Bunkóság a részemről hogy azt érzem nem való nekem az apaság?
Egy két éves kisfiam van,de egyre jobban érzem azt hogy nem való nekem az apaság. Ahogy nő egyre több a probléma vele egyre több odafigyelést igényel, én meg egy húzós nap után nem mindig érzem azt hogy ahhoz kedvem lenne hogy vele foglalkozzak, legutóbb is annyira fáradt voltam hogy elaludtam játék közben vele.
Feleségem aki otthon van vele sokkal jobban bírja a strapát.
Múltkor felhozta hogy lesz e kistestvér én meg őszintén elmondtam neki hogy én nem szeretnék több gyereket mert ez az egy is nagy felelősség számomra, hogy megadjak neki mindent és próbáljak jó embert faragni belőle. Nem érzem azt a varázst amiről pár haverom beszámolt hogy mennyire örülnek hogy apák.
35/F
Igenis nehéz egy 2 éves gyerekkel. Aki megkérdezi, hogy mi a nehéz rajta, az tuti képen sem látott még gyereket.
A 2 éves kor az a tipikus dackorszakos kor, ráadásul ez még az az időszak, amikor már szaladgál, és egy percig sem lehet szem elől téveszteni, mert pillanatok alatt kész a baj.
Ez igenis rohadt fárasztó, és próbára teszi az idegeket.
Nem bunkóság! Van ilyen. Nyílván az ember nem tudja előre, hogy milyen lesz a gyermeknevelés és hát nem mindenki alkalmas a szülői feladatra. Az mindenképp jó dolog, hogy felismerted az alkalmatlanságod és ezt őszintén elmondtad a párodnak. Semmiképp ne csinálj mégegy gyereket!
Ezt az egyet pedig próbáld tisztességesen felnevelni, vagy ha végképp belefáradtál még most hagyd ott a feleséged, hogy legyen lehetősége egy jó pótapát találni a gyereketeknek és szülni egy újabb babát, ha arra vágyik. Ne tedd tönkre az életét!
Szerintem gondolj arra is, hogy nem örökké lesz 2 éves a gyerek. Sok férfi nem nagyon tud mit kezdeni a kicsi gyerekekkel, ami aztán nagyban megváltozik, mire a gyerek megnő, és más jellegű, felnőttesebb kapcsolatot tudsz vele kialakítani.
Leírásod szerint a pénzkeresésen kívül amúgy sem nagyon veszel részt a nevelésben. Szerinetm vedd figylembe a feleséged véleményét is, mert ha ennyire tiltakozol a második gyerek ellen, lehet, hogy a kapcsolatotokban is problémát okoz. BTW. egy második gyerekkel sokkal kevesebb a gond, mivel egy idő után jellemzően egymást elfoglalják.
Gyerekre vigyázni tényleg sokszor fárasztóbb, mint dolgozni. De ettől még remélem, szereted a gyereked. És ez egy korszak, nem marad örökre így. 12 körül majd örülhetsz, ha sikerül rábírnod, hogy veled akarjon játszani valami online haverok helyett.
Válts olyan munkára, ami mellett nem alszol el már délután. Azért az sem normális, és ezek szerint nem a gyerek volt a fárasztó. Sokkal fontosabb a családoddal töltött idő, mint a pénz. Persze kivéve, ha nélkülöztök. Egyébként én kettővel vagyok egyedül 8 órás munka mellett. Szedj magnéziumot meg B vitamint, sokat segít. Egyébként hány éves vagy? Mert az is sokat számít. Nagyon sok férfi 40 felett vág bele a családosdiba, aztán persze, hogy nem bírják.
2. Jesszusom, milyen mártír szöveg ez? Mért kellene, hogy vki a saját életében hátrébb szoruljon annál jobban, mint amennyi feladattal amúgy is jár a gyerekvállalás?
Mi az hogy mindent meg kell adni a gyereknek és csak azután menjen pszichológushoz?!
Egy barom, csak mert normálisan belátja, hogy fárasztó q gyerek és nem akar másikat?
Egy családban senkit nem kell senki elé priorizálni. Mindenki érdeke fontos, és egy diszkomfortban vagy êletében épp nehéz időszakban lévő ember aktuálisan fontosabb, minthogy egy másik tag "mindent" megkapjon... ez egyenes út a katasztrófához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!