Tényleg olyan kevés a másfél év korkülönbség?
A kislányom most múlt egy éves, így másfél év lesz a tesók között. Mindenki azzal riogat, hogy bele fogok őrülni, milyen nehéz lesz a terhesség vége, meg a tesó születése utáni x idő, ki van merülve a szervezetem, nem tudok majd szoptatni, stb.
A kislányunk a 8. hónapban jött össze, így a testvérprojektet is időben elkezdtük, mert megbeszéltük itthon, meg a munkahelyemen is, hogy a két baba között nem mennék vissza dolgozni. Viszont ugye elég gyorsan összejött, innen a kicsi korkülönbség.
Meg hát értem én az aggodalmakat, de szerintem ezt a kérdést apuval kell egyeztetnünk, ha mi így döntünk és sikerül is, aminek mi nagyon örülünk, akkor miért kell "beárnyékolni" a boldogságunkat ilyenekkel? Mondom, nyilván az aggódást leszámítva.
Gondolom, hogy nem lesz leányálom, de nyugtassatok meg, hogy túl fogjuk élni:) Valakinek esetleg hasonló tapasztalata, élethelyzete? Beszólások udvarias leszerelése?:)
Köszönöm előre is.
Saját tapasztalatom nincs, viszont a bátyám és köztem is ennyi a korkülönbség! Múltkor kérdeztem anyukámak, hogy mennyrie volt ez így nehéz, mert én mindig azt olvasom, hogy "szörnyű" két kicsi gyerekkel.Azt mondta, nem volt nehéz, persze oda kellett tennie magát, de szervezéssel, határozottsággal mindent meg lehetett oldani. Tény, hogy nálunk otthon apukám is mindig segített, amiben épp tudott. A kis korkülönbség nagyon jó volt, mert rengeteget játszottunk együtt, feltételezem, ha nem lett volna kistesója a bátyámnak, akkor meg a szüleimen lógott volna mindig, vagy társaságba kellett volna vinni :)
Sok boldogságot a gyerkőcökhöz :)
Az enyémek között 20 hónap van. Egyáltalán nem zakkantam bele. A "nagy" most múlt 2, a kicsi meg 4 hós. Biztos gyerkőcfüggő is a dolog, nem tudom, de nekem - ha nem is zökkenőmentes - de nem őrület a helyzet. Sokkal könnyebnek érzem pl mint egyedül az elsővel. A kicsi megtalálta a helyét a családban és a napirendben. A nagy szereti a kicsit. Az az igazság, hogy a komolyabb kihívást továbbra is a nagy jelenti, hiszen vele tapasztaljuk az újabb és újabb nehéz helyzeteket - pl most a dackorszak kezdetét - míg a kicsivel már ismerős a szitu :)
Szóval mi egyátalán nem bántuk meg, hogy így terveztünk :)
Nálunk is 20 hónap van az 1-2. között szerintem egyáltalán nem volt olyan hú de nehéz az eleje. Mondjuk baba függő, nekem a második egy viszonylag nyugis, eszem alszom típusú volt. Most hogy nagyobbak sokkal nehezebb érdekes módon (5éves a nagy és 3 múlt a kicsi) mert állandóan versengenek, veszekszenek, vitatkoznak, hajba kapnak, ha együtt vannak itthon kb. 10% együtt játszás szépen, 10% velem játszás vagy általam felkínált különfoglalkozás (hogy kicsit békén hagyják egymást) és 80% veszekedés és egymás idegesítése.
Úgyhogy nekem most nehezebb velük.
Sziasztok!
Eltelt lassan 10 év a valaszaitok óta. Hogyan alakult a tesók kapcsolata?
Nálunk lassan esedékes a tesó projekt, de nem tudom , hogy mikor kéne belevágni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!