Bunkóság a részemről hogy azt érzem nem való nekem az apaság?
Egy két éves kisfiam van,de egyre jobban érzem azt hogy nem való nekem az apaság. Ahogy nő egyre több a probléma vele egyre több odafigyelést igényel, én meg egy húzós nap után nem mindig érzem azt hogy ahhoz kedvem lenne hogy vele foglalkozzak, legutóbb is annyira fáradt voltam hogy elaludtam játék közben vele.
Feleségem aki otthon van vele sokkal jobban bírja a strapát.
Múltkor felhozta hogy lesz e kistestvér én meg őszintén elmondtam neki hogy én nem szeretnék több gyereket mert ez az egy is nagy felelősség számomra, hogy megadjak neki mindent és próbáljak jó embert faragni belőle. Nem érzem azt a varázst amiről pár haverom beszámolt hogy mennyire örülnek hogy apák.
35/F
Nem alakult ki nálad az apai ösztön és a szeretet sem!Igen jó nagy kretén vagy,de nem tehetsz rola..a férjem akármilyen fáradt,haza jön és onnantol csak ő van a kislányunkkal.
Nem,nem én "rázom"le a gyereket,hanem ők alig várják hogy együtt legyenek mert hiányoznak egymásnak.
Egy apa ,vagy anya tök mindegy,ha szereti a gyerekét ,ilyen fel sem merul benne hogy most ő fáradt meg sok a gyerekkel a gond...jézusom!Ezt előre nem tudtad?!
Oké, megfogalmaztad, kiírtad. Ez tök jó, tudod, hogy "neked nem való".
Kérdés, hogy milyen apja szeretnél lenni? Mire emlékezzen belőled? Milyen apa képet adsz neki? Mennyire akarsz érzelmileg elérhető lenni a számára?
Lehetsz olyan, aki csak a lóvét viszi haza, de nulla perc minőségi időt tölt a gyerekkel (az én apám speciel ilyen volt). De mivel nő vagyok, így nem az apa mintámat, hanem a férfiakhoz való viszonyulásomat határozta meg. Mindig olyan embert kerestem (tudatalatt), akivel megélhetem, azokat amiket az apámtól nem kaptam meg. Szerencsére érzelmileg elérhető és stabil férjet sikerült találnom. A segítségével sokat dolgoztam az apaképemen is.
Kivonhatod magad a gyerek életéből, és megteheted hogy csak a szükséges minimumot hozod, és a többit ráhárítod a feleségedre, viszont ennek ára van.
Ha ezt nem szeretnéd, akkor dolgozz azon, hogy tudatosan légy jelen a fiad életében. (Természetesen másodikat ne vállalj)
#42 Nekem te nem parancsolsz, szólásszabadság van. Nem, nem takarodok, max. te a felmenődbe.
#43 Bizonyítsd, hogy minden gyerekesnél ott vagyok, kis hazudóskám! 🤣 Mely kérdésekhez és miket is írtam pontosan? Mint írtam, vagy egy tucatnyi témában szólok hozzá, ezen kívül azonban egy kezemen lehet, hogy meg tudnám számolni, hányszor itt. Szeretnéd mi, hogy ez álljon a háttérben, de sajnos messze nem. Írtam a másiknál, hogy lehetett volna már, de tettem ellene, hogy semmiképp se legyen. 😘
Szerintem egyáltalán nem gond, hogy be tudtad vallani magadnak, hogy nem kell második gyerek.
Kitartást kívánok, próbálj helyt állni így, akár tetszik, akár nem. Ahogy írták, a feleséged sem biztos, hogy jobban bírja, csak neki muszáj. Van segítségetek? El tudtok menni időnként kettesben valahova, pl. egy ebédre?
Arra gondolj, hogy nem marad örökre 2 éves. Hátha könnyebb lesz megtalálni vele a közös hangot, ha már nagyobb lesz.
Én nő vagyok, de én sem bírom ezt a korosztályt. Idegtépő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!