Ez kötelező vagy alap dolog?
A kislányomnak lett. 3 hónaposan kb. Nekem tetszett és ő is szereti.
Én azért döntöttem így, mert az enyém anno nem lett megcsináltatva, tiniként lövettem ki és utáltam ahogy gyógyul. Mindig magyaráztam anyuéknak, hogy megkímélhettek volna ettől, ha babaként megcsináltatják, én meg nem emlékszem semmire. :D
De ha úgy dönt, hogy nem akar fülbevalót viselni, akkor nem visel. Hála istennek ez a luk a cimpán azért nem egy olyan látványos dolog.
Utoljara kb. 30 eve volt a fulemben fulbevalo, utalom ott a lyukat, es a mai napig van, hogy begyullad ! 38 evvel a lyukasztas utan.
SOHA nem tennem ezt a gyerekemmel. Majd ha akarja, kilyukasztjuk neki.
Én 10 évesen kaptam. Anyám ragaszkodott, hogy akkor legyen, ha én akarom és ekkor akartam.
Nekem is kislányom van, 6 éves kora után dönthet arról, hogy szeretne-e.
TE DÖNTÖD EL EZT!
NE hagyd magad befolyásolni, és hogy más mondja meg helyetted hogy mit tegyél!!!
Ahhoz meg senkinek semmi joga nincs, hogy ezért veled veszekedjen! Már ne haragudj, de kinek képzeli magát, mi az hogy ezért veszekedni??
Nehogy már ne TE döntsd el.
Egyébként csak hogy a kérdésre válaszoljak, 4-5 hós körül mi megcsináltuk mert én szerettem volna, és nagyon tetszett pikk-pakk túl volt rajta.
Egyébként még véletlenül se kötelező, se nem alap.
Te vagy az anyja, hagy dönts már arról, akarsz-e fülbevalót a gyerek fülébe, vagy nem.
Anyád meg primitív, ha ezen veszekszik.
Én egészen addig akartam fülbevalót a gyereknek, míg meg nem született. Aztán a kezembe adták azt a kicsi, nyekergő csomagot, és nem volt szívem megtenni. Hát ki vagyok én, hogy eldöntsem helyette? Ki vagyok én, hogy hagyjam divatból megszúrni? Majd lesz fülbevalója, ha kéri.
Nekem nem rakatott anyukám piciként, de a tesómnak igen. Mindig irigy voltam rá, hogy neki van szép fülbevalója, nekem meg csak klipsz - mert gyerekként nagyon féltem a lyukasztástól. Mondjuk 30+ éve még nem ilyen gyors belövőkkel csinálták, legalábbis engem azzal ijesztgettek, hogy tűvel fognak ott matatni :/ 16 voltam, mikor összeszedtem magam és belövettem (meg azóta porcba pirszinget is), már tudom, hogy tényleg alig érezni.
Elfogadható véleményem szerint mindkét oldal érvelése, nem tudhatjuk előre, hogy örülni fog-e egy kislány a fülbevalónak, vagy inkább gondja lesz vele, ez a döntés a szülőre marad. De semmiképp sem a nagymamára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!