Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mièrt nèznek emiatt ki?...

Mièrt nèznek emiatt ki? Szerintetek is a kis korkülömbsèg az ideálisabb?

Figyelt kérdés
17 hònapos a kisfiam ès sajnos a szülèsem utolsò òrája a kitolás valami szörnyűre sikerült, beragadt a fiam, kinyomták, vákumozták belőlem, kapott oxigènt, pár mellkas nyomást, mire felsìrt. Szerencsère kutya baja, mindig jártunk neurològiára is, borzalmasan ügyes mozgásilag, finommotorikája is, èrtelmileg is nagyon rendben van, egy csoda ő nekünk, imádja az egèsz család. Mostanában már foglalkoztat egy 2.baba gondolata, de úgy èrezzük mèg most nincs itt az ideje. Talán mèg èn sem dolgoztam fel teljesen a szülèst, bár akkor megfogadtam, egyke lesz a fiam, ám mostanság a fèrjemmel elszomorodunk, ha belegondulunk, csak egy gyermekünk lesz. Tehát arra jutottunk idővel szeretnènk, max 35 èves koromig vagyok hajlandò szülni ès mindenkèpp azt szeretnènk, ha a kicsi 3-4 èves lenne már akkoe. Állandòan cèlkeresztben vagyunk, ha meg közöljük, nem akarunk kis korkülömbsèget, csak a fiunkra szeretnènk koncentrálni legalább ovis koráig jönnek a furcsa pillantások, szájhúzás. Mièrt? Tènyleg az a "mòdi", hogy minèl hamarabb letudni ès kèsz? Akik vannak a környezetemben anyukák 2 picivel mind totálkáros, szülői segìtsèggel is alig boldogulnak, nekem ez nem hiányzik, de persze bunkò sem akarok lenni azzal, aki nek ez jò, de akkor mièrt nèznek UFO-nak, ha más meg máskèpp gondolja? Bár hozzáteszem, egyiknek sem volt ilyen hamar tervezett a 2.baba.
2022. ápr. 26. 14:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
19%
Mert ez nem válasz. Szerintem jobb a kis korkülönbség. Nyilván nem bsztatok érte senkit, de most akkor én is pontozzak le mindnekit, aki szerint meg nem? Más oldalról nézzük, nyilván annak, aki akarna, de nem lehet másik, az azt a végét nézi amelyiken összenő a két kis kölyök és ez milyen szuper, meg azt, ahol ő tök magányos volt kicsinek, aztán 6 évesen már nem nagyon tudott mit kezdeni egy babával. Más meg nyűgnek látja, mert valóban nem egyszerű. De szerintem egyik nézőpont sem haszontalanabb a másiknál. És egyik sem igazibb, csak mindenkinek más volna az ideális. Ne haragudjatok, nem tudtam, hogy ezalatt a kérdés alatt csak az az elfogadható válasz, hogy senki nem akar két kicsivel szpni, és más meg hülye.
2022. ápr. 27. 20:40
 22/22 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen a ti döntésetek, hogy mekkora korkülönbséget szeretnétek a két gyermek között. Senkinek sincs joga ebbe beleszólni.

Nyilván, amíg gyerekek, akkor tudnak jól eljátszani egymással, ha kicsi a korkülönbség. Na és? Életük legnagyobb részét felnőttként fogják leélni. Amikor már 30-40, sőt 50 évesek, nem számít még 8-10 év korkülönbség sem. Az számít csak, hogy jó testvérek-e, számíthatnak-e egymásra, akkor is, ha egyedül maradnak, szülők nélkül.

Nekem gyerekkoromban a 10 évvel fiatalabb testvérem csak egy baba volt, akivel úgy játszottam, mint egy játékbabával. Most, 30-40 éves korunkban bármiben számíthatunk egymásra.

A gyermekkor hamar véget ér. Életünk legnagyobb részét felnőttként éljük le.

2022. máj. 3. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!