Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Manapság hogyhogy minden(a...

Manapság hogyhogy minden(a legtöbb) baba ilyen hatalmas, szinte már természetellenesen? Nem lehet, hogy a terhesvitaminok miatt és nem is olyan jók azok?

Figyelt kérdés

A férjemmel beszéltük, hogy én pl 2900 grammal születtem a 39. héten, őt meg túl is hordta az anyukája és úgy is teljesen normális 3200 gramm lett.

Azonban mostanában ha ismerősök kiteszik a gyermeküket facera, sokan ilyen 4000+ grammos gyerekeket szülnek, vagy minimum 3800,3900 gramm még idő előtt születve is.

Régen nem volt ennyi “mutáns” baba. Ez vajon egészséges? Vagy mi miatt lehet? Hisz a női test sem arra lett kitalálva, hogy egy több mint 4 kilós gyerek férjen ki belőle. Sokakat pl téraránytalanság miatt császároznak.

Kinek nem inge, nem veszi magára, kivétel erősíti a szabályt.

De ez a jelenség nem tudható be annak, hogy nagyon elterjedtek ezek a terhesvitaminok? Vagy minek? Miért lettek ekkorák a kisbabák ?

2022. nov. 12. 16:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nem feltétlenül születnek nagyobb babák, csak ezeket jegyezzük meg.

Az én lányom 40+3-ra született 3010 grammal. Ismerősöm lánya 41 hétre született 2800 grammal

2022. nov. 12. 17:54
 12/30 anonim ***** válasza:
84%
Az én cukrom mindkétszer pont a felső határértéken volt és végig ch diétáztam (pl egy dekát sem híztam és vékony testalkatú is vagyok), a lányom 55 cm lett és 3960 gr, a fiam 55 cm és 4210. Nekem a cukorra fogták. Az viszont bunkó megfogalmazás, hogy mutáns baba. Mindketten vékonyak és magasabbak is a korabeli gyerekeknél.
2022. nov. 12. 18:04
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 41+1re született 3200 grammal. Egyik barátnőm kivételével aki a 40ik héten szülte a lányát 4150 grammal az ismerősi körömben mindenki 2800-3500gramm közötti babákat szültek.
2022. nov. 12. 18:10
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Ugyannyi ekkora baba volt, csak nem volt facebook. 🙃
2022. nov. 12. 18:11
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 éve 4,2 kilóval születtem. A fiam 1 éve 4 kilóval született. Nem szedtem terhes vitamint és nem voltam terhességi cukros sem. Genetika.
2022. nov. 12. 18:16
 16/30 A kérdező kommentje:
Igen 12, ezért is tettem idézőjelbe.
2022. nov. 12. 18:21
 17/30 A kérdező kommentje:

Én szedek terhesvitamint, csak nem tudom, ez feltétlen jó-e.

Nem szeretném ha nekem is hatalmas babám lenne és NEM azért, mert “rosszabb” mint egy kicsi baba-mielőtt ez is szemet szúrna valakinek, hanem mert nem akarok emiatt is komplikációkat a szülésnél.

2022. nov. 12. 18:25
 18/30 anonim ***** válasza:
80%
A vitamintól nem tud megnőni
2022. nov. 12. 18:30
 19/30 anonim ***** válasza:
18%
En 26 eve 2550 grammal szulettem a 36.heten. Remelem en nem fogok 4 kilos gyereket szulni.
2022. nov. 12. 18:31
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősi körben nekem születtek legnagyobb súllyal a lányaim (mindketten 3500 grammal kereken, 40+3 és 39+5), mindenki másnak inkább 3 kg alatti babái születnek, már akiknél ugye tudom ezt az infót. Mindannyian szedtünk terhesvitamint (és ez az utóbbi 3 év, egyébként tesóm 4,8 kg-vel született, én pedig 3,2 kg-vel, mindketten 40+2 napra, és bár ez több, mint 30 éve volt, szóval ki tudja, anyám állítása szerint egyik esetben sem volt cukros, viszont vitaminokat sem szedett soha). Szerintem ez nem ezen múlik, full genetika. Én amúgy terhességi cukros voltam az elsőnél, a másodiknál ugyan határértéken belül volt a terhelés, de azért végig diétáztam, és a jelek szerint az égvilágon semmit sem számított ez sem.

A terhesvitamin tényleg csak arra jó, hogy anyukának ne legyen hiánybetegsége. Hacsak nem arról van szó, hogy valami nagyon elmaradott világban él, ahol konkrétan éhezik vagy netalán valami barom diétát tart, amitől minőségi éhezéssel terheli a szervezetét, akkor a baba elveszi a számára szükséges dolgokat az anyai szervezetből, szóval neki így is-úgy is ugyanannyi jut a tápanyagokból, vitaminszedés ide vagy oda. Csak nem mindegy, hogy közben anyuka mennyire tartja magát "karban" úgymond, ilyen tekintetben is.

2022. nov. 12. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!