Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kornélia névről vélemények?

Kornélia névről vélemények?

Figyelt kérdés

November elejére várjuk a kislányomat és a férjem azt áldodta még mielőtt tudtuk volna a baba nemét, hogy van egy Kornélia nevű ksilányunk.

Mivel senkit nem ismerek ezzel a névvel, nehéz bármihez is kötnöm. Nektek mi a véleményetek róla?

2022. aug. 20. 14:22
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
79%

Ha zavar a régiessége, akár komor/komolysága/keménysége; adjatok mellé még egy másik fajta típusú nevet 2. keresztnévnek

Pl Odett, Norina, Tilda,

2022. aug. 21. 19:14
 32/38 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nagyon tetszik, akár adtam is volna. Szerintem elegáns.

Egy név jelentése soha a büdös életben nem érdekelt. Intelligens ember tudja, hogy senkit nem fog annyira izgatni az ő kis csimotájának a neve, hogy a jelentésének utána nézzen. Azt sem tudom az én általam adni tervezett névnek mi a jelentése. Pedig megnéztem már egyszer, csak elfelejtettem, annyira nem lényeges.

De ha már nagyon ezen akarunk pattogni, a somfát valószínűbb jelentésnek írják, mint a szarvat. A somfa meg egy szép növény, kicsi rózsaszín virága van. Nem értem mi a ciki benne.

2022. aug. 21. 21:36
 33/38 anonim ***** válasza:
7%
Nem mások miatt nézel után a neved vagy a gyerekednek szánt név jelentésének. Kit érdekelnek mások? 😅 A gyerekem érdekel és neki nem adnék olyan nevet aminek negatív a jelentése különösen ha hiszek benne hogy hat a személyiségre. Bár ha a kerdező olyan közösségben él ahol mindenki seherezádé meg Dzsenifer akkor oda a Kornélia teljesen jó lesz. 😅
2022. aug. 21. 21:49
 34/38 anonim ***** válasza:
89%

Oké, de ki az a hülye, aki hisz benne, hogy a név jelentése kihatással lesz a gyerek életére? Az menjen az ezo rovatba, és ne fikázza mások IQ-ját, mert nincs rá alapja. A kérdező sem a jelentést írta, hogy az lehetne hatással, hanem magát a nevet. Ez is elég ingoványos talaj, de van amúgy pár kutatás róla, hogy az emberek hajlamosak idomulni ahhoz a képhez, akit a környezetük a nevükhöz kapcsol. Hangzás, benyomás alapján. Nem jelentés alapján, hiszen azt kb senki nem tudja, így nem is az alapján ítélkeznek. Tehát nagyon leegyszerűsítve egy Kornélia lehet pl a neve miatt koravén vagy előkelő viselkedésű, ha elég ember vetíti rá ezeket a tulajdonságokat, ez egyfajta önbeteljesítő jóslat. De nem fog sem somfává sem szarvvá válni értelemszerűen.

Mindenki csak a saját nevében tud nyilatkozni. Engem sem mások, sem magam miatt nem érdekel egy név jelentése. Annyi más szempont van, amit figyelembe veszek, hangzás, vezetéknévhez passzolás, kiejthetőség, gyakoriság, asszociációk... Majd még pont az állítólagos jelentése fog érdekelni, nyilván. Alapból a legtöbb névnek uncsi jelentése van, legalábbis amiket valamiért olvastam. Nagy részük Isten ajándéka, Isten hatalma, Isten kegyelme. Én ateista vagyok, ha izgatna a jelentés, kapásból kukázhatnám is a nevek nagy részét.

Elhiszem, hogy valakit érdekel ez a téma, de felesleges másokat traktálni vele. Pláne olyat írni, hogy intelligens ember utána néz a jelentésnek. Embert nem ismerek, aki ez alapján választott volna nevet. Egyéni nünükéje lehet valakinek a pozitív jelentés, de amúgy az emberek nagy része telibe leszarja.

2022. aug. 21. 22:10
 35/38 anonim ***** válasza:
88%
Nekem tetszik
2022. aug. 21. 22:21
 36/38 anonim ***** válasza:
86%
Szép név
2022. aug. 21. 22:55
 37/38 anonim ***** válasza:
83%
Nekem nagyon tetszik, szép nőies hangzása van, Liának becézném.
2022. aug. 22. 12:56
 38/38 anonim ***** válasza:
91%
Szép név szerintem.
2022. aug. 25. 00:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!