Ti hogy oldjátok meg a takarítást, főzést, rendrakást gyerek (ek) mellett?
3 éves a fiam és még mindig nem tudom megtartani a rendet, mert senki nem törekszik rá. A férjem segít, de nem egy tisztaságmániás. Hármunkra hamar összegyűlik a mosatlan edény, így már főzni sincs kedvem (mondjuk nem is szeretek). Amúgy sz"r beosztású a lakás, minden útban van, mindenhol pici egérlyuk helyek, nem igazán lehet kihasználni a tereket, így minden útban van és van egy rahedli felesleges kacatunk (férjemé), amiket mindig próbálok kidobálni, de pl. a férjem a barkácskészletét mindig szanaszét hagyja, hogy itt egy csavarkulcs, ott egy töltő stb. Ettől kész vagyok és hiába rittyentek olyan rendet, hogy enni lehetne a padlóról és minden el van pakolva, akkor ketten együtt estére káoszt csinálnak, így feladtam. B"szok rá, ott áll a mosatlan edény, csak akkor mosom el, ha már leborul, wc-t sem pucoltam, mert a gyerek állandóan szó szerint a seggemben van. A konyhaasztalon minden van, csak étel nem, mert az van a központi helyen és mindenki oda pakol, nekem meg már elegem van.
Amíg pici volt a gyerek, azért nem tudtam, mert állandóan rajtam lógott volna (cicifüggő, hasfájós), átlagosan 17 órát volt fent és a maradékban aludt 10 percekre leosztva, így mellette nem lehetett takarítani. Egyedül csak néha játszik el, ha agyon verem akkor sem, mert ilyen habitusú, hogy csak anya-anya vegyem fel! Rossz evő volt világ életében, az a tipikus fény evő, így még a főzésben sem volt pozitív élményem, még jobban utálok.
Amúgy utálok ott lakni, ahol lakunk, valszeg ez is rátesz egy lapáttal a hangulatomra és a kedvemre.
Szóval nekem inkább az a bajom, hogy habár rendet teszek, de sz"r a lakás beosztása, nincs hely, két kis lyuk szoba, ahova pakolni nem lehet, gyereknek nincs külön szobája, mert kell a munkaszoba, így félig a hálóban, félig az amcsi konyhás nappaliban (ami a legnagyobb baromság, amit ember kitalált) játszik a gyerek és élünk, szárad a ruha stb. mert nincs hely. Utálom. Így már nem is akarok rendet rakni, pedig rendmániás vagyok, de feladtam, mert egy szélmalomharc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!