!Anyatej mellett tàpszeres pótlás? Mennyit csináljunk 1 étkezéshez?
A védőnő szabadságon van és kb. tojik a fejünkre…
4 napos babának anyatej mellett tápszerből pótlásnak mennyit adjunk mondjuk 1 adaghoz?
Van tejem viszont nem elég..
Kivàltottuk a felírt tápszert,de tanácstalanok vagyunk az adagolásban.
(3800g a törpe,ha ez lènyeges)
Van adagolás a tápszeren,de csak 1 hetes kortól.
Én meg annyit nem merek adni amennyi oda van írva.
Eddig hálistennek nem kellett mert mindig próbáltam úgy fejni is.
Viszont azt vettem észre,hogy kevesebb van és inkább megkérdeztem megelőzés képpen az adagot.
Kórházban pótlás miatt adtak neki,mert,hogy 150-200grammot esett a súlya,de ők azt mondták,hogy az még nem baj,amit nem értek miért mert rendesen etettem 2-3óránként a kórházban is és evett rendesen,és így javasolták a “ritka” tápszerezést…
Így inkább kiváltottam amit kiírtak de az adagolás csak 1 hetes kortól van…
Bocsi ha összeszedetlen amit írtam,de fáradt vagyok picit..😅
A kòrhàzban òriàsi hibàt követtek el, hogy ilyen minimàlis súlyesèsnèl tàpszereztek. 7%-ig teljesen egèszseges a súlyesès, 10%-ig csak jobban oda kell figyelni, ès 14% aminèl mindenkèpp be kell avatkozni.
Ha 3800g-s a baba 200g súlyesès utàn, akkor 5%-ot vesztett.
2-3 òrànàl gyakrabban etesd, ha egèsz nap mellen van, ilyen pici babànàl az az ideàlis.
3-mas válaszoló, 4 napos babáról van szó. Felesleges 90 ml-t bekeverni.
Szerintem ha nagyon pótolni szeretnél neki kérdező, akkor 1 adagot keverj be. Az 30 ml víz és 1 kanál tápszer. A kisfiam szoptatás nélkül annyit evett meg, amikor hazahoztuk. (Felcsípték a nyelvét, nem volt hajlandó szopizni.) Szoptatás után megkínálod, aztán a maradékot maximum kiöntöd.
De amit javasoltak előttem, az a járhatóbb út, hogy minél gyakrabban tedd mellre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!