Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bunkóság a részemről hogy azt...

Bunkóság a részemről hogy azt érzem nem való nekem az apaság?

Figyelt kérdés

Egy két éves kisfiam van,de egyre jobban érzem azt hogy nem való nekem az apaság. Ahogy nő egyre több a probléma vele egyre több odafigyelést igényel, én meg egy húzós nap után nem mindig érzem azt hogy ahhoz kedvem lenne hogy vele foglalkozzak, legutóbb is annyira fáradt voltam hogy elaludtam játék közben vele.

Feleségem aki otthon van vele sokkal jobban bírja a strapát.

Múltkor felhozta hogy lesz e kistestvér én meg őszintén elmondtam neki hogy én nem szeretnék több gyereket mert ez az egy is nagy felelősség számomra, hogy megadjak neki mindent és próbáljak jó embert faragni belőle. Nem érzem azt a varázst amiről pár haverom beszámolt hogy mennyire örülnek hogy apák.

35/F

2022. máj. 30. 17:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy 28! Mi a francot keresel itt. Nincs gyereked, nem is kell, akkor miért szólogatsz be olyannak, akik vállalták azt, amit te nem??? Fogalmad nem lehet az egészről.
2022. máj. 30. 19:47
 32/44 anonim ***** válasza:
58%
Mi ez a kiakadás részedről? Zavar, hogy van, aki ismeri annyira önmagát, hogy tudja, ő ezt az egészet nem bírná és így nem is vállal? A vélemény szabad, azt írja le mindenki szabadon, amit gondol, mit keresek itt kérdésedre válaszolva. Igen, a gyerektelenekneknis van véleményük, get over it. Te hoztad fel, hogy az ember nem tudhatja, milyen hatással lesz rá. Nem nagy kunszt, hogy hatalmas csendre vágyó introvertáltként az anyaságot nem nekem találták ki, nincs ezen mit próbálgatnom. Aki tud egy kicsit előre gondolni az igen, gondol az ilyenekre is, míg más meg csak összehozza a gyereket, aztán meg nem bírja...
2022. máj. 30. 19:52
 33/44 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként de, dolgoztam gyerekekkel és van a családban is gyerek, annyit pontosak látok, hogy bírnám-e ezt a nap 24 órájában vagy nem. Maximálisan tudom, hogy nem. Egy felelős döntés van csak így: NEM vállalni.
2022. máj. 30. 19:58
 34/44 anonim ***** válasza:
55%
31, a gyerekellenesek a gyakori kérdések gyerekvállalás kategóriában töltik a szabadidejüket, nem tudtad? És osztják az észt olyna dolgokról, amiről semmit se tudnak. Szerintük mindenki rossz szülő.
2022. máj. 30. 20:00
 35/44 anonim ***** válasza:
55%
34.: Benézted, mert NEM vagyok gyerekellenes, mivel dolgoztam is velük, a családban a gyerekek is imádnak, pusztán nem vállalok sajátot. Olyat sem írtam, hogy mindenki rossz szülő lenne. Nektek az a problémátok, hogy van, aki ésszel él, nem enged a nyomásnak, majd nem panaszkodik arról, hogy jaj, de nehéz az anyaság / apaság. 25.-nél konkrétan azzal csaptam ki a biztosítékot, hogy rendelkezek annyi önismerettel, hogy tudom, nem nekem való a gyerekvállalás és ez nem ruha, amit csak úgy próbálgassak. Ő talán így vállalt és megbánta? Nem az én bajom, ne rajtam vezesse le...
2022. máj. 30. 20:08
 36/44 anonim ***** válasza:
60%

Jó, akkor Gyerekmentes.

Akkor is felesleges olvasgatnod itt, mert érdemben nem tudsz hozzászólni.

Más a gyakorlat és más az elmélet.

2022. máj. 30. 20:19
 37/44 Derjaderja ***** válasza:
94%

Azt tapasztaltam, minden rosszindulat nélkül, hogy a férfiak szeretik túláltalánosítani az érzelmeket és egy egyszerű kimeneti következtetéssé alakítani: "nem való nekem a gyerek".

Szerintem érdemes lenne pontosabban megfogalmazni, mi a gond. Konkrét mondatokban foglalva, és akkor lehet hogy könnyebb lenne q lelki teher.

Például talán egy fél óra nyugi után könnyebb lenne gyerekezni. Vagy lehet hogy az adott korszak nehéz Neked, vagy egy adott viselkedést nem tudsz kezelni. Vagy q pároddal kéne többet kettesben lenni. Bármi.

Engem ez a kérdés azért ütött szìven egy 3,5 és egy 1,5 éves gyerek anyjaként, mert pont ma kivételesen én voltam el dolgozni, idegen nyelven vizsgáztattam 6 órát és még a metrón is készültem meg hazafelé egy másik vizsgát javítottam. Ez nem gyakori nálunk, de a lényeg hogy a gyerekeim onnantól hogy hazajöttem egészen estig kánonban visítottak, a lányom üvöltve hisztizett, én migrénnel és nagyon fáradtan estem haza, a párom is bazi fáradt és egyszerűen q pofánkon csúszva vergődtünk altatásig. A gyerekek máskor is élénken, de ezt a kombinációt, hogy én full alkalmatlan vagyok arra hogy kezeljem az extra hisztit, ezt így most tapasztaltam először.

Vsz egy apukának is hasonló lehet, és szerintem egyáltalán nem olyan ez, hogy jajj csak picit játszik a cuki kedvesség, na biztos undorodik a pelustol. Biztos vannak mindig édibédi gyerekek, de amikor nehéz akkor tényleg végtelenül és nagyon az. (Jó nálunk 2 van).

Szóval szerintem ne mondj le magadról mint apáról örökre csak mert most èpp rosszul bírod. Pont nemrég volt itt egy hasonló fickó, akit pl a saját apja nem szeretett és amiatt nem tudott kötődni, még kimerült h vas és magnézium hiányos és fizikailag is koki.

Keress okot, nem vagy barom, lehet hogy picit idősebb korában még nagyon is imádni fogod. Az asszonynak mondd el, hogy most nem fér neked bele, és lehet hogy később se akarsz másodikat. Nálunk a párom nem akar hármat (neki a negyedik lenne), néha nehéz elfogadni, igaz, én is csak mostanában diliztem be, mindig max kettőt akartam. Józan ésszel meg kell érteni a másik korlátait.

2022. máj. 30. 21:07
 38/44 anonim ***** válasza:
93%

Igen, továbbra se irt semmi konkrétumot, hogy mi nem jó.

Pedig lehet, akkor még jótanácsot is kapna.

2022. máj. 30. 21:10
 39/44 anonim ***** válasza:
35%

Most már sajnos késő bánat..

Az biztos ha a feleséged megtudná a valódi érzéseidet végtelenül szomorú lenne! Árad belőled a kilátástalanság.. Aki nem leli örömét egy tündéri kis 2 évesben azzal nagy a baj! (Tudom hiszen nekem is van egy két évesem.) Szerintem is fel kéne keresned egy pszichológust, mert hosszútávon ebben a formában nem folytatódhat! 😞

2022. máj. 30. 21:15
 40/44 anonim ***** válasza:
79%
Nekem mindegy mit csinálsz, csak azt az egyet neveld fel rendesen.
2022. máj. 30. 23:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!