Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mièrt nèznek emiatt ki?...

Mièrt nèznek emiatt ki? Szerintetek is a kis korkülömbsèg az ideálisabb?

Figyelt kérdés
17 hònapos a kisfiam ès sajnos a szülèsem utolsò òrája a kitolás valami szörnyűre sikerült, beragadt a fiam, kinyomták, vákumozták belőlem, kapott oxigènt, pár mellkas nyomást, mire felsìrt. Szerencsère kutya baja, mindig jártunk neurològiára is, borzalmasan ügyes mozgásilag, finommotorikája is, èrtelmileg is nagyon rendben van, egy csoda ő nekünk, imádja az egèsz család. Mostanában már foglalkoztat egy 2.baba gondolata, de úgy èrezzük mèg most nincs itt az ideje. Talán mèg èn sem dolgoztam fel teljesen a szülèst, bár akkor megfogadtam, egyke lesz a fiam, ám mostanság a fèrjemmel elszomorodunk, ha belegondulunk, csak egy gyermekünk lesz. Tehát arra jutottunk idővel szeretnènk, max 35 èves koromig vagyok hajlandò szülni ès mindenkèpp azt szeretnènk, ha a kicsi 3-4 èves lenne már akkoe. Állandòan cèlkeresztben vagyunk, ha meg közöljük, nem akarunk kis korkülömbsèget, csak a fiunkra szeretnènk koncentrálni legalább ovis koráig jönnek a furcsa pillantások, szájhúzás. Mièrt? Tènyleg az a "mòdi", hogy minèl hamarabb letudni ès kèsz? Akik vannak a környezetemben anyukák 2 picivel mind totálkáros, szülői segìtsèggel is alig boldogulnak, nekem ez nem hiányzik, de persze bunkò sem akarok lenni azzal, aki nek ez jò, de akkor mièrt nèznek UFO-nak, ha más meg máskèpp gondolja? Bár hozzáteszem, egyiknek sem volt ilyen hamar tervezett a 2.baba.
2022. ápr. 26. 14:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

"Aki egész életében azzal foglalkozott, hogy a falu népe mit szól...Azoktól kérdezném, hogy végül mit szólt?"

És korkülöNbség. N-nel írjuk.

2022. ápr. 26. 15:34
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
13 év van a két gyerekem között, nem szándékosan, így alakult. Soha nem szólt meg senki miatta. Én meg kimondottan élvezem, szerintem én így jobban boldogulok mintha kicsi lenne a korkülönbség.
2022. ápr. 26. 15:49
 13/22 anonim ***** válasza:
21%
Hát nekem egyke marad sajnos. De a húgom 6 évvel fiatalabb. Két egyke voltunk, nekem agyamra ment a kicsi, amúgy magányos gyerek voltam. Vele meg már nem tudott mit kezdeni a nagy, magányos gyerek lett. Hát. Nem volt jó. Lehet ezért. Elnézem a sógornő két fiát, nincs köztük két év. Nyilván a tesós balhék megvannak, de egyik sem magányos sosem. Bárcsak, bárcsak az én fiamnak is lenne. Bárcsak a tesómmal is így lett volna, mert miután túlesett a kiskamaszos elmebajon, már tök jó minden. Léphetett volna midig így
2022. ápr. 26. 22:47
 14/22 anonim ***** válasza:
49%

Nekem 3,5 év van a gyerekeim közt, és egy csomóan megkérdezték már, hogy nehezen jött-e a kicsi :D Nem, nem jött nehezen, konkrétan elsőre megfogant, de mi nem szerettünk volna kis korkülönbséget, nem is próbálkoztunk korábban. Ugyanazok az okaim, mint neked: szerettem volna, ha az óvodába kerülésig a lányomra koncentrálhatok, és azt is, ha a kisebbikkel is lenne egy kis külön időnk, amíg a nagy oviban van, mert szerintem neki is jár az, ami a nagyobbnak alapvető volt jó ideig, hogy anya csak rá figyel. Plusz én se akartam kikészülni, én is csak azt látom, hogy kis korkülönbséggel körülöttem mindenki idegroncs.

Nekem ez nagyon bevált. A lányom most 7 éves, a fiam 3,5, elejétől nagyon szeretik egymást, nem volt utálkozós féltékenység soha. Nagy könnyebbség volt, hogy a lányom el tudott menni már egyedül pisilni pl., mire megszületett a pici, nem a mellemen a babával kellett vécéztetni a nagyot, meg ilyen apróságok. Megértette, hogy most szoptatni kell, most altatok, nem udok bújócskázni, de tudok neki mesélni közben. Szóval szerintem szuper ez így, és együtt játszani is tök jól tudnak, úgyhogy én csak biztatnálak. Szard le, kinek nem tetszik, a te családod, nem az övék.

2022. ápr. 27. 00:15
 15/22 anonim ***** válasza:
26%
A 13-as válaszomat miért is kellett lepontozni? Mert rá mertem világítani egy másik nézőpontra is? Bocs már, hogy nem azt mondta, amit a többség, mert én máshogy tapasztaltam.
2022. ápr. 27. 12:07
 16/22 anonim ***** válasza:
63%
15 azért mert sértő a válasz azokra nézve, akik másik gyereket akarnak szülni és nem játszopajtást a már meglévő gyereknek. Én nem bírtam volna kettő kicsivel. Sose akartam 2 éves korkülönbséget, egy gyerek pedig tud másokkal is játszani nemcsak a testvérével, amúgy én nem pontoztalak le, de fura a válaszod.
2022. ápr. 27. 12:36
 17/22 anonim ***** válasza:
17%

Másik gyereket lehet úgy is szülni, hogy azzal a már meglevő is jól jár, akinek a jólétéért szintén te felelsz. Nekem meg az sértő, hogy szerinted én játszópajtást szeretnek csak, nem mégegy gyereket. Semmi sértő nincs ebben, de szokás mindenen megsértődni. Még csak nem is bíráltam senkit, de én meg ezt a kicsinyes elmebajt kaptam. Gratulálok. Sértő.. Beszrok

Nekem meg az sértő, hogy degradálni meritek a tapasztalataimat meg az esetünkben teljesen jogos, nem fura gondolataimat. Na, ez is legalább annyira nevetséges mint az, amit te érzel sértőnek. És most nyers voltam. Most lehet lepontozni.

2022. ápr. 27. 14:01
 18/22 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem amíg az egyik pici, a másik kicsi eset fennáll, alapos önmegszivatás a javából bevallási 1-2-3 (de még a négy is nevces) év kor különbséggel szülni, én biztos nem fogom, nem vagyok mazoista.
2022. ápr. 27. 14:38
 19/22 anonim ***** válasza:
72%
a szó amit keresel mazochista kedves 18. 😆😅
2022. ápr. 27. 14:40
 20/22 anonim ***** válasza:
49%
17 én csak válaszoltam neked, mert kérdezted. Kár volt. Kissé túlreagálod, minek kérdezed, ha nem is akarsz választ?
2022. ápr. 27. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!