Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy nem fogok tudni...

Félek, hogy nem fogok tudni szoptatni. Mikor derül ki, hogy tápszeres lesz a baba?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónap van a szülésig, és egyre többet jut eszembe, hogy mi van ha tápszeres lesz a baba.

(Nem állást foglalni akarok a kérdésben, nem gondolom, hogy baja lesz tőle stb, nem ez a kérdésem lényege)

Csak érdeklődnék, hogy pl hogy megy ez a kórházban, hogy mellre teszik, és mondjuk nem indul be a tej, akkor egyből jön a tápszer, vagy várnak vele, és addig éhen van a kicsi? Meddig lehet várni erre? Mikor mondják, hogy jó, akkor tápszer?

És ha utána beindul a tej, akkor válthatok egyből szoptatásra?

Mit tudok már most jelenleg tenni, hogy nagyobb esélyem legyen minél előbb szoptatni?

2022. júl. 10. 15:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
67%

Nekem volt, hogy akkor vitték el tápszert adni neki amikor éppen a legjobban szopizott - szó szerint mellről vették le... Folyton a nyakamra jártak az elsővel, pár perc küszködés után vitték is megetetni, itthon meg hiába szenvedtem órákig a szoptatással, csak ordított, így a vége mindig tápszer lett, aztán el sem fogadta már a mellet.

A másodiknál le se szrtak minket, gondolom mivel tudták, hogy második gyerek... Ő sosem kapott tápszert, majdnem 3 éves volt mire leszokott rólam.

Most semmit nem tudsz tenni, szülés után kell sok folyadék és sokat legyen mellen

2022. júl. 10. 16:02
 2/21 anonim ***** válasza:
6%
Kérdezd meg saját anyádat. Ez is öröklődik.
2022. júl. 10. 16:09
 3/21 anonim ***** válasza:
34%
Nekem szülés után még egy hétig nem volt tejem, simán hagyták 2 napig éhezik a kisfiam hiába mondtam hogy nincs tejem... Már a szobatarsam akarta megszoptatni, úgy sajnálta ő is.. Végre második nap adtak neki tapszert... Azóta sem tudom elfelejteni ezt a gonoszságot.. Azóta már 100% tapszeres.
2022. júl. 10. 16:09
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Ez nqgyon nagyon sok mindentől függ.

Az én fiam picre került, hiába fejtem, nélküle egyszerűen nem indult meg a tejem és 2. nap megkérdezték, hogy adhatnak e neki tápszert én meg azon hűltem el, hogy az én diszfunkcionális melleimre várnak, miközben le volt esve a vércukra, mivel elvitték, és korlátozva láthattam, azt gondoltam hogy adnak neki tápszert vagy valmit... a kórház szabályai, az ottani dolgozók, a körülmények nagyban befolyásolják.

2022. júl. 10. 16:18
 5/21 anonim ***** válasza:
60%
Mit tudsz tenni? Pl az lll.hu n olvasni a szoptatásról esetleg vannak kismamacsoportok, ott gyakran szakértőként jelen szokott lenni egy egy szoptatási tanácsadó. Vele esetleg beszélni.
2022. júl. 10. 16:18
 6/21 anonim ***** válasza:
73%
Először is az első nap csak pár csepp jön szó szerint,de akkor a babának ez is elég.Csak ezt sok friss anyuka(köztük én sem) nem tudja és azt hiszi a baba éhen hal. Nem véletlenül megy le egy kis súly a babáról születés után,mert eleve egy tartalékkal születik, szóval éhen halni nem fog és az a pár csepp is elég akkor mert az első nap a gyomra még naaagyon apró, pár nap múlva is max diónyi lesz a gyomra. Tejed úgy lesz több, ha minél előbb, minél többet teszed a cicidre,hogy így a tested jelzést kapjon arra hogy termeljen tejet és beálljon a kereslet-kínálat. Szóval első nap ha csak pár csepp lesz az is tökéletes. Érdemes felfogadnod max egy szoptatási tanácsadót már első napra ha olyan a kórház.
2022. júl. 10. 16:28
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális, hogy a tej van akinek csak 3.-5. nap indul be. Főleg császár vagy elhúzódó vajúdás után. Addig sok baba kap tápszert (bár a legtöbb kórházban úgy kell könyörögni érte 2 végig üvöltött nap után...). De ha otthon beindul, akkor nyugodtan válthatsz szoptatásra. Van, hogy először felesben megy és később kiváltódik anyatejjel az egész.

Nekem szoptatási tanácsadó segített rengeteget, kijött házhoz. Nélküle feladtam volna az első 1 hét után, mert sajnáltam a sírását.

2022. júl. 10. 16:31
 8/21 anonim ***** válasza:
96%
Mindenki azt hiszi azért üvölt mert éhes,de basszus a meleg,nyugis,sötét helyről egy neonfényes, hideg szobába kerül ahol idegen zajok,szagok vannak. Én is sírnék... a babák eleve tartalékkal születnek amit egyből elkezdenek felélni,szóval éhen halni nem fognak.
2022. júl. 10. 16:36
 9/21 anonim ***** válasza:
59%

Én is ebben a helyzetben vagyok, mindenórás terhesen :D Már előre félek, hogy nem jön össze, mert mostanában annyi ember sikertelenségét hallottam a közvetlen közelemben.

De megnyugtat, amit írt a 6. és 8. válaszoló, hogy tartalékkal születnek és van időnk összecsiszolódni. Bár tudom, hogy a sírásába a szívem szakad majd bele.

Én is szoptatási tanácsadón gondolkozom, ha nem jön magától össze.

2022. júl. 10. 16:40
 10/21 A kérdező kommentje:

Jajj, ezek nagyon szomorúan hangzanak 😓

Már előre látom, hogy ki fogok készülni, ha ilyet tapasztalok, hogy nem indul be és várni kell ☹️

2022. júl. 10. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!