Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kornélia névről vélemények?

Kornélia névről vélemények?

Figyelt kérdés

November elejére várjuk a kislányomat és a férjem azt áldodta még mielőtt tudtuk volna a baba nemét, hogy van egy Kornélia nevű ksilányunk.

Mivel senkit nem ismerek ezzel a névvel, nehéz bármihez is kötnöm. Nektek mi a véleményetek róla?

2022. aug. 20. 14:22
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%
Ha ezt a férjed így megálmodta, még az is lehet, hogy a gyerek így üzent. De nem lehet tudni, a gyereket nem tudjátok megkérdezni. Ha nektek tetszik ez a név, akkor nevezzétek így a gyereket. Ne azzal foglalkozzatok, mit gondolnak mások, főleg a teljesen idegenek. Ha nincs az ismeretségi körben ilyen nevű, az csak előny, nem fogjátok keverni, hogy kiről van szó. Ritka név általában is, tehát nem lesz az osztályban 3 másik Kornélia. Ha már úgyis döntöttetek, akkor nincs kérdés. Ha mégsem, akkor inkább rokonok véleményét kérjetek ki, ne a gyakorisokét.
2022. aug. 20. 18:34
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

N3kem is álmodott az anyám a nevemmel. Szerintem azt akartam üzenni neki, hogy csak ezt ne!!! :D

Te gyereked nevezd ahogy akarod. Magánügy.

2022. aug. 20. 18:43
 23/38 anonim ***** válasza:
91%
Két Kornéliat ismerek. Az egyik okos, szorgalmas, segítőkész, talpraesett, kitartó, kedves, csapatjátékos, ilyenek. Népszerű, sokan kedvelik. A másik pedig szintén okos, határozott, karakán, talpraesett, ezek mellett nagyon jó a humora. Ő valamiért megosztóbb személyiség, talán mert szókimondóbb az átlagnál. Nekem maga a Kornélia név is tetszik, Lia becézéssel, de a Nelli is aranyos. Én adtam volna a kislányomnak, ha nem lenne már a távolabbi rokonságban egy Kornélia. De ha lesz még egy lányom fontolóra veszem 😁
2022. aug. 20. 18:48
 24/38 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nagyon tetszik. És nagyon bájos a Nelli becézés.
2022. aug. 20. 19:10
 25/38 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem tetszik, de igazából kit érdekel ki mit gondol? Adjátok a Kornéliát, ha ez áll közel hozzátok. Nem a neve jelentése fogja meghatározni a jellemét.
2022. aug. 20. 20:20
 26/38 anonim ***** válasza:
8%
A matektanárunkat hívták így. Nekem nem kötődnek hozzá szép emlékek. Egy banya volt.
2022. aug. 21. 09:53
 27/38 anonim ***** válasza:
31%

Ŕn azt álmondtam lesz egy Luca nevű kislányom. Ehhez képest van egy Ábel nevű kisfiam.

Szerintem csúnya dolog mások véleményet kérni aztán bunkóskodni a válaszadókkal. Nem kötelező hallgatni senki véleményére de ez a viselkedés elég taszító.

Visszatérve a kérdéshez nekem nem tetszik ez a név, olyan régimódi. Most lepontozhatsz engem is. :D

2022. aug. 21. 12:54
 28/38 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem kicsit öreges, de egyébként teljesen jó név.

Lia-ként becézve amúgy cool

vagy pl Nelli is lehet, vagy pl még a Koni is cool. :):)

De Korni semmiképpen

2022. aug. 21. 16:26
 29/38 anonim ***** válasza:
11%
Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy olyan nevet választottak amit nem lehet becézni. A Kornélia nem ilyen és az emberek nagyon fantáziadús dolgokat tudnak kitalálni aminek sosem jó a vége. Korni ez kb olyan mint a Kormi, Nellinek a tehenünket hívják a Lia meg már annyira erőltetett. Scifikben szoktak így robotokat hívni. 50 éves kortól amúgy bem rossz név de egy kislánynak elég furcsa. Szerintem nem véletlenül olyan ritka.
2022. aug. 21. 17:41
 30/38 anonim ***** válasza:
86%
Na igen, amelyik név ritka, annak általában oka van.
2022. aug. 21. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!