Hogy méritek a babátok lázát popiban?
nagyobb babák anyukáinak várnám a válaszát. 1,5 évesem egy pillanatra nem marad nyugton, összeszorítja a popiját, lábát ráncigálja ki a kezemből, stb. gondolom ez ismerős...
vagy próbáljam meg úgy, hogy hason fekszik?
hónaljban szoktam mérni de azért mikor tényleg lázas szerintem popiban jobb lenne

Az én Kislányom 15 hónapos, de teljesen nyugodtan fekszik, és tűri, pedig alapjáraton nagyon mozgékony, eleven gyerek.
Talán az a titok, hogy imádja a hőmérőt, és ilyenkor egy használaton kívülit adok a kezébe, és tök jól elvan vele, amíg én odalenn végzem a dolgom a másikkal. Igazából maga a procedúra bizti nem zavarja, a Férjem mindig mondja, hogy a szeme nem rebben, meg sem érzi, hogy valamit bedugtam a hátsójába.
Szóval szerintem próbáld meg valami játékkal, vagy mondókával, vagy amit szeret azzal elterelni a figyelmét. Nekem olyan is volt, hogy közben kekszet rágcsált.
A hónaljban történő mérést én nagyon ellenzem.
Én 26 leszek, és ha régi higanyosat, ha digitálisat tettem/teszek a hónom alá, egyszerűen nem mutat értéket,vagy csak minimálisat és extra falsat.
Nem vagyok gyogyós, tudom, hogy kell behelyezni, de vicc, ahogy mér. Én mindig nyelv alatt mérem magamnak, ott mutatja a legreálisabb értéket. Na de nem ez volt a kérdésed.......

Én is popiban mérek.
El kell foglalni, éneklés, bohóckodás, esetleg egy olyan tárgyat adsz a kezébe, amit amúgy nem kaparinthat meg stb.
Én is csak analóggal mérek, az popsiban csak 3 perc, hónaljban meg 10, és akkor is ficeregnek rendesen, továbbá én is csak magamnak érzem, hogy jó helyen van-e, még a 4 évesemnek is sokszor berakom, megmérjük, amikor tudom hogy lázas, és csak 36,0-ot mutat, tehát elcsúszott, újra kell mérni. Egy másfél évessel ezt nem érdemes szerintem...
Egyébként én a pelenkázón szoktam hanyatt fektetni, egyik kezemmel a lábait tartom, másikkal a lázmérőt, így ki lehet bírni a 3 percet, sőt ha nagyon lázas, akkor irtó gyorsan felszökik, kevesebb idő is elég, hogy kiderüljön: csillapítanom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!