Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kevés korkülönbség 2 baba közt?

Kevés korkülönbség 2 baba közt?

Figyelt kérdés
Azok válaszai érdekelnének akiknek a gyermekei között nagyon kevés, 1-1,5 év körkülönbség van. Tervezett volt a második baba? Hogy sikerült a terhességet végigcsinálni pici baba mellett? És a szülés követően hogy alakultak a dolgok?
2017. febr. 15. 14:19
 1/7 anonim válasza:
47%
Nem tudok nagy információval szolgálni neked, de anya mindig mondja hogy milyen kevés a két nővérem között a 2 év. Én 4 évvel vagyok fiatalabb a fiatalabbak nővéremnél. Azt mondja, ez jó es ideális korkülönbség két gyerek között, vagy minimum 3 év.
2017. febr. 15. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

2 gyerkőcöm van, 20 hónap a korkülönbség!

Azonos neműek soha nem volt különösebb gondjuk egymással! Szépen eljátszottak együtt!

Amire figyeltünk, nem adtuk a nagyot bölcsibe amikor a kicsi született, így együtt voltak velem itthon! probáltunk mindkettővel külön-külön is sokat foglalkozni!

2017. febr. 15. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk másfél év van a két gyerek között, mindketten fiúk. Tervezett volt mindkettő, és ennél jobban nem is dönthettünk volna. A kicsi most lesz egy éves, és imádják egymást, féltékenységnek a jelét sem látom egyik részről sem. A terhességem könnyű volt és komplikációmentes, szülés után gyorsan felépültem. Az elején volt nehezebb, amikor a kicsi még kelt éjjel, és csak keveset tudtam aludni, de komolyabb nehézségről nem tudok beszámolni. Mondjuk én elég laza vagyok, nem komplikálom meg agyalom túl a dolgokat, csak úgymond teszem a dolgom.
2017. febr. 15. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk majdnem napra pontosan egy év a két lány között. Nekem igenis elég fárasztó volt. Amikor akartam volna nem hagytak aludni, amikor meg lehetőségem lett volna, akkor meg nem tudtam. Ez gyakran kiborított. Nálunk vita is van rendesen, a kicsi gyakran bántja a nagyot.

Egyébként egyik sem volt tervezett, a naggyal úgy voltunk, hogyha jön akkor oké, de nem igazán volt tervbe. A kicsi viszont abszolút meglepetés volt. Hogy őszinte legyek, nem örültem a másodiknak azonnal, de abortuszról hallani sem akartam. Nem bánom, hogy így alakult, de nem ez az ideális kor 2 gyerek között!

2017. febr. 15. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Osszejohet csak fokozottan figyelni kell, hogy a naggyal is legyen olyan idod, ami csak az ove!

Ismeretsegi korben akiknel kicsi a korkulonbseg, konkretan meszaroljak egymast a gyerekek a figyelemert....a nagy siman fejbecsapja a kicsit, a kicsi belerug a nagyba, a legnagyobb beleharap a kozepsobe....a szulok meg azt mindjak milyen jol dontottek es a gyerekek iiiiimadjak egymast. Hat nem talalkoztam meg a gyerkicokkel ugy, hogy ne siratta volna meg egyik a masikat :) Pedig cukik, de egyszeruen meg kicsik ahhoz hogy megertsek, anyuci nem er ra mert szoptat, pelenkaz, stb. viszont mivel meg nem tudjak kezelni ezt, eroszakkal folyamodnak figyelemert.

Masik csaladban anyuka veszelyeztetett lett a picivel, a masfel eves nagytesot bebiszitter gondozta, jatszotereztette, stb.....nagyon sajnaltuk a kisfiut, anyuka 9 honapig fekudt, ezt egy ilyen picinek nem lehet elmagyarazni.

Nem azt mondom hogy nincs jo pelda, de az eleje nehez, illetve en meg nem lattam olyan kis korkulonbseges testverpart ahol ne lett volna testverfeltekenyseg meg neha egy hajhuzas-odacsapas. De a szulok erdekes modon azt mondjak mindegyik esetnel hogy a gyerekek imadjak egymast es niiincs feltekenyseg. Jah.

2017. febr. 15. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
17 hónap van közöttük.Az első kislàny tervezett volt az öcsi becsúszott.Az elején voltak technikai nehézségek(napirend,alvàs összehangolàs,elindulni otthonról,betegségek...)Féltékenység sosem volt.Annyira szeretik,segítik,védik egymàs.Kolleganőm a gyerekeimet làtva direkt kis korkülönbséggel szült.Most 8 és 6,5 évesek a gyerekeim.
2017. febr. 15. 18:10
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem a kis korkülönbség az oka, ha jól kijönnek a testvérek, védik egymást. Ismerek olyan testvérpárt, hogy szinte ölik egymást, összeférhetetlen a 2 gyerek, pedig 1 év is alig van köztük.
2017. febr. 15. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!