A kisebb termetű nőknek általában kisebb babája is születik?
155 cm vagyok. Lányom 3300 gramm 49 cm volt születésekor. Fiam 3430 g és 52 cm.
Mindketten a 38. hét elején születtek (természetes úton). Ha végig bent maradnak, valószínűleg közelebb lettek volna a 4 kilóhoz.
Ez főleg genetikán múlik, ha pl anyuka időre 2 kilóra született apuka pedig 4-re akkor a baba szintén lehet nagyon nagy. Kérdezz rá ki mekkora súllyal jött világra a családban és akkor tudsz következtetni.
Függ attól is mennyi vitamint szedsz, ha sokat akkor szintén lehet nagyon nagy babád, de pl nagymamám nem szedett semmit, törékeny 164 centis nő volt világ életében, és két 4,5 kilós lányt szült, úgy hogy se az ő családjában se a nagypapám családjában nincsenek magas/nagydarab emberek, szóval ilyen is van.
Hát nálunk bejött, de gyanitom azért mert az én apró és törékeny termetemet örökölték a lányaim:) mindketten 40.héten születtek, 2770 és 2500 gr-al.
Én 158cm, 45 kg vagyok (szülésekkor 58 kg).
Késöbb sem nöttek nagyra, a kétévesem 80-as ruhaméret, ami 12-18 hós babának felel meg. A négy éves pedig 98-as méret, az 2-3 évesnek felel meg:)
156cm vagyok a párom 186cm. A kicsi 50cm és 3980g jött a világra.
A kórházi szobatársam nálam alacsonyabb volt a párja is velem kb egy magasságú, náluk a kicsi 2500g született.(cm már nem emlékszem)
Szerintem genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!