Hogy viszonyult a nagyobbik gyereketek a kis tesohoz, volt testver feltekenyseg?
Figyelt kérdés
Körülbelül 2.5 illetve 3 ev kor külömbseg eseten erdekelne a testver reakcio. De minden velemenyt szivesen el olvasok2022. jún. 26. 23:39
1/9 anonim válasza:
Nálunk 2 év a különbség, és az elején nem volt semmi gond. A bajok akkor kezdődtek, amikor már elérte a tesó játékait, és elkezdett kárt tenni bennük. Rám nem volt féltékeny sosem, csak a játékaira. Amúgy anyukám pont ugyanezt mondta rólunk a tesómmal.
3/9 anonim válasza:
2,5 év +1hét van a gyerekeink közt.
Most 9 hónapos a kicsi. Eddig iszonyú jó tesók voltak. Most van néha az, hogy a fiam kiakad, hogy tegyem már le a hugát és csak vele foglalkozzak (a lányom belépett a szeparációs szorongásba, csak én vagyok jó, és csak ha cipelem. Minden más miatt ordít).
Illetve most kezd el irigy lenni a nagy, hogy a kicsi ne vegye el az ő játékait, nem játszhat velük.
De egyébként nagyon imádják egymást.
4/9 anonim válasza:
Nekem 1,5 van a nagyok közt…
Rettentő nagy féltékenység volt.
Kicsik közt 3,5 van trljes a megertés és a nagy is nagyon vàrta.
De ez egyedi.. tuti személyiségfüggő is.
5/9 anonim válasza:
Nem volt gond, nagyon várta, nagyon szeretik egymást. De nálunk picit több van köztük, 4 év. 6 éves fiú, 2 éves kislány.
6/9 anonim válasza:
2 év van köztük. Amikor haza értünk a picivel a kórházból, még tetszett is neki a baba, de amikor rájött, hogy sokat kell vele foglalkozni, előjött a testvér féltékenység. Ő is babaként kezdett viselkedni, sajnos néha bántotta is az öccsét. Ahogy telt az idő úgy egyre jobban elfogadta a helyzetet és vmivel jobb lett.
7/9 anonim válasza:
2 év van köztük. Nem igazán érdekelte a kistestvér, nem is emlékszem segített volna körülötte bármiben. Kezébe sem vette, puszit sem adott neki magától. Azt azért elfogadta, hogy ne hangoskodjon, ha a kicsi alszik, bántani se bántotta sose. Olyan másfél éves volt a kicsi, mikor elkezdtek nyitni egymás felé, onnantól játszottak együtt, persze vannak visítások és hisztik is, most 4,5 és 2,5 évesek. De fizikai kontakt azóta sincs, nem bújnak össze, nincs puszi vagy simogatás, még egy szobában sem aludtak sosem.
8/9 anonim válasza:
2,5 év korkülönbség van a lányom és a fiam közt. Nagyon szereti az öccsét, de állandóan mindent ő akart csinálni körülötte. Lökdösött ha pelenkáztam, etettem, hozta a játékbabakocsit és toporzékolt, hogy abban altassuk, hogy mellette akar aludni a kiságyban stb... talán 4 hónap volt, miután ezt a viselkedést elhagyta, ezután újra babaként kezdett viselkedni és sajnos a cumi is újra kellett neki. Most úgy tűnik ez is elmúlt, nincs különösebb féltékenység, talán nálunk is az, hogy az ő játékaihoz ne nyúljon.
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a valaszokat. Ugy latom a feltekenyseg is gyerek függö :) jelenleg 1.5 eves a kislanyom. Nagyon szeretnenk meg egy gyereket a közel jövöben. Picit tartok a dologtol, hogy fogol el birni ket gyerekkel stb.. de ugy erzem ha most nem vagunk bele akkor soha
2022. jún. 27. 23:16
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!