Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mióta élvezi úgy igazán az...

Ki mióta élvezi úgy igazán az anyaságot?

Figyelt kérdés

Azért tettem fel ezt a kérdést mert jelenleg 8 hónapos a gyermekem, és hogy őszinte legyek egyáltalán nem érzem azt a habos rózsaszín boldogságot. Inkább ilyen kevert érzések vannak bennem, nagyon szeretném hogy minden jó legyen neki próbálok úgy foglalkozni vele hogy a lehető legjobb legyen neki, de sokszor emiatt olyan erőltetetten játszom vele úgymond.

Nagyon sokat aggodom érte, eszik-e eleget, mozgasfejlodes stb. Aztán ott van a kimerültseg is bennem vastagon, hogy őszinte legyek ezen a baba időszakon jelenleg úgy érzem szívesen túl lennék végre. Ne kovezzetek meg légyszives, nagyon szeretem őt de őszintén várom hogy végre el tudja mondani mibaja, vagy egyáltalán tudjak kb kommunikálni vele.

2022. jún. 26. 21:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Most 2 eves lesz egyre jobban szeretem. De ez egyre jobb mindig kicsivel nem hirtelen ugrik az erzes. Ez attol is fugg melyik reszet szereted jobban en a babakort utaltam ahogy nyilik a tudata erzem egyre inkabb hogy csaladtag mert eltudja mutogatni mit szeretne (meg nem beszel csak par szot.) Meg van aki meg imadja a tehetetlen csecsemo kort gondolom szereti az ilyesfajta gondoskodast ez a tipus. Szerintem te is jobban fogod elvezni ahogy no.
2022. jún. 26. 22:34
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

A 3-as választ én is írhattam volna.

3 éves a lányom és szinte minden nap mondom neki, hogy sose nőjön fel, mindig maradjon 3 éves. 😅 Néha van 1-1 hiszti, de most a legjobb. Bújik, mondja hogy szeret, mindent megért, lehet vele alkudozni, szóval fantasztikus.

Az eleje nálunk nagyon nehéz volt. hasfájós volt, nagyon sokáig cipelni kellett, és sosem volt csak úgy el magában. Ez mára megváltozott. Nekem ez a legjobb korszak. Imádom.

2022. jún. 26. 22:41
 13/25 anonim ***** válasza:
83%
Én 5 hónapos korától és az enyém is 8 hónapos. Szerintem nem is kell konstans boldogságot érezni. Vannak napok amiket csak túl élek és vannak napok amikor feltöltődöm egy életre. A kis egérfogacskás mosolya, a csikis lába, a méz illatú haja, ahogy kacag a hintában. Ezek azok amik boldogsággal töltenek fel. Nem írtál, hogy jártok-e valahova? Nekem sokat segített a mentális állapotomon, hogy járunk társaságba a babával. Hidd el, jó anyuka vagy és lesz jobb is. Sajnos nem érkeznek használati útmutatóval, de sokat segít ha kicsit megpróbálsz lelazulni.
2022. jún. 26. 23:11
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
1,5 éves korától, akkor kezdte átaludni az éjszakákat, meg nagyjából megérti amit mondok és elmondja mi baja, vagy ki tudom találni. Bár most meg kezd beütni a dackorszak de ez már sokkal jobb annál, minthogy óránként ordított éjszaka és gőzöm se volt mi baja egy zombi voltam.
2022. jún. 26. 23:52
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

1,5 éves koruktól

Nekem az első 4 hónap is csoda volt.. de utána pokol

2022. jún. 27. 07:05
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Terhességem előtt sosem voltam "babázós" típus, más babáit udvariasságból megnéztem, mondtam, hogy milyen aranyos, de ennyi. Játszani csak kicsit nagyobb gyerekekkel tudtam. Aggódtam is, hogy a sajáttal mi lesz az elején, főleg, hogy a terhesség alatt sem árasztottak el katartikusan a hormonok, nem simogattam révedezve a hasam, vagy olvastam mesét neki, még a műtőben is (pcs, eü okokból ) is furcsa semleges érzésem volt, aztán ahogy teltek a napok, lassan eltelített az érzés, amire vártam, és azóta is tart. Sírós-átbulizott éjszakák után is élvezem. De gondolom ez attól is függ, ki mennyire "szenvedi meg" a gyereknevelést, nálunk apa mindenben teljesértékű társ, nem szakadok bele semmibe, vannak mamák, papák, nagynénik, akik bármikor jönnek, és nyugis a fiam.
2022. jún. 27. 07:12
 17/25 anonim ***** válasza:
57%
19 éves q gyerekem, még nem jutottam el oda, hogy élvezzem. Sőt....
2022. jún. 27. 07:13
 18/25 A kérdező kommentje:

13as. Igen szoktunk amennyit csak lehet vannak anyuka barátok. Az mindig feltölt kicsit. Igazából az a nehéz hogy még nem tud kúszni csak körbe de minden is nagyon kell neki ezért egesznap visit.

Emiatt is szörnyű aggódás van bennem a védőnő javaslatára kertünk időpontot fejlődés neurológiara, dehát mire oda bekerülunk addig eszem a kefet, pedig mindent megteszek, földön vágyunk sokat, próbálom motiválni de sehogy se sikerül neki, ezért én meg már állandóan feszült vagyok és felek nagyon hogy valami baja van. :(

2022. jún. 27. 07:13
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát úgy igazán élvezni kb csak most kezdeném el (2 éves), ha nem lennék terhes és nem lennék totál kimerült és hisztis jelenleg :D De a gyerek szerintem most van a csúcson cukiság szempontjából. Viszont így nagyjából azért olyan 10-12 hónapos korától kezdve folyamatos a fejlődés, amikor már tényleg elkezdett játszani dolgokkal, nem csak nekem kellett szórakoztatni, vagy hogy mondjam, szerintem amit te is erőltetett játéknak nevezel, hogy érjék ingerek meg legyen aktív meg ilyenek, szóval ezeket a dolgokat annyira nem élveztem, őszintén. Iszonyú fárasztó volt mentálisan. Most meg fizikailag, amit azért jobban bírok még így is, ha nem lennék terhes, akkor meg még jobban is, de az már más kérdés :D Már lehet vele beszélgetni, egész szépen beszél, megpróbálja elmesélni a napját, mindent nagyon cukin kommentál, hogy mit lát (jó, nem hazudok, mentálisan ez is fárasztó, amikor 500x egymás után megbeszéljük, hogy ott a néni és igen, ez egy villamos és a kutya is sétál meg ő is meg anya is meg a bácsi is és satöbbi), már tök jól eljátszik magában is de bevonható közös játékba is és nagyon szépen megérti, hogy mikor mit szabad. A dackorszak nálunk is jelen van, de szerencsések vagyunk, elég könnyen kezelhető így is (még? Nem tudom, fog-e romlani, egyelőre bírható). Meg már annyira kis önálló, olyan jó látni, hogy milyen ügyesen megoldja a helyzet adta problémákat, minden nap rám cáfol, amikor azt hiszem, hogy valamit nem tud, akkor bebizonyítja, hogy mégis. Ez most nagyon izgalmas és tényleg jó időszak, ezt őszintén nagyon élvezem, a legjobb eddig, pedig az újszülött korszakát is nagyon élveztem, az iszonyú nyugis volt (szerencsés voltam, nem volt hasfájós, csak evett-aludt-nézelődött egész nap, akkor is cuki volt), nagyon meghitt és intim :) Meg így ahogy haladtunk előre az időben, mindig néztem, hogy ó, most a legcukibb valaha, ezt már nem lehet felülmúlni, aztán később megint rájövök, hogy tévedtem, most még cukibb :D
2022. jún. 27. 09:57
 20/25 anonim ***** válasza:
31%

Ha nem eroltetten csinálnád, akkor elvezned..

Sose foglalkoztam vele mit mikor csinál, nyilván ha gond lett volna észre veszem. Mosolygós volt, lattam hogy boldog, nekem ennyi elég volt

Minek ragorcsolni, akkor hol marad, hogy kielvezed a korszakokat? Gyorsan vége van.

2,5 eves, egy ataludt éjszakánk se volt még, mai napig imád cicizni, hasfajos volt, hordozóban aludt rajtam sokáig.

6 honaposan már allt, 9 honaposan lepegetett, gyönyörűen evett, nevetett mindig, hangoskodott, bujt hozzam. Min kellett volna parázni? Sose volt olyan, hogy nem élvezem, hiszen semminek nincs csak kellemes oldala de attól maga az egész fantasztikus.

A házasságomban is van veszekedés stb, attól még élvezem 🤣

2022. jún. 27. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!