Manapság hogyhogy minden(a legtöbb) baba ilyen hatalmas, szinte már természetellenesen? Nem lehet, hogy a terhesvitaminok miatt és nem is olyan jók azok?
A férjemmel beszéltük, hogy én pl 2900 grammal születtem a 39. héten, őt meg túl is hordta az anyukája és úgy is teljesen normális 3200 gramm lett.
Azonban mostanában ha ismerősök kiteszik a gyermeküket facera, sokan ilyen 4000+ grammos gyerekeket szülnek, vagy minimum 3800,3900 gramm még idő előtt születve is.
Régen nem volt ennyi “mutáns” baba. Ez vajon egészséges? Vagy mi miatt lehet? Hisz a női test sem arra lett kitalálva, hogy egy több mint 4 kilós gyerek férjen ki belőle. Sokakat pl téraránytalanság miatt császároznak.
Kinek nem inge, nem veszi magára, kivétel erősíti a szabályt.
De ez a jelenség nem tudható be annak, hogy nagyon elterjedtek ezek a terhesvitaminok? Vagy minek? Miért lettek ekkorák a kisbabák ?
Egyik csaladtagom parja 70-en tul van, sokadik gyerekkent majdnem 6(!) kiloval szuletett huvelyi uton. Nem volt terhesvitamin, amit szedett volna.
Nalunk a gyerekeim mind 4 kilo folott szulettek huvelyi uton 40. heten, a korhazban ertetlenkedtek, hogy ez hogy lehet, mert en atlagos magassagu vagyok es vekony. Kb. a 10. hetig szedtem folatot es B12-ot. En 3,5 kiloval szulettem 40. hetre, ferjem 3,7-tel epphogy betoltott 37. hetre. Ugy tudom, hogy a szuletesi suly genetika.
Nem igaz, hogy 30-40 éve is ennyi nagy súlyú baba volt, azért ezt se mondjuk már, statisztikai tény, hogy nő az újszülöttek születési súlya.
De ezt inkább a táplálkozással hozzák összefüggésbe, ma sokkal több és jobb minőségű ételt lehet enni, mint 40 éve, alapvetően többet is esznek a nők (lásd a túlsúlyosak száma is rohamosan nő), és igen, egyre többen cukrosak is a zabálás miatt.
Természetesen, ezek általánossàgban nézve igazak, nehogy itt valami kövér anyuka leírja, hogy neki kicsi gyereke lett, mert nem mondtam, hogy nem lehetséges.
Én 2600g-mal születtem
Szerintem a fiúk általában nagyobb súllyal születnek.
Én lány vagyok, de ált.4. osztályra én voltam a legmagasabb, egy fejjel nagyobb voltam mindenkinél. Meg vékony is.
Nem lehet megjósolni előre ki mekkora lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!