3-4 év korkülömbségről mesélnétek? Hogy. Birtátok? Mire számítsak?
Még nagyon az elején vagyok, de félek, hogyan fogom megoldani.
Dec.ben szülök, fiam szept.ben kezdi az ovit, jan.ban lesz 4 éves.
Segitségem csak a párom ő d.után 4 ig dolgozik, hogy oldjam meg egy újszülöttel hogy oviba kell vinnem a nagyon.
Nagytesó nálatok mit reagált?
Lehet csak a hullámvölgyek miatt stresszelek ennyire mindenen, de most nagyon félek.
Persze mindenki megoldotta, én is megfogom:)
Mesélnétek a mindennapjaitokról?
Különbség.
Szerintem, ha arra gondolsz, hogy nehezebb e, akkor a válasz igen.
De még mindig könnyebb, mint 7 év korkülönbséggel.
Szerintem az 1-2 év a "legideálisabb", ha lehet ilyet mondani.
Biztos nem lesz könnyű az elején, de úgy is belejössz. Ezt majd akkor tudod meg, mikor a pici megszületik. Az biztos, hogy kelleni fog napirend, a nagyobb gyerkőc miatt is és miattad is.
Nekem meg épp ez az ideális korkülönbség.
Én örültem, hogy a nagy már ovis, a kicsivel meg ellehetek otthon. Az első hetekben persze apa vitte oviba a nagyot, utána, mikor már lehetett sétálni a kicsivel, akkor meg én.
Semmi gond nem, a kicsi alkalmazkodott hozzánk. A napirendet is úgy alakítottuk, hogy mindenkinek megfeleljen.
Azt hiszem nagyjából ez össze is jött. :)
Nekem a naggyal szerencsém van, mert imádja a kicsit, bár arra azért párszor rákérdezett, hogy ő miért nem maradhat otthon velünk. De hamar túllépett rajta.
Ja, és én sem terveztem előre, vagyis próbáltam, de csak "éles" helyzetben alakultak ki valahogy a dolgok!
Menni fog! Mert muszáj! :)
A két nagylány 6.5 és 3.5 tehát pont 3 év van köztük a kicsi most született. Nos annyira nem egyszerű,de én pl egyszerűbbnek éreztem, mint mondjuk kicsi 1-2 év körüli korkülönbséget, mert a nagy oviban (bölcsiben) kicsivel itthon és délután jobban tudok figyelni a nagyokra és a férjem esetleg döngöli a kicsi seggét.
Ami ugye kicsit nehéz, hogy a legkisebb napirendjét hozzá kell idomítani a nagyokéhoz, tehát addig egyen mire indulunk az oviba/bölcsibe, akkor babakocsival oviban nem a legjobb leizzadtam 100x mire felöltöztettem a gyerekeket. Vettem kendőt és úgy könnyebb volt. Most a 3. babával még a betanulási időszakban vagyunk így nem tudom még hogyan lesz, de valahogy lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!