Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött/ pár hónapos baba...

Újszülött/ pár hónapos baba mellett kinek mennyi ideje marad egyéb dolgokra?

Figyelt kérdés

Egyéb dolgok alatt értem, házimunka, jelenleg itthon sütöm a zsemlét, kiflit, főzök, ilyesmik

Ezek mennyire fértek bele továbbra is? Segítség délutántól a férjem munka után

2022. okt. 18. 10:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg gyerekfüggő. 1,5 évesem mellett eddig még mindig volt időm mindenre amit akartam, de szerintem ez nem az én érdemem, hanem az övé. Babànak iszonyú jó volt, jól teltek a nappalok nem volt hasfàjós, éjjel ha ébredt akkor evett és visszaaludt. Voltak időszakok mikor picit több ringatàst követelt a visszaaltatàs, de ez sem tartós àllapot volt. Van ilyen is, meg olyan is hogy 1 év utàn azt sem tudod hogy élted túl az eddigieket.
2022. okt. 18. 11:41
 12/42 anonim ***** válasza:
12%
Mivel egész nap alszik mindenre jut időm.
2022. okt. 18. 12:03
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyereknél mindenre volt időm. Csináltam nyelvvizsgát, hobbimmal foglalkoztam rengeteget, tényleg nagyon laza volt az első 4-5 hónap. Utána persze bedurvult :D De a legeleje nagyon idilli volt, tényleg egy eszik-alszik-nézelődik álombaba volt, az első 3 hónapban még csak nem is sírt soha (mondjuk nem is vártam meg, hogy sírjon, ez tény). De bőven tudtam mellette bármit csinálni, házimunka, sütés-főzés, csak nevezd meg, és ment a dolog.

A másodiknál nem tudom még, milyen lesz, egy hónap múlva születik, de a nővére 2 éves, szóval ha lenne is időm mellette bármire, akkor azt a nagyobbik elintézné, hogy mégse úgy legyen :D

2022. okt. 18. 12:17
 14/42 anonim ***** válasza:
75%
Hát az én fiam ha letettem és kettőt arrébb léptem már torka szakadtából sírt. Ha elaludt 20 perc múlva fent is volt. Éjszaka 1,5-2 óránként kelt és sokszor nehezen is aludt vissza. Imádom ezt a dumát hogy ha akarod akkor mindent meg tudsz csinálni. Csak akarni kell. Aha. Mesélj.
2022. okt. 18. 12:21
 15/42 anonim ***** válasza:
73%
Az én lányom mellett megnézném, hogy tudna valaki mindent megcsinálni, és még topon is lenni, még ha annyira akarná is. 😂
2022. okt. 18. 12:26
 16/42 anonim ***** válasza:
27%

Nyugi, az enyém se szobanövény, sőt, minden ismerős kisgyerekes azt mondta anno is most is, hogy nem cserélne velem 😂 2 éves kora óta nappal se alszik, reggel 7-től este 8-ig fent, mégis ment, megy minden, amit akartam.

Ha valami nem volt meg nem azért nem, mert a gyerek a kifogás, hanem mert lusta voltam, nem volt kedvem..

Főzni bevallom voltam lusta, volt hogy rendeltem, de nem kenem a gyerekre, ha akartam volna lehetett volna, csak a hátam közepére sem kívántam pl a főzést.

2022. okt. 18. 12:33
 17/42 anonim ***** válasza:
83%

16: mesélj, és hogyan oldottad meg, amikor folyamatosan testkontaktust akart és nem volt el a hordozóban? Az enyém csak aludni jár a hátamra, lakásban meg egyáltalán nem szereti a hordozást. Ha nem megyek vele, akkor feszíti magát és le akar jönni. Pihenőszékben 5 perc után nyűgös lett, ha nem foglalkoztam vele, elkezdett sírni. Nappali alvásai 20-30 között voltak. Éjszaka 1-1,5 órákat voltam fenn vele. Válaszkészen próbálom csinálni vel. Most már 2,5 éves és meg lehet mellette mindent csinálni. A gyerekidő - amióta érti és tudja mi az - sokat segített.

Annyiból lényegtelen, hogy nem lesz több gyerekem... de őszintén kíváncsi vagyok, hogy hogy oldottad meg a mindent is?

2022. okt. 18. 12:57
 18/42 anonim ***** válasza:
8%
15, Talán neveld meg a lányod?
2022. okt. 18. 12:58
 19/42 anonim ***** válasza:
88%
Lehet egy pár hónapos baba neveletlen?🤔🤔
2022. okt. 18. 13:01
 20/42 anonim ***** válasza:
7%
Ha szeszélyesen és következetlenül van kezelve akkor igen!
2022. okt. 18. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!