A párod vigyáz a gyerekre amikor takarítasz/főzöl vagy egyedül oldod meg a gyerek mellett?
1,5 éves a kislányom. Egész nap ketten vagyunk, az apja este jön, hétvégén mondjuk itthon van. Nagyszülők messzebb laknak.
Főzni főzök, a takarítás 3 napomba telik részletekben, nagytakarításig hónapok óta nem jutok el, mindig kupi van. Ez a teljesítmény is vért izzadva jön össze, mert a lányom nem hajlandó csak az utcán sétálva aludni napközben, reggel meg felkel azonnal ahányszor előbb kelek, mint ő. Este későn fekszik, ha előbb viszem aludni nem hajlandó elaludni, 1 óra őt elaltatni. Napközben, ha ébren van szétszedi az egész házat, egy másodpercre nem áll meg. Sokszor tv-zik pl, ha főzök, de nem akarom órákra ott tartani. A járókából kimászik, egyedül már eljátszik, de egyedien: tányérokat pakol, szennyest rámol, állandóan rajta kell tartani a szemem.
Most már a hiszti korszak is elkezdődött, egy pelus cseréért is 10 percekig kínlódunk. Ja, emellé olyan rosszul eszik, hogy átlagosan 1 óra az etetés. Egyedül néha eszik mondjuk, ha olyanja van, az 1,5 óra (bár addig a konyhát rendbe rakom).🙂
A férjem állandóan piszkál, hogy nem csinálok itthon semmit, pedig nem állok meg egy másodpercre sem. Csak éppen látszata nincs. (A gyereknevelésnek van, mert legalább 10-12 dalt énekel a kicsi a maga módján és minden állatot, testrészt ismer stb...) Ő elvárja, hogy hétköznap minden meglegyen és ha ő esténként és hétvégén itthon van legyen rend, kaja, a gyerekkel meg ne kelljek játszania, mert ő fáradt a munkája miatt. Nem fogja fel, hogy ahhoz, hogy haladjak a házzal neki kellene a kicsivel többet lennie hétvégén. Imádja őt amúgy, csak ugye ő nem az az egy helyben megmaradó baba.
Bevallom nekem ezzel abszolút nem lenne bajom, hogy csak én vigyázok a kicsire, mert annyira cuki és szórakoztató, hogy valamikor annyira megnevettet, hogy kifolyik a könnyem.😁 Imádok vele foglalkozni. Nekem a rohadt háztartással van a gondom meg a "fáradt" férjemmel, aki szerint minden nő megtudja oldani a házvezetést csak én nem... Ő vásárol be amúgy, ennyivel segít.
Ti a takarítást és főzést mikor oldjátok meg? Ekkor vigyáz a férjetek a kicsire?
A férjed tényleg segíthetne többet..
Nekünk sokat segített, hogy gépesítve lett minden. Mosogatógép, szárítógép. Fiam fél éves koráig menüztünk, mert amíg nem jöttek a nagyobb mozgások egyszerűen 5 perc után ordított utánam. Aztán 7 hónapos korától főzök kétnaponta, fontosnak éreztem, hogy főzzek újra, mert jött a hozzátáplálás és abban a pár hónapban visszaakartam zökkeni a “régi” kerékvágásba. Hétvégén együtt takarítottunk párommal, viszont mióta a fiam jobban elvan így hétközben már azt is elintézem mosással stb . mindennel együtt, no persze nem egy nap az egészet. Meg én ezt úgy oldom meg, hogy kibírja azt a ca. egy órát, hogy babakocsiba rakom és viszem magammal mindenhova, közben énekelek, mondókázok neki aztán ha végleg nem bír magával kap vmi nasit, ha meg úgy is megy a hiszti akkor kénytelen kibírni és megvárni hogy végezzek. Általában az utolsó 10 perc az ilyen, többi részét jól bírja.😅Ezeket délelőtt mind, délután meg a fiamé vagyok. Délutáni alvásánál meg én is pihenek, mert rám is rámfér. 11 hónapos kora óta egyedül közlekedik, most lesz 14 hós. Örülök hogy sikerül elintéznem hétközben a teendőket, mert akkor hétvégén van idő a családi kikapcsolódásra, vagy ha épp futni akarok egy fél órát addig párom vigyáz rá, de cserében ő meg megy focizni. Annyi még hogy a boltozást a DM-en kívül általában párom intézi vagy együtt.
Szóval a párodnak tényleg nem ártana legalább ezekben az alap dolgokban segíteni.
Nem igaz, hogy minden más nő meg tudja csinálni a gyerek mellett. (Az én férjem azzal tud kiakasztani, mikor azt mondja, hogy azért kapok gyest, hogy vigyázzak a babára... 24/7-ben.)
Fogadjatok bejárónőt szerintem.
Ezek szerint szerencsem van szinten 1,5 evessel mert en napkozben mellette takaritok es fozok. Megkerdezhetem nalatok mit csinal hogy nem engedi? Nem cseszegetesbol kerdem tenyleg erdekel elso gyerekes vagyok.
En mondjuk nem vagyok hajlando olyankor barmit csinalni mig alszik meg akkor se ha lemaradasban vagyok. Szerintem az egy Enido ami JAR nekunk
Huh, köszi a rengeteg választ! Nagyon hasznos volt mind!🙂
27-es: 7 hónapos koráig rendeltem magamnak kaját, esélyem nem lett volna főzni, mert ölbebaba volt. Most egyébként amikor takarítok és főzök, ha jó kedvében van lehetne tőle haladni (ma rosszban volt és úgy pácoltam a húst, hogy a konyhapult mellett gugoltam, a gyerek a combomon ült, én meg a feje felett fűszereztem a csirkét😄). Itt nálunk az alvási és evési szokásai elvesznek az időmből órákat, ez inkább a gond + lassít, hogy mindent kipakol, elsétál mellőlem, ki akar mászni a járókából, néha nyafizik.
Azt nem írtam a férjem védelmében, hogy a fürdőt akkor takarítom, ha itthon van és vigyáz a kicsire, mert vegyszerezni nem szeretnék a kislányunk mellett. Ha elcsúszij a pirszívózás hétvégén akkor valamikor sétál vele addig amíg végzek. Csak ugye attól sokszor hallgatom, hogy hétvégére csináljak meg mindent...
Volt 3x, hogy 5 órára kettesben hagytam őket. Állandóan azt kérdezte a férjem, hogy mikor megyek már haza. A durva, hogy nála mindig gyorsan evett ilyenkor a gyerek... Őt nagyon lefárasztaná egész nap a baba, de szerintem azt hiszi, hogy mivel én nő vagyok, nekem nem szabad elfáradnom vagy nem tudom. Amúgy fura, de nincs időm fáradtnak lenni. Annyira pörgés az egész nap. Énidőm éjszaka van, amikor elalszik a család. 11-től hajnali 1-ig Netflixezek. Ennyi. Napközben hajmosásnál is vagy a kislány beszökik hozzám az apjától vagy a férjem ordít, hogy siessek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!