Milyen könyveket ajánlanátok egy 35 éves férfinak aki az iskolai kötelezők miatt nem olvasott, de rájött hogy a könyvolvasás egy csodálatos dolog?
Figyelt kérdés
Iskolai kötelezők miatt megutáltam a könyveket (és az olvasást is), viszont az elmúlt napokba kezembe akadt két könyv, amiket elolvastam és fantasztikus élmény volt, nem bírtam letenni őket. Szeretnék sokat olvasni még.2021. okt. 19. 08:06
2/12 b1812567 válasza:
Ha leírod, mi volt az a két könyv, meg mondjuk egyéb érdeklődési köröd is tudnánk (legalább filmek, sorozatok, amiket szeretsz), akkor talán könnyebb lenne ajánlani valamit. :)
Így senkinek nincs fogalma sem, mi jönne be neked. Történelmi téma? Ponyva? Kalandregény, sci-fi, fantasy, krimi, elmélyültebb irodalom?
3/12 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok én is. Nem tudom neked mi jön be de én egy éve puszta kíváncsiságból elolvastam az Állatfarmot és az 1984-et Orwell-től (nem, nem hordok alufóliasapkát, csak egyre többször hallottam rá utalásokat sok helyről). Tanulságos történetek. Szerintem ezek után el fogok menni a sci-fi klasszikusok felé (Philip K. Dick, Robert Heinlein stb.)
4/12 anonim válasza:
Kéne tudni, hogy mi tetszik? Én pl. mostanában ezeket az erdőkben mászkálós útleírásokat szeretem: V. K. Arszenyev: Derszu Uzala, Artur Heye: A Nyugat peremén. De amúgy fenntarthatóságról szóló könyveket is szoktam olvasni (pl. Természet és szabadság). Látogass el a könyvtárba is, hátha ott találsz kedvedre valót! A Winettou is szuper volt, meg Rejtőtől sok.
5/12 A kérdező kommentje:
Virágot Algernonnak és Malevil
2021. okt. 19. 12:23
6/12 anonim válasza:
ezt a 2 fenti könyvet ki ajánlotta neked?
és minek/kinek hatására kezdtél el olvasni?
7/12 anonim válasza:
Ha tetszett a Malevil, akkor folytathatod Merlé-vel (amik nekem nagyon tetszettek):
- Állati elmék
- Védett férfiak
- Majomábécé
- A sziget
A Virágot Algernonnak után talán:
- William Wharton: Madárka
- Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
- Alice Walker: Kedves Jóisten vagy másik kiadásban Bíborszív címmel jelent meg ugyanaz a könyv
9/12 anonim válasza:
Ha nevetni szeretnél, akkor Rejtő Jenő: Tizennégykarátos autó, Előretolt helyőrség, Elátkozott part, Három testőr Afrikában
10/12 anonim válasza:
Tapasztald ki! Sajnos mi hiába ajánlunk, nem biztos, hogy tetszeni fog és lehet pár melléfogás után megint megutálod az olvasást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!