Félek, hogy nem fogok tudni szoptatni. Mikor derül ki, hogy tápszeres lesz a baba?
Kb 1 hónap van a szülésig, és egyre többet jut eszembe, hogy mi van ha tápszeres lesz a baba.
(Nem állást foglalni akarok a kérdésben, nem gondolom, hogy baja lesz tőle stb, nem ez a kérdésem lényege)
Csak érdeklődnék, hogy pl hogy megy ez a kórházban, hogy mellre teszik, és mondjuk nem indul be a tej, akkor egyből jön a tápszer, vagy várnak vele, és addig éhen van a kicsi? Meddig lehet várni erre? Mikor mondják, hogy jó, akkor tápszer?
És ha utána beindul a tej, akkor válthatok egyből szoptatásra?
Mit tudok már most jelenleg tenni, hogy nagyobb esélyem legyen minél előbb szoptatni?
Elhiszem, csak sok embernek például genetika miatt, mások meg azért mert ráhozzák a frászt hogy juj tápszer kell és már viszik is el tőle a babát. Amúgy az a pár csepp elotej is sokkal kalóriadúsabb mint hinnék. Átlagban van akinek 10 napig sincs teje,de ezt ugye nem kötik az anya orrára, csak a szülésig mesélnek el mindent. Utána meg bedobják őket a mélyvízbe.
Nekem is erőltetni akarták a tápszert,demivel volt tejem nem engedtem,mondanom sem kell az a pár csepp is életben tartotta és ígynem kett cumi függő.
Itt egy nagyon jó cikkgyűjtemény, ajánlom olvasgatásra:
Lehet, hogy simán fog menni. Ha nem, ide nyúlhatsz tanácsért.
Az én kisfiam nem tudott vagy nem akart szopizni.. (Nincs lenövése, túl lapos a mellbimbóm, a védőnő szerint, de a bimbókiemelő sem használt :( )
Ahol én szültem ott nem támogatják a tápszert, de mikor már az első este csak az én babám üvöltött az osztályon órákon át, már azért megsajnáltak a nővérek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!