Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen lázmérővel méritek a...

Milyen lázmérővel méritek a babátok lázát?

Figyelt kérdés
2010. szept. 12. 17:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
bocs, nem meről, hanem merül..:)
2010. szept. 12. 18:04
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi sima digitálissal mérjük ha kell.Mi nem vettünk neki külön.Minek vegyünk amikor kb 1éves a mi digitálisunk is.

Patikába vettük kb 1500ft-ért.(azért annyiért mert ezt lehetett patikapénztárral fizetni:)

2010. szept. 12. 21:07
 13/24 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Először is, 18.02-es válaszát szerintem ne vedd figyelembe, tiszta birkanyak. Igenis számít, hogy mennyi a pontos hőmérséklete.37-nél pl. még nem kell csillapítani,de 37.5 már jelez valamit és ellenőrzést igényel.

Egyébként pont ma este mérgelődtem, mert a három lázmérőm három félét mutatott. Asszem beszerzek egy negyediket, de most valami komolyabb beruházást tervezek, és mindenképp gyógyszertárban. Amúgy nekem két higanyos van és egy omron digitális.

Minden jót nektek!

2010. szept. 12. 21:58
 14/24 anonim ***** válasza:

Higanyossal mérem a popsijában. Szépen elviseli, nem sír közben.

A higanyos lázmérő mér a legpontosabban!

2010. szept. 12. 22:03
 15/24 anonim ***** válasza:
31%

kedves 21.58 óriási tévedésben vagy, a lázat NEM KELL csillapítani, maximum gyerekeknél 38.5 felett AJÁNLOTT nehogy lázgörcs legyen a vége. De alapvetően, mivel a láz nem betegség illetve a védekezőmechanizmus része, sokkal rosszabbat teszel, ha csillapítod.

És mivel látszik kivülről a gyereken, hogy rosszul érzi magát, lázas, illetve kézrátéttel is meg lehet állapítani- így teljesen felesleges maga a lázmérés is.

Mert ha levert és nyűgös a gyerek vagy fejfájást okoz a láz/hőemelkedés így is úgy is csillapítani kell, számértéktől függetlenül.

2010. szept. 13. 07:26
 16/24 A kérdező kommentje:
Kedves 7:26-os válaszóló lehet hogy a végén még kiderűl ,hogy a hőmérő felesleges találmány?? A többieknek köszönöm szépen a kedves és értelmes válaszokat! Ma megyek a patikába egy új lázmérőt venni ja és nagyon nem mindegy mennyit mutat a lázmérő!!!!!!!!!
2010. szept. 13. 09:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

21.58 vagyok. Nekem nagyon is számít, hogy mennyire lázas. Az 5 hós babám még nem tud szólni, hogy fáj a feje,szerintem a levertség sem érzékelhető még annyira rajtuk.

És egyáltalán nem mindegy, hogy 38 vagy 39 fok a láza. Ha elérné a 39 fokot, azonnal orvoshoz vinném, hogy injekcióval csillapítsák, ha szükséges, az sokkal hatékonyabb.

Igaz, hogy a láz védekezés a szervezet részéről, de ettől függetlenül csillapítani kell, azért vannak a lázcsillapító gyógyszerek, borogatás, hűtőfürdő.

2010. szept. 13. 09:57
 18/24 anonim ***** válasza:
31%

Most hiába hurrogtok, egyetlen egyikőtők sem tudta megmondani, hogy minek kell pontosan tudni. Mindegy valamire el kell költeni a pénzt és szerencsére a mai világban gondoltak az ilyen gyagya anyukákra is, úgyhogy van választék bőven több tízezer forintért is. Igen az egyébként jó, ha veszel még egy ötödiket is (bár a legpontosabb a higanyos, amit régen kivontak a forgalomból)Nem a Sarka Kata vagy te? Esküszöm, mikor ő erről beszélt, hogy 5 hőmérővel méri a lázát a gyereknek és orvoshoz rohangál vagy hívja az orvost, azt hittem ilyen bolond nincs még egy az országban. De tévedtem.

Ne ám ne vedd észre egy öt hónaposon, ha lázas, levert, fáj valamije? Anya vagy te egyáltalán? Foglalkozol a gyerekeddel eleget? Nem tud beszélni valóban, de kommunikálni azt igen. Talán ha nem ketyere vásárlással töltenéd az idődet, hanem a gyerekeddel észre vennéd és megértenéd.

Na mindegy, nagy az isten állatkertje csak a kerítés kicsi.

2010. szept. 13. 13:24
 19/24 A kérdező kommentje:
utolsó válasazoló keres fel egy pszichátert minél előbb!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. szept. 13. 13:38
 20/24 A kérdező kommentje:
Én vittem már a nagyobbik lányomat korházba eszméletlen állapotba lázgörcs miatt! Életem egyik legszörnyűbb napja volt! Nehogy már te szabd meg, hogy mennyire féltem a gyermekeim!
2010. szept. 13. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!