Kinek mi vált be, hogy jobban bírja a gyerek az autózást?
#17 Köszönöm. Cumit szoktunk neki adni ilyenkor, elnézegeti, meg rágcsálja. Amúgy nem cumizik, sosem fogadta el. Azzal egy darabig elvan. Mesét nem szoktam, otthon sem néz. Kb 2-3x végső esetben próbáltam már, de nem nézte akkor sem.
#18 Ezzel vitatkoznék, hogy olyan nincs, hogy anya elöl sértetlen. Míg élek nem felejtem el, a gyermekintenzíven töltött gyakorlatom. Frontális ütközés, anyának semmi baja nem volt, gyermek kómában feküdt. Szóval van ilyen. Nyilván egy gyermek, pláne csecsemő sokkal könnyebben sérül. Háttal ülve meg a legtöbbször ütközésnél pont az ülésbe préseli az erő, menetiránnyal megfelelően meg kifelé húzza. Ilyenkor a test tehetetlen, szóval mint egy rongybaba, kéz, láb, fej repül mindenfelé. Egy kisgyereknek ekkora erőtől könnyen agyvérzése lesz. Lásd shaken baby syndrome.
Szerintem lezárhatjátok a vitát. Ha te úgy akarod ültetni, szíved joga. Ha veleki meg háttal, neki is szíve joga. Én inkább akkr szenvedek vele háttal, ha csak 10%-kal nagyobb az esély, hogy egy balesetnél nem sérül annyira.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!