Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha azt mondja egy férfi, hogy...

Ha azt mondja egy férfi, hogy még várni akar a babával, az mit jelent?

Figyelt kérdés

Szó szerint tudom, hogy mit jelent. De ez vajon egy elterelő hadművelet, vagy pár év múlva tényleg akarni fogja?

24 vagyok, ő 25 éves, szerinte fiatalok vagyunk, ami igaz, de nyár végén lesz az esküvőnk, van egy kis lakásunk és munkáink.

3 éve együtt vagyunk, 2 éve együtt élünk.

Bennem tombolnak az anyai ösztönök. Tudom nagyon jól, hogy mivel jár egy gyerek, óvodapedagógus vagyok. Nem a rózsaszín köd kapott el.

Ő meg még élni akar. Ki tudja meddig. Azt mondja még pár évig. Aztán megnyugtat, hogy lesz baba, csak nem most. De félek, hogy nem lesz. 30 felé félek, hogy nem fogok tudni teherbe esni, mert pcos-m van. Diétázok, mozgok. De nem tökéletes. Ahogy öregszem meg egyre nehezebb lesz. Félek, hogy évekig próbálkozni kell majd. Na mind1, eltértem a témától.

3 év kapcsolat, együttélés után, lassan házasságban szerintetek normális, hogy azt mondja, még nem akar?

2022. jún. 17. 15:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Tervezetten

Idézem:

“Várni szeretnék még a gyerekvállalással”

Anyagi okai sem voltak!

2022. jún. 17. 17:10
 12/22 anonim ***** válasza:
84%

Miért lenne törvényszerű azonnal szülni mert összeházasodtatok.

Élni akar még, utazgatni, bulizni, nincs ezzel semmi baj.

Mi a férjemmel, 5 éve voltunk házasok, én voltam akkor 30 ő 33, mikor azt mondta készen áll, gyerekeket szeretne, azóta is mintaapa, imádja a gyerekeit.

2022. jún. 17. 17:45
 13/22 anonim ***** válasza:
24%
Adjon konkrét határidőt, év+hónap, hogy meddig akar várni. Ha nem akar ilyet megadni, akkor csak terel es nem akar gyereket egyáltalán.
2022. jún. 17. 17:49
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy törvényszerű, de én házasság nélkül nem szülnék. (Igen, régimódi vagyok), most viszont már adott lesz az én szemszögemből minden. Lakás, autó, keresünk, házasság.

Tudom, persze, hogy ketten vagyunk és közös döntés. Ezt elfogadom. Én csak annyi, meg annyi rémsztorit olvasok a nehéz teherbeesésről, meg a pcos-ről, hogy félek a végén kifutok az időből.

2022. jún. 17. 17:56
 15/22 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem is beszéljetek meg valami határidőt, akkor te is lenyugszol. Sok férfi szerintem ezzel úgy van, hogy hát igen, persze szeretne gyereket, de nem akarja elrontani azt a jó kis nyugit, ami most van és fél az ismeretlentől. Viszont lehet, ha belegondol, hány éves korára hol akar tartani, mekkora gyerekek vegyék körül és mennyi, egész odáig, hogy várhatóan mikorra repülnek ki, akkor onnan visszaszámolva kicsit kézzelfoghatóbb lesz neki is, hogy mikor lenne érdemes belevágni. (Nem hiszem, hogy csak az ösztönök/érzelmek megérésére kell hallgatni, mert az egyik nap lehet, hogy vágyik rá, ha meglátja a munkatársát a facebook-on büszkélkedni a saját családjával, a másik nap meg ugyanez a munkatársa mondjuk panaszkodik, hogy mekkora szívás és nem tud menni a horgászatra és akkor eszébe jut, hogy Istenments.)
2022. jún. 17. 17:59
 16/22 A kérdező kommentje:
Hmm ezt megbeszéltük már és azt mondta, hogy 30 éves koráig szeretne egyet. De úgyis tudom, hogy az nem 27, meg 28, hanem 30!
2022. jún. 17. 18:03
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg ez alapján kell döntened.
2022. jún. 17. 18:11
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk az eljegyzéssel ment ez.. Majd egyszer, még nem áll készen rá... Mi sokkal régebb óta voltunk együtt és onnantól hogy én szerettem volna 2,5 évet vártam rá, hogy megtegye.

Egyszercsak jött valami és ráébredt, hogy mostmár tényleg itt lenne az ideje, mert 2020-ban házasodni kellene :D

Azt kell hogy mondjam lehet késő volt. Mi is betartottuk a sorrendet, esküvő után kezdtünk próbálkozni, pco, pajzsmirigy alulműködés majd jött az endometriózis. 25 éves koromban ebből semmi nem volt. Legalábbis évente jártam nőgyógyászhoz, soha semmi eltérést nem látott, voltam vérvételeken is, jó volt a TSH-m is. 3 év alatt a semmiből jöttek elő olyan problémák, amikről előtte még csak nem is hallottam.

És a legrosszabb az egészben, hogy olyan 23 éves korom körül, kb amikor először közös albérletbe költöztünk egy iszogatós estén erre terelődött a téma és megkérdeztem tőle, hogyha egy orvos nekem most azt mondaná, hogy vagy most vállalok gyereket vagy később nem lehet, akkor vállalná-e most. És gondolkodás nélkül azt mondta igen. Csak akkor még senki sem tudta ezt előre megjósolni...

Szóval én azt mondom menj el jó nőgyógyászhoz (valami igazán nagy névhez, akinél minimum 25.000 Ft egy vizsgálat), kérdezd meg hogy látja milyen a helyzeted, mennyire gondolja hogy nehéz lesz a gyerekvállalás. És ha már most azt látja, hogy valószínűleg nehézséget fog okozni, akkor beszéld meg a pároddal. Lehet belátja, hogy vannak olyan dolgok amit nem jó ötlet halogatni.

2022. jún. 17. 22:16
 19/22 anonim ***** válasza:
Másik ami még segített amikor belekezdtünk, hogy azt mondogatta neki, hogy egy gyerek nem úgy lesz, hogy a semmiből idepottyan, onnantól hogy megcsinálják 9 hónap amíg megszületik, addig bőven van idő felkészülni és megérni a feladatra. És ez a minimum. Az én férjem azóta hogy belekezdtünk az első próbálkozásokba már lassan 2 évet érett... Már lassan túlérett :D
2022. jún. 17. 22:20
 20/22 A kérdező kommentje:

18-as, lett végül kisbabátok?:)

Köszönöm a tanácsokat!

2022. jún. 17. 22:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!