Ilyen kevés korkülönbséggel te hogy élted túl?
Hát ez szép, ennyi kedves kommentet! Ezért nem írok már én ide kérdést.
Ha így alakult, így alakult, most már ebből kell kihozni, amit lehet.
Persze a magyar nők 90 % azonnal rohanna abortuszra, hiszen az csak egy "sejtcsomó", hogy egy másik kommentet idézzek. Ehhez képest, te vállalod, ehhez gratulálok, nagy lelkierő kell hozzá.
Nálunk 15 hónap van a két gyerek között. Kicsivel több, mint nálatok, de én is úgy voltam vele, hogy kezdjük el, ki tudja mikor sikerül. Második hónapban sikerült.
Egy barátnőmnek meg 12 hónap van a két gyereke közt, szóval vagyunk így páran.
És nem fogok hazudni, nagyon nehéz lesz. Igaz, mint kiderült nekem mindkettő adhd-s, szóval biztos nem mindenkinek ilyen nehéz. Nekem is segített a férjem, főtt ételt rendeltünk, és akkor én is hívtam egy bejárónőt, és mégis. A kupi a házban volt a legkevesebb, de 3 hónapig alig aludtam 1-2 órát. Naná, hogy a baba felcserélte a nappalt az éjszakával. A lányom meg pontban reggel 6-kor ébredt, és nem tudtam semmivel rávenni, hogy aludjon még egy kicsit. Nálunk apa aludt a naggyal, én a kicsivel. Szex, szerelem, házasélet, felejtsd el. Tényleg nem tudja az ember 20 évesen elhinni, hogy igaz a mondás, ha választani kell, hogy szex vagy alvás, az utóbbit fogod választani.
Hívj segítséget, amikor csak tudsz. Nekem sajnos nem nagyon volt, de ismerek párokat (persze adhd nélkül), akiknél két nagymama állt sorba, hogy mikor segíthet, és ők mosolyogva átvészelték. Én őszintén idegroncs voltam.
A fiam nem nagyon tudott szopni, és nálunk a védőnő nagyon szoptatásnáci. Már utólag megbántam, hogy rá hallgattam. Amíg a fiam órákig a cicin lógott, addig a lányom szétszedte a házat. Ha nem megy a szoptatás, nyugodtan írass tápszert.
Mi vettünk a babakocsira testvérfellépőt, bár elég ritkán használtam. A lányommal sokat sétáltunk annak idején babakocsiban, a fiamnak már az is elég volt, ha kitoltam az erkélyre a friss levegőre.
Annyi vigasztaljon, hogy később jobb lesz, mert nagyon szépen eljátszanak majd. Egy pár évig, aztán jön a tinikor, amikor meg már rühellik egymást.
Esdig senki sem segített szerintem, hanem ítélkeztetek.
Azt, higy nagyon nagyon nehéz le lehet írni úgy is, hogy közben nem osztjátok ki.
Nálunk 19 hónap van a gyerekek közt.. szontén azonnal sikerült, amikor azt gonsoltuk, hogy nem olyan baj ha jön.. de az elsőre is több hónapot kellett várni, és még nem is menstruáltam.
Nah elcsíptük az első peteérést.
Akkor lett igazán nehéz, amikor a kicsi is közlekedni kezdett.
Neked az is nagy nehézség lesz, hogy a nagy még lehet nem fog jàrni, mire a kicsi megszületik.
Bár ez inkább fizikai.
Szerintem két ennyore kicsivel amúgy túlélsz, aztán jó lesz.
Nálunk is voltak és még vannak is túlélős napok.
De aki azt mondja mindig móka és kacagás, az hazudik..
Kösd fel a gatyót.
Tényleg jó ha van segítség.
Nemcsak rokon, hanem babysitter és aki takarít.
Nem állandóan… csak néha, amikor épp sok, vagy kellene 1-2 óra a férjeddel.
Persze jó, ha errw van nagymama.. de ha fizetett szitter van, az amiatt jó, hogy nem igényel annyi szervezést..
Nekem a szomszédom szült így. Kerek 1 év van köztük. Az egyik 18-an a másik 16-an született 😅
Mint 1 zombi olyan volt sokszor, de azt mondta hogy így van 3 gyerek elég volt, letudja őket egybe. ( a legnagyobb 3 éves volt amikor a középső született) most megint terhes, és jól bírja. Szóval gondolom nem annyira nehéz neki... A férje meg 2 hetente megy haza 2 napra. Nem tudom hogy bírja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!