Hogy szoktassam át a 6 hetes babámat, h ne éjszaka legyen fent hanem nappal?
Én azt tapasztaltam, hogy nem kell, és nem is igazán lehet egy ilyen pici babát szigorú napirendre szoktatni. Teljesen természetes, hogy az első hónapokban nem tud még különbséget tenni éjszaka és nappal közt. Ilyenkor még normális, hogy kaotikus minden, de nem marad ez mindig így.
Én soha nem erőltettem a babámra semmit napirend szempontból, akkor etettem, amikor éhes volt, akkor altattam, amikor álmos volt. Volt olyan, hogy este 6-kor fürdettük, és olyan is, hogy éjfélkor, függően az evések és az alvások idejétől, soha nem ébresztettem fel és soha nem próbáltam altatni, ha láttam rajta, hogy nem álmos. Ennek ellenére (vagy talán épp ezért) kb 6 hónapos korára kialakított magának egy napirendet, amit utána folyamatosan tartott.
Most neked kell alkalmazkodnod hozzá, hagyd, hogy a saját tempójában éljen, aludj vele te is napközben, amikor ő alszik. Nem marad mindig így, pár hónapon belül biztosan átáll az éjszakai alvásra mindenféle trenírozás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!