Újszülött/ pár hónapos baba mellett kinek mennyi ideje marad egyéb dolgokra?
Egyéb dolgok alatt értem, házimunka, jelenleg itthon sütöm a zsemlét, kiflit, főzök, ilyesmik
Ezek mennyire fértek bele továbbra is? Segítség délutántól a férjem munka után
Az első gyereknél mindenre volt időm. Csináltam nyelvvizsgát, hobbimmal foglalkoztam rengeteget, tényleg nagyon laza volt az első 4-5 hónap. Utána persze bedurvult :D De a legeleje nagyon idilli volt, tényleg egy eszik-alszik-nézelődik álombaba volt, az első 3 hónapban még csak nem is sírt soha (mondjuk nem is vártam meg, hogy sírjon, ez tény). De bőven tudtam mellette bármit csinálni, házimunka, sütés-főzés, csak nevezd meg, és ment a dolog.
A másodiknál nem tudom még, milyen lesz, egy hónap múlva születik, de a nővére 2 éves, szóval ha lenne is időm mellette bármire, akkor azt a nagyobbik elintézné, hogy mégse úgy legyen :D
Nyugi, az enyém se szobanövény, sőt, minden ismerős kisgyerekes azt mondta anno is most is, hogy nem cserélne velem 😂 2 éves kora óta nappal se alszik, reggel 7-től este 8-ig fent, mégis ment, megy minden, amit akartam.
Ha valami nem volt meg nem azért nem, mert a gyerek a kifogás, hanem mert lusta voltam, nem volt kedvem..
Főzni bevallom voltam lusta, volt hogy rendeltem, de nem kenem a gyerekre, ha akartam volna lehetett volna, csak a hátam közepére sem kívántam pl a főzést.
16: mesélj, és hogyan oldottad meg, amikor folyamatosan testkontaktust akart és nem volt el a hordozóban? Az enyém csak aludni jár a hátamra, lakásban meg egyáltalán nem szereti a hordozást. Ha nem megyek vele, akkor feszíti magát és le akar jönni. Pihenőszékben 5 perc után nyűgös lett, ha nem foglalkoztam vele, elkezdett sírni. Nappali alvásai 20-30 között voltak. Éjszaka 1-1,5 órákat voltam fenn vele. Válaszkészen próbálom csinálni vel. Most már 2,5 éves és meg lehet mellette mindent csinálni. A gyerekidő - amióta érti és tudja mi az - sokat segített.
Annyiból lényegtelen, hogy nem lesz több gyerekem... de őszintén kíváncsi vagyok, hogy hogy oldottad meg a mindent is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!