Kornélia névről vélemények?
Figyelt kérdés
November elejére várjuk a kislányomat és a férjem azt áldodta még mielőtt tudtuk volna a baba nemét, hogy van egy Kornélia nevű ksilányunk.
Mivel senkit nem ismerek ezzel a névvel, nehéz bármihez is kötnöm. Nektek mi a véleményetek róla?
2022. aug. 20. 14:22
1/38 anonim válasza:
Van 2 Kornélia nevű ismerősöm. Egy normális név. Ennyi.
3/38 anonim válasza:
*vállalható. Nagyon átírta a telefon, bocsi.
4/38 A kérdező kommentje:
A Kornélia nevű ismerőseidnek milyen a személyisége? Tudom, hogy nem szabad név alapján bekategorizálni embereket, de azért van benne valami igazság néha.
2022. aug. 20. 14:26
6/38 anonim válasza:
Nekem ez volt a nevem, de annyira utáltam, hogy nevet változtattam. Egyébként ízlés kérdése. Kicsit megosztó név, vannak, akiknek tetszik, másoknak nem annyira. Én eleve nem szeretem, ha egy női név valamelyik férfi névnek a női párja. Mivel a Kornél név elég népszerű, sokaknak inkább az ugrik be róla. A szüleim több Kornélia nevű nőt ismertek, mindegyik értelmiségi, intelligens, kedves nő volt. Emellett az volt a szempontjuk, hogy ritka név legyen. Sokkal ritkábban adják lányoknak, mint fiúknak a Kornélt. Hátránya lehet még, hogy egyesek a név alapján egyből beképzeltnek is tarthatják a viselőjét. Ez is tapasztalat. Ettől még, ha tetszik nektek, nem akarlak lebeszélni róla. Lehet, hogy a ti lányotoknak tetszeni fog. Ha mégsem, akkor legfeljebb majd ő is nevet változtat. Esetleg adjatok neki egy második keresztnevet is, akkor választhat. Bár önmagában is elég hosszú név.
8/38 anonim válasza:
Mit csinált a férjed?
Nekem nem tetszik, túl komor. De ez relatív. Azért a jelentését is érdemes megnézni nehogy valami nem tetsző dolog legyen meg a beceneveit az is tetszik e? Korni, Neli, Lia. Ha neked tetszik akkor hajrá. Nem gyakori név senkit nem ismerek akit így hívnak. Talán ez előny lehet. Egyébként én is nevet változtattam. Támogatom a 2 keresztnév adását.
9/38 anonim válasza:
Meg arra is figyelj illik e a vezeteknévhez. Ismerek egy Bera Verát 🤣🤣 Az annyira nem sikerült.
10/38 anonim válasza:
Jelentése somfa vagy szarv. Hát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!