Ha egy baba valamit lenyel, annak van jele általában és időben kiderül?
Első babas anyuka vagyok. A legnagyobb félelmem, hogy bármennyire is vigyázok, egy nap lenyel valami olyat a kisbabám, amibe akár belehal. Tényleg figyelem minden mozdulatàt, de volt olyan hogy elfordultam egy másodpercre és azt láttam mintha rágna valamit és már szívrohamot kaptam hogy esetleg a kertből behoztunk valami tüskét vagy ne adj Isten olyan növényt ami neki mérgező (nem tudok róla h ilyen lenne a kertben) esetleg nem veszem észre és hirtelen a játékából ki harap egy darabot, szóval extran para mami vagyok.
A kérdésem az ha esetleg bármikor ilyen történne, vannak jelek? (Láz, hányás, véres széklet) vagy örök életemben retteghetek hogy baj van és nem derül ki, míg fel nem novok a feladathoz? :-)
Attól függ, hogy mit nyel le.
Van, amikor csak a kakiban köszön vissza a lenyelt tárgy.
Mérgező növénynek nyilván lennének jelei...
Huhh nem nyugodtam meg. Mondjuk gombelem, mágnest nem tartunk itthon :) de akkor gondolom még bármi lehet :-( most a legújabb felelmem hogy ma kaptunk egy gumikacsát nagyszülőktől és mondtàk 3 éves kor alatt nem vehető szájba mert karos lehet a festèkanyag vagy mi.. ilyen alapon ha bármilyen játékba harap és ki harap darabot?
Igen köszi 1es! Igazából nem tudok róla hogy lenne ilyen mérgező növény a környéken. Csak tényleg fèlek mindentől. De próbálom leküzdeni elvégre az se megoldás hogy egy nap annyira megijedjek hogy elvigyem kórházba megnézni a gyomràt ha azt látom hogy oklendezik.
Attól tartok h te nem nyugodnál meg attól se ha hányás vagy más tünet jelezné a dolgot (egyébként nem jelzi, ha csak nem méreg)
Kicsit lazulj le, mert az amit írtál "Tényleg figyelem minden mozdulatát" nagyon nem egészséges, a babának sem!
Valahogy attól kevésbé félek, mert ott biztosan ha csak pár másodpercig is de vannak jelek a felrenyelésnek és észrevenném szerintem.
Egyébként ha le is nyel bármi károsat, mennyi idő annak a hatasa? Pl ha tegnapelőtt oklendezik egy hét, vagy 3 nap múlva nyugodhatok meg.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!