3 hónapos a babám. Anyatejes, de ennek ellenére van széklete, csak nem tudja mindig kinyomni, így lázmérővel segítek neki. Volt aki ugyanígy volt? Mikorra változott a helyzet és hogyan?
Állandó lázmérőzés nem túl jó.
Valamit eszel, amitől neki szorulása van. Gondold át, írd fel, hogy miket eszel.
Az én babámnak akkor volt szorulása, amikor én csokit ettem.
Laevolac szirup is segít.
Ha csak anyatejes, akkor a saját étrended nézd, ahogy írták előttem. Nálunk egyszer volt, hogy nem tudott a fiam kakilni 3 napig. A védőnőm mondta, hogy amíg jókedvű, mosolyog, jó a közérzete, addig nem gond, ahogy már írták is, ez természetes, jobban hasznosul a szervezetében. Aztán a 3. nap este elkezdett kínlódni, húzta a lábát. Próbáltam masszírozni a pocakját, tornáztattam a lábát, aztán végül nálunk is előkerült a hőmérő. Másnap ettem szilvalekvárt tejjel. Nekem nem volt bajom, de a babámon láthatóan segített. Utána pár napig még lekváros kenyeret reggeliztem, de azóta sem volt gond. Én is olvastam, hogy a hőmérőzés és a szélcső nem a legjobb megoldás, az orvosságnak sem vagyok híve. Nyilván a mértéktől függ minden. :) Ha a babám nagyon szenvedett volna, akkor biztos, hogy én is patikába megyek, de ha csak néhány alkalomról van szó, akkor tök mindegy, hogy hőmérőzik, vagy szélcsövezik-e az ember. Neked kell látnod, tudnod, hogy a babádat mennyire bántja a dolog, milyen súlyos és az anyai ösztöneidre hallgatva kitalálni a megoldást.
Jobbulást a babának!
naná hogy így volt a lányom neki szinte nem is volt széklete, esetleg 6-7 naponta kúppal, de sokszor még azzal sem. kórházban is feküdt kétszer emiatt. egész egyszerűen csak jól hasznosította a tejet. Lázmérőztem, kúpoztam, volt hogy székletlazítót kapott. soha nem szokott hozzá egyikhez sem. aztán mikor elkezdtük a hozzátáplálást, olyan majd 6 hónaposan szépen rendszeressé vált a széklet.
esetleg dokit megkérdezve adhatnál neki rostosat pl. barackot, vagy kamillateát, vagy valami székletlazítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!