Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy baba valamit lenyel,...

Ha egy baba valamit lenyel, annak van jele általában és időben kiderül?

Figyelt kérdés

Első babas anyuka vagyok. A legnagyobb félelmem, hogy bármennyire is vigyázok, egy nap lenyel valami olyat a kisbabám, amibe akár belehal. Tényleg figyelem minden mozdulatàt, de volt olyan hogy elfordultam egy másodpercre és azt láttam mintha rágna valamit és már szívrohamot kaptam hogy esetleg a kertből behoztunk valami tüskét vagy ne adj Isten olyan növényt ami neki mérgező (nem tudok róla h ilyen lenne a kertben) esetleg nem veszem észre és hirtelen a játékából ki harap egy darabot, szóval extran para mami vagyok.

A kérdésem az ha esetleg bármikor ilyen történne, vannak jelek? (Láz, hányás, véres széklet) vagy örök életemben retteghetek hogy baj van és nem derül ki, míg fel nem novok a feladathoz? :-)

2022. szept. 18. 20:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Pl: múltkor a cipőbe ragadt egy Szuros király dinnye és az előszobában kiesett, halistennek időben mi vettük észre. Vagy: most kaptuk a gumikacsát nagy szülőktől tudjatok ami sípol megnyomta és kirepült a sípoló kis alkatrész belőle. Na ilyenek. Egyébként már mászik azóta őrülök meg.
2022. szept. 18. 21:17
 12/13 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, a paranoiád károsabb, mint a veszély, ami miatt aggódsz. Kicsi a valószínűsége, hogy ilyen baj történjen. Növényi tüskéről sztem lemarja a hegyességet a gyomorsav. De pl a királydinnye úgy szúr, lesz "hangja", ha a gyerek kezébe kerül.

Koncentrálj a gyakori veszélyekre: gyöngyvirág, tiszafa (ezeknek piros a bogyója), gyógyszerek, felnőtt dózisú vitaminok, vegyszerek (pláne élelmiszer flakonban vagy pohárban tárolva), mosószerkapszula, színes lámpaolaj.

Ha mindenen aggódsz, csak bedilizel, és a gyerek lelki egészségének is árt.

2022. szept. 18. 21:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Nézd, gondolj bele, hogy pl a putriban élő, mélyszegény gyerekek se halnak bele sokszor semmibe, pedig ott aztán nincs biztonságos gyerekbarát kialakítás.
2022. szept. 19. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!