Mennyire vagytok rugalmasak a csecsemőbabátokkal? Rugalmasság vagy felelőtlenség?
Hát én nem tudom, hogy rugalmasság vagy felelőtlenség. Nekem is van 2 macskám és mielőtt a gyerek reggel felébred kiporszívózom és felmosom a lakást, a kanapé huzatokat 2 hetente mosom . A gyerek 6 hónapos de még járókában van, néha teszem le a padlóra , hogy próbálkozzon de előtte felporszívózom és felmosom, lehet, hogy rugalmatlan vagyok és bár tudom, hogy nem lenne baja akkor sem ha nem vigyáznék ennyire, de én így vagyok nyugodt, neki nem ártok vele. Én is állatok mellett nőttem fel (kutya -macska) mégsem szeretem ha a kutya után, vagy a kinti cipő után nyalná a padlót, de nem ítélem el egyáltalán azt aki ezt bevállalja, nem hinném, hogy ő rosszat akarna a gyerekének. Én abból a meggyőződésből takarítok , hogy én sem szeretném megnyalni a padlót a férjem cipője után. Az altatás olyan dolog, hogy én is szeretem ha az ágyában éri az este de ha néha úgy alakul, hogy ez felborul nem akadok ki és elaltatom ahol vagyok, természetesen ez ritka mert én is azon a véleményen vagyok , hogy mindent lehet mértékkel! A kocsiban való várakozás , hogy őszinte legyek nekem nem menne, én nem ülnék 2 órát, hogy felébredjen.
Ez vagyok én, én így csinálom, és egyáltalán nem biztos, hogy ez a jó!
Úgyhogy én nem tudom, hogy rugalmasság vagy felelőtlenség mert én is lehetek mindkettő!
Nem gondolom, hogy rugalmasság kérdése lenne, de nem is feltétlen felelőtlenség. Viszont én az egy éves fiamat sem adnám senki fekete kezébe... Minthogy én sem fognék kezet senkivel, ha fekete a keze...
A koszos padlóra leteszem a gyerekem mászni, pedig egyszerűen -véleményem szerint- igénytelenség.
Alvás itt-ott, amott, majd az autóban és át az ágyba: nyilván nem lennél ilyen rugalmas, ha a babád minden mozgatásnál felébredne, majd néhány óráig nem aludna vissza. Az én fiam ilyen, szóval nálunk ez semmiképp sem jöhet szóba. De ha ti bírjátok, akkor ez nem árt a babának, mindemellett önzőségnek tartom.
Megvárni a babát, amíg felébred a kocsiban ülve: én is megcsinálom. Pont azért, mert ha felébresztem, akkor nyűgös és nem tudom visszaaltatni. Így is lehet, hogy felébred, amikor leállítom a motor. De ha mégsem, akkor megvárom, ugyanis édesdeden alszik és szüksége van rá. Természetesen, ha pl orvoshoz megyünk időpontra és elalszik mire odaérünk, akkor kiveszem, de csak azért nem keltem fel, hogy a lakásba bemenjünk.
Ja, és a szüleim 3.5 órányi autóútra laknak, anyósék 1 órányira, úgyhogy ez nem mérvadó. Mivel a fiam nem alszik 1 óránál többet autóban, ezért ha szüleimhez megyünk, soha nem kell várni h. felkeljen, inkább megváltás, hogy vége az ordításnak és kiszállhatunk. Viszont anyóséknál már nemegyszer ültem vele kinnt a kocsiban és kijöttek megnézni, de ki bírták várni, hogy felkeljen.
én a második válaszolóval értek egyet, maximálisan.
Alaptisztaság, és nem ébresztem fel.
Az idegrendszer egészséges fejlődéséhez kell a nyugodt alvás, ezen belül az aktív REM-fázisok.
Másfél éves a fiam, és nem engedem, hogy bárki koszos kézzel fogja a kezét. Képzeld el, amint egy férfi (sokan vannak) nem mosnak kezet vizelés után... Csak egy kis képzelőerő kell hozzá...
Mániákusan nem takarítok, és nem tisztogatom a gyereket, e mellett viszont ápolt és tiszta. :)
Szerintem elemi dolog, hogy koszos kézzel nem nyúlkálunk a gyerekhez, egyrészt mert jó példával járunk elöl és kezet mosunk, ha összepiszkoltuk, másrészt fekete kézzel a gyerek ruháját összefogdosva biztos repesve várnám a mosást. És ha a csirkeólból jött be éppen? Vagy a retkes csizmát húzta le?
A másik.
Anyámnál a kutyák a lakásban vannak, sosem tettem le kúszni a földre csak az ún. tiszta szobában.
A cipővel meg rengeteg koszt behord az ember, ki tudja mit szedett fel a talpával...
Nálunk sem lehet cipővel bejönni a házba, erre van az előszoba, azt az 1-2 nehezen mozgó idős rokont meg szépen megállítjuk a cipőre a kórházakban látható lábzsákot felhúzzuk és meg van oldva.
Az, hogy néha elmentek valahova, ahogy írtad a gyerek bírja, akkor miért ne? Amíg nem megy az Ő rovására. Ezzel semmi bajom. Bár az én lányommal ezt már nem lehet megcsinálni, annyira erős a napirend érzése és fél 8kor már tajtékzik mert fürdés, alvás és kiságy kell neki. Nekem ez így van rendjén, de ahány ház, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!