Bölcsis gyermekek anyukáit kérdezem, változott étkezési szokása a babádnak, jobban eszik és több mindent, mint otthon? Reménykedhetek, hogy javul a helyzet?
Az én fiam is borzasztó rossz evő volt,és még mai napig is az itthon.
Augusztus 1 el kezdtük a bölcsit és mindent megeszik.
Mindig mikor délután megyek érte mondják a gondozónők,hogy megint megette az összes ebédet.Eddig 4 dolog volt amit nem evett,ivott meg.A müzliszelet,a sárgadinnye, a szőlő és a tej.
De itthon továbbra sem eszik rendesen.Csak azt amit éppen a szeme kíván.Múlthét közepén is csináltam rántott húst meg krumplit egy falatot sem evett belőle.
A gyümölcsökre is kitérek.Az én fiam soha nem evett gyümölcsöt.Semmilyen formába nem lehetett a szájába rakni.Turmixolva,reszelve,pudingba,süti akárhogy ragozhatnám...sehogy nem ette meg a gyümölcsöket és a gyümölcsös dolgokat.
Már 24 hós volt mikor egyszer anyukám itt volt és almát evett és megkínálta a fiam és megevett 2 kis darabot belőle.Na megörültem,hogy lehet mostmár enni fogja a gyümiket,hát tévedtem nálam ugyanúgy nem ette.
Na bekerült bölcsibe 27 hónaposan és először almát kapott mindent megette,másnap körtét azt is mindent megette,a sárgadinnyét csak megkóstolta, a banánt is megette.Teljesen le vagyok még most is döbbenve,hogy a fia a bölcsibe meg szépen eszi a gyümölcsöket.Ma is hazafele jövet kért egy banánt és míg hazaértünk a bölcsiből meg is ette mindent.
Szia!
Való igaz,hogy a közösségbe kerülve többmindenre jobban rávehető,rászoktatható egy gyermek.
Pl.a fiam mikor bölcsibe került,ott ette meg először a banánt,a főzelékféléket(bölcsiseknek hetente többször is főzelék az ebéd),több zöldségféle,és a magvas zsömle.
Azelőtt nem volt hajlandó megenni ezeket,de miután a bölcsiben a többi gyermekkel együtt megette,már itthon sem utasította vissza.
A másik nagy tapasztalás az a szobatisztaság terén volt!
Ott tudták először ráültetni bilire,igaz,azt nemsokáig használta,aztán már szólt ha kellett neki wc-zni,és mivel a bölcsiben a picikre van szabva a wc,inkább azt használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!