz a férjedre (megjegyzem, biztosan megvan rá az okod - de próbálj ezen túllépni, nyitni felé, mert épp elég feladat egy 8hós gyerek ellátása, nem kell mellé még egy állandósult családi háború is.)
Kérlek, ne vedd rossz néven az "okoskodásomat", csak saját tapasztalatból próbáltam meríteni, hátha nálatok is beválik ami nekünk segített. :)
Megyek, felébredt az ifjabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!