Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A párod vigyáz a gyerekre...

A párod vigyáz a gyerekre amikor takarítasz/főzöl vagy egyedül oldod meg a gyerek mellett?

Figyelt kérdés

1,5 éves a kislányom. Egész nap ketten vagyunk, az apja este jön, hétvégén mondjuk itthon van. Nagyszülők messzebb laknak.

Főzni főzök, a takarítás 3 napomba telik részletekben, nagytakarításig hónapok óta nem jutok el, mindig kupi van. Ez a teljesítmény is vért izzadva jön össze, mert a lányom nem hajlandó csak az utcán sétálva aludni napközben, reggel meg felkel azonnal ahányszor előbb kelek, mint ő. Este későn fekszik, ha előbb viszem aludni nem hajlandó elaludni, 1 óra őt elaltatni. Napközben, ha ébren van szétszedi az egész házat, egy másodpercre nem áll meg. Sokszor tv-zik pl, ha főzök, de nem akarom órákra ott tartani. A járókából kimászik, egyedül már eljátszik, de egyedien: tányérokat pakol, szennyest rámol, állandóan rajta kell tartani a szemem.

Most már a hiszti korszak is elkezdődött, egy pelus cseréért is 10 percekig kínlódunk. Ja, emellé olyan rosszul eszik, hogy átlagosan 1 óra az etetés. Egyedül néha eszik mondjuk, ha olyanja van, az 1,5 óra (bár addig a konyhát rendbe rakom).🙂

A férjem állandóan piszkál, hogy nem csinálok itthon semmit, pedig nem állok meg egy másodpercre sem. Csak éppen látszata nincs. (A gyereknevelésnek van, mert legalább 10-12 dalt énekel a kicsi a maga módján és minden állatot, testrészt ismer stb...) Ő elvárja, hogy hétköznap minden meglegyen és ha ő esténként és hétvégén itthon van legyen rend, kaja, a gyerekkel meg ne kelljek játszania, mert ő fáradt a munkája miatt. Nem fogja fel, hogy ahhoz, hogy haladjak a házzal neki kellene a kicsivel többet lennie hétvégén. Imádja őt amúgy, csak ugye ő nem az az egy helyben megmaradó baba.

Bevallom nekem ezzel abszolút nem lenne bajom, hogy csak én vigyázok a kicsire, mert annyira cuki és szórakoztató, hogy valamikor annyira megnevettet, hogy kifolyik a könnyem.😁 Imádok vele foglalkozni. Nekem a rohadt háztartással van a gondom meg a "fáradt" férjemmel, aki szerint minden nő megtudja oldani a házvezetést csak én nem... Ő vásárol be amúgy, ennyivel segít.

Ti a takarítást és főzést mikor oldjátok meg? Ekkor vigyáz a férjetek a kicsire?

2022. márc. 31. 23:17
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%
Ilyenkor mindig elcsodalkozom, mennyi életképtelen ember van. Egyedülálló anyaként szültem, nulla segítséggel. Főztem, mostam, takarítottam, elláttam a gyereket is. Egyedül.
2022. júl. 25. 12:25
 32/37 anonim ***** válasza:
85%

Hát utolsó te valami fenomenális vagy, jár a buksi simi.

Csak azt ne felejtsük el, hogy aki egyedülálló anya az kénytelen megoldani aki meg kapcsolatba szül valószínüleg egy közösen akart gyereket ott NEM kell egyedül megoldani mindent mert APJA is van a gyereknek akinek kutyakötelessége oda tenni magát . Jól nézne ki ha minden házasságba, kapcsolatba is egyedülálló nő lenne az anya, akkor mit nevezünk családnak??

Neked ez nincs , szóval még szép, hogy egyedül kell megoldanod

2022. júl. 25. 20:52
 33/37 anonim ***** válasza:
14%

32!

Nem kell buksi simi. 1. Nem tervezetten lettem egyedülálló. 2. Ha az apja lenne annak a gyereknek, akkor nem VIGYÁZNA arra a gyerekre, hanem FOGLALKOZNA vele, ugye. Szia.

2022. júl. 25. 20:56
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Na látod ebben nincs vita, nem besegít hanem teszi a dolgát és nem szívesség hanem kötelesség nem mondtál újat. De annál rosszabb nincsen mikor valaki egy kapcsolatba, házasságban egyedülálló anyuka. Az a pasi kuka. Attól mert van elvárás velük szemben nem azt jelenti, hogy életképtelen egy nő.
2022. júl. 25. 21:09
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

"A járókából kimászik, egyedül már eljátszik, de egyedien: tányérokat pakol, szennyest rámol, állandóan rajta kell tartani a szemem"

Nekem ez a resz ragadta meg a szemem. A babad nem egyedien jatszik el hanem tok normalisan :) en ebben a korszakban (bar nem igaz inkabb 1 eves koraban) fixen bababiztossa tettem a hazat. Csak olyan fiokokat ert el amikben neki valo dolgok voltak pl tesztaszuro krumplinyomo stb amiket kipakolhat nezegethet. Tenyleg csak fel szemmel neztem ra tenylegesen mert nem volt szukseg arra hogy folyamatosan nezzem. Mindenhol szonyegek voltak parnak. A szekek az asztal ala tolva stb. Babakaram ilyenkor mar csak ugy volt hogy bizonyos reszek el voltak zarva 2-3 elemmel klasszikus babakaramot mar reg nem hasznaltam. A masik nagy jolly jokerem a lomis doboz volt. Olyan dolgok voltak benne amik felnott targyak de nem nyelheti le vagy sertheti meg magat vele. Pl kis notesz karnis vege regi penztarca meg rengeteg kremes tegely tetokkel (nyilvan kimosva) samponos doboz uresen kimosva egy nagyobb golyo amit bele tud rakni ezekbe a tegelyekbe pinpong uto regi lakat regi rossz taviranyito stb mindenfele hulyeseg amire nem is gondolna az ember milyen erdekes nekik. Ezt a dobozt napi 1x adtam oda hat az a boldogsag... 😅 ugy vizsgalt mindent meg mint egy szakerto. Ha ennyire szereti a szennyest en meg a zoknikat is kiboritanam neki had rakosgassa 😎 a vegen gyorsan ossze is tudod kapkodni. Ja es ezek nem egyszer elloheto dolgok mert masnap meg ugyanolyan izgi. Amig ezekkel elvan te haladsz.

2022. júl. 25. 22:18
 36/37 A kérdező kommentje:

31-es: Én meg azon csodálkozom el ilyenkor, hogy mennyi bunkó ember van. Mindent lehet rám mondani, de azt nem, hogy életképtelen lennék. Sajnálom, hogy neked így adódott és egyedülálló anyuka vagy, de amint más is írta nem volt más választásod, rá voltál kényszerülve. Egyébként megoldani én is megoldom, csak egyrészt nehezen (azóta sokat változott a kislányom, könnyebben megy), másrészt fusztrál, hogy az én nyakamban van minden és még a férjem az elvárásait is a hozzámvágja meg kritizál (tudom, nem jól választottam, de mind1).

Utolsó: Ez jó ötlet, köszi😁😁😁

2022. júl. 27. 16:02
 37/37 anonim ***** válasza:

Na ebből most merítettem én is újabb ötletet 35-ös. Igaz már 17 hónapos, de vannak nekünk is rosszabb napok. Persze akkor is megy minden a saját kerékvágásában, csak lassabban. De ezt a tippet még megfontolom.

😁 Arra esetleg nincs valakinek tippje, hogy szoktassam le arról, hogy napi 25x kiszórja a virágföldet. Nem szeretném elrakni előle, jobb ha megszokja hogy ott a helye. Próbáltam szépen elmagyarázni többször, próbáltam erélyesen, de le se tojja amit mondok csak pofánröhög. 😅

2022. júl. 27. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!