Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Többnyelvű babák szülei?

Többnyelvű babák szülei?

Figyelt kérdés
Várandos vagyok a kisfiammal és szeretnénk a férjemmel, ha mind a négy nyelvet tökéletesen beszélne. Én magyar vagyok, férjem szlovák, közösen angolul beszélünk és Dániában élünk! Hogyan csináljuk, hogy jó legyen?

2022. aug. 26. 15:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%

majd letisztul neki iskoláskor körül h melyik nyelv melyik

addig simán lehet h azt a szót használja a mondatban amit egyszerűbb kimondani :)

vicces lesz majd hallgatnod ezeket a mondatokat :D de nem javítsd ki

2022. aug. 26. 22:01
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"ha mindhárman együtt vagyunk, akkor angolul."

Akkor előbb utóbb a gyerek csak angolul fog veletek kommunkálni, vagy dánul, hiszen tudja, hogy értitek, és ez is opció. Érteni fogja a többi nyelvet is, de lustaságból nem fogja használni. hacsak nem töltetek rengeteg időd külön-külön is vele. De ez iskola, munka mellett nehezen megy.

2022. aug. 26. 23:38
 13/25 anonim ***** válasza:
32%

Mindenki úgy indul neki, hogy neki több nyelvet (minimum 3) beszélő, diplomás, tökéletes szupergyereke lesz.

Aztán majd le lehet szállni az unikornisról ha megszületik az a baba és ahogyan nő, felülírja a szülő terveit....

Múltkor egy ismerősöm lánya mesélte, hogy fejlesztő mondókákat mondott a párhetes kisfiának. Én meg megkérdeztem, hogy erre miért nem ér rá később? Egy akkora gyerek jóformán fosik, alszik, időnként okádik és bőg.

Én is diplomás, “szellemi” munkàt végző felnőttet akartam a gyerekemből, amiért mindent meg is tettünk, de ő máshogy csinálta a dolgait. Most meg egy olajos tökű autószerelő lett, és hozzáteszem marha büszke vagyok rá így is, annak ellenére, hogy nem az lett, akit elképzeltem.

2022. aug. 27. 00:12
 14/25 anonim ***** válasza:
Nálunk családban unokatestvéreim félig olaszok és kint is élnek. Az idősebbek tudnak magyarul, de csak akkor használják ha itt vannak, otthon mindenki olaszul beszél. De tudnak már angolul is.
2022. aug. 27. 02:35
 15/25 anonim ***** válasza:
70%
13. Pontosan mi a baj a mondókával? Első perctől fontos. Ne haragudj, de egyáltalán nem csak fosik egy baba, szóval az ismerősöd csinálta jól, nem te. Imádom az ilyen baromságokkal mindenbe belekotyogókat. A kérdező pedig nem hobbiból, meg felvágásból szeretné, hogy több nyelvet beszéljen, hanem mert ez a család szerkezete. Az én kisfiam 3 nyelven beszél minden gond nélkül. Ebben van azért meló, mert tudnék vele németül beszélni, de nem teszem, mert akkor a magyar veszne el. De gúnyolódni teljesen felesleges, hogy “szupergyerek”. Nem szupergyerek, nekik ez a normális. Nem akarlak bántani, de ne szólj bele olyanba amihez nincs közöd! Ti gondolom nem többnyelvű család vagytok..
2022. aug. 27. 10:30
 16/25 anonim ***** válasza:

Majd ha nagyobb lesz a “kisfiad” akkor simán lehet, hogy egy nyelvet fog elővenni. Mellesleg nincs olyan, hogy valaki 4 nyelvet, vagy akár hármat beszéljen tökéletesen. Unokatestvérem férje szlovén, a gyerek apja csak szlovénul beszél hozzá, most felnőttként mégis annyira “elhagyta” a nyelvet, hogy csak megérti, de nem beszéli.

Nem belekotyogok, hanem leírom az igazat, mert nem olyan lesz a gyereke, mint ahogyan ő azt elképzeli. Nem fog 4 nyelven beszélni, maximum megérteni abból kettőt.

2022. aug. 27. 10:35
 17/25 anonim ***** válasza:
34%
16. Persze elhagyhatja a magyart, ha meghalok, de nem fogja mert vannak unokatestvérei, magyar rokonai. És nem nem hármat fog, mert most kezdi az angolt és remélem még választani fog mellé. Én is négy nyelven beszélek, ez itt alap, egyáltalán nem megértem belőle kettőt, hanem magyar az anyanyelvem, angolul és németül közel anyanyelvi szinten, franciául pedig felsőfokúm van, bár tény ez a leggyengébb. És persze nem fog mind a 3-4 nyelven anyanyelvi szinten beszélni, de szépen beszél, nyilván neki az a legkönnyebb amit az iskolában beszélnek, de én erőltetem a magyart, hogy a nagyszüleivel is tudjon beszélni. Bocsánat, tényleg nem akarok vitázni veled, de nagyon nincs igazad, van világ a buborékodon kívül.
2022. aug. 27. 11:05
 18/25 anonim ***** válasza:
31%

17, persze, úgy könnyű közel anyanyelvi szinten beszélned, hogy ott élsz és használod. De a közel anyanyelvi, nem tökéletes, mint ahogyan azt a kérdező írta. Elég sokan elcsacsognak bármiről több nyelven, de tökéletesen nem fogsz tudni annyi mindent gyakorolni.

Én is beszélek angolul “közel anyanyelvi” szinten+mivel szlovéniában dolgozok, azt a nyelvet is, de a tökéletestől messze áll. Nem lehet elvárni senkitől, főleg nem egy inimini gyerektől. Nem erről kéne szólnia a kisgyermekkornak.

2022. aug. 27. 11:15
 19/25 anonim ***** válasza:
46%
Szóval, azt akarom mondani, hogy nyilván megérti majd a nyelveket, de aki csak az anyjával/apjával beszélt egy nyelvet, az sosem lesz tárgyalóképes belőle, ha külön nem fekszik rá. Illetve a kérdező gyereke eleve akcentusosan, lehet, hogy néhol hibásan fogja hallani az angolt is, mert a szülők sem anyanyelvi angolok. Szóval nem lehet elvárni a tökéletességet egy gyerektől sem. Attól falra mászok.
2022. aug. 27. 11:21
 20/25 anonim ***** válasza:
34%
De ki várja el? Senki. Elvárom, hogy a németet és angolt közel tökéletesen beszélje. A franciát az apja, a magyart az én családommal beszéli.
2022. aug. 27. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!