Mièrt nèznek emiatt ki? Szerintetek is a kis korkülömbsèg az ideálisabb?
"Aki egész életében azzal foglalkozott, hogy a falu népe mit szól...Azoktól kérdezném, hogy végül mit szólt?"
És korkülöNbség. N-nel írjuk.
Nekem 3,5 év van a gyerekeim közt, és egy csomóan megkérdezték már, hogy nehezen jött-e a kicsi :D Nem, nem jött nehezen, konkrétan elsőre megfogant, de mi nem szerettünk volna kis korkülönbséget, nem is próbálkoztunk korábban. Ugyanazok az okaim, mint neked: szerettem volna, ha az óvodába kerülésig a lányomra koncentrálhatok, és azt is, ha a kisebbikkel is lenne egy kis külön időnk, amíg a nagy oviban van, mert szerintem neki is jár az, ami a nagyobbnak alapvető volt jó ideig, hogy anya csak rá figyel. Plusz én se akartam kikészülni, én is csak azt látom, hogy kis korkülönbséggel körülöttem mindenki idegroncs.
Nekem ez nagyon bevált. A lányom most 7 éves, a fiam 3,5, elejétől nagyon szeretik egymást, nem volt utálkozós féltékenység soha. Nagy könnyebbség volt, hogy a lányom el tudott menni már egyedül pisilni pl., mire megszületett a pici, nem a mellemen a babával kellett vécéztetni a nagyot, meg ilyen apróságok. Megértette, hogy most szoptatni kell, most altatok, nem udok bújócskázni, de tudok neki mesélni közben. Szóval szerintem szuper ez így, és együtt játszani is tök jól tudnak, úgyhogy én csak biztatnálak. Szard le, kinek nem tetszik, a te családod, nem az övék.
Másik gyereket lehet úgy is szülni, hogy azzal a már meglevő is jól jár, akinek a jólétéért szintén te felelsz. Nekem meg az sértő, hogy szerinted én játszópajtást szeretnek csak, nem mégegy gyereket. Semmi sértő nincs ebben, de szokás mindenen megsértődni. Még csak nem is bíráltam senkit, de én meg ezt a kicsinyes elmebajt kaptam. Gratulálok. Sértő.. Beszrok
Nekem meg az sértő, hogy degradálni meritek a tapasztalataimat meg az esetünkben teljesen jogos, nem fura gondolataimat. Na, ez is legalább annyira nevetséges mint az, amit te érzel sértőnek. És most nyers voltam. Most lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!