Manapság hogyhogy minden(a legtöbb) baba ilyen hatalmas, szinte már természetellenesen? Nem lehet, hogy a terhesvitaminok miatt és nem is olyan jók azok?
A férjemmel beszéltük, hogy én pl 2900 grammal születtem a 39. héten, őt meg túl is hordta az anyukája és úgy is teljesen normális 3200 gramm lett.
Azonban mostanában ha ismerősök kiteszik a gyermeküket facera, sokan ilyen 4000+ grammos gyerekeket szülnek, vagy minimum 3800,3900 gramm még idő előtt születve is.
Régen nem volt ennyi “mutáns” baba. Ez vajon egészséges? Vagy mi miatt lehet? Hisz a női test sem arra lett kitalálva, hogy egy több mint 4 kilós gyerek férjen ki belőle. Sokakat pl téraránytalanság miatt császároznak.
Kinek nem inge, nem veszi magára, kivétel erősíti a szabályt.
De ez a jelenség nem tudható be annak, hogy nagyon elterjedtek ezek a terhesvitaminok? Vagy minek? Miért lettek ekkorák a kisbabák ?
Akkor is előfordultak azért 4 kg feletti babák, és most sem lehet általánosan kijelenteni, hogy CSAK ekkorák születnek…
Az én fiam 8 hónapos, 3450 grammal született a 39.héten, pedig végig szedtem a terhesvitamint.
Jó, gondoltam, hogy majd a “normál” méretű babák anyukái találják meg a kérdést😄😄
Egyébként 3,5kg nem számít kicsinek.
Én is gondolkoztam azon, hogy genetika-e, de nem tudom, mi is magasak lettünk a férjemmel (175cm és 185cm).
Vagy nem tudom mi okozza. Én próbálom nem a felnőttkori magasságta fogni, mert én is babát várok és nem szeretnék nagy babát szülni. Rettegek a császártól. Jó, tudom, nem kívánságműsor, csak jó lenne ha mondjuk mivel egyikünk sem volt nagy baba, a miénk sem lenne az.
Mindkettővel végig szedtem a terhesvitamint, másodiknál néha kimaradt.
Elsővel diagnosztizált cukros voltam, másodiknál negatív lett a terhelés. Elsővel 28dik héttől, másodikkal végig diétáztam, mindkettővel jó cukrokat mértem.
Első 3180 gramm (37+2), második 4500 gramm (40+0) lett.
Nem hiszem, hogy lenne összefüggés a terhesvitaminnal.
Semmi köze hozzà.
A vitamin az anyuka/ kismama hiánybetegségeinek elkerülèsére való.
( alig 3 kg volt a lány gyerekem, és 3400 a fiú, mind2 terminus túllépéssel)
Azért nálad a két gyerkőc tekintetében az sem mindegy, hogy az egyiket majdnem 3 héttel tovább hordtad, mint a másikat. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!