Mesélnétek a 7 hónapos kisbabátokról? Mit eszik? Hányszor kel éjszaka? Nappal mennyit alszik? Mászik vagy már áll is? Miket szoktatok vele játszani? Szavakat még gondolom nem mondd. Mindenre kíváncsi vagyok.
Tízóraira gyümit evett, mellette csak tápszert, akkor kezdett főzeléket kóstolni.Éjjel nem kelt, nappal délelőtt fél órát, délben 2,5 órát, délután még fél órát aludt, kilenckor feküdt este. Kúszni tudott, mászni, állni, ülni 8 hónaposan kezdett. Én akkoriban a szőnyegre terítettem neki plédet, körberaktam játékokkal, és ezekkel szórakoztunk, szeretett mindent, ami zenélt, no meg a sok dögönyözést. Szavakat 9 hónaposan kezdett mondani, 7 hósan csak gügyögött.
21 hónapos kiscsaj anyukája
Reggel és este tápszert kap. Napközben gyümölcsöt, zöldséget, gabonás pépet.
Teljesen változó, hogy átalussza e az éjszakát vagy sem. Ha nyűgös a foga miatt, akkor zavartabbak az éjszakái. Ha "nehéz napja volt" :)...sokat utaztunk, jöttünk mentünk, simán elalszik 8-kor és húzza a lóbőrt.:) De nyugalmi állapotban is átalussza, ha nincs front vagy erős fogfájás.
Még mindig szeret kétszer aludni napközben de már hagyja el a délelőtti alvást.
Játszunk gurulósat, kúszósat, nézegetünk könyveket, énekelünk, tornázunk. Érdemes mondókázni, miközben tornázunk, szerintem azt nagyon élvezik.
Egyre többet dumál (nem szavakat, persze :) de mostanában a rikácsolás, a sikítás a nagyon vicces, úgyhogy általában vísongat és aztán borzasztóan elégedett.:)
A kislányom mindent eszik: sárgarépa, burgonya, sárgarépa, spenót, brokkoli, csirkemell, pulykamell, alma, banán.
Imádja az alma levét.
Éjszaka általában nem kel, inkább hajnalban 5 körül.
Nappal kétszer alszik, kb másfél órát. Csak kúszik, körbe-körbe. Ülni nem ül, ha félig ülő helyzetben van, akkor felül. Ez picit aggaszt, mert sok baba ilyenkor már ül.
Már pár hónapja nyűglődik már a foga miatt, de még nem akar kijönni :(
Játék: ének, mondóka, hinta.
Utolsó vagyok:
reggel és este kap még anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!