Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire vagytok rugalmasak a...

Mennyire vagytok rugalmasak a csecsemőbabátokkal? Rugalmasság vagy felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy pl. anyósomék nagyon messze laknak, úgyhogy ha elmegyünk hozzájuk, nem szólok rá apósomra, hogy a fekete kezét elöször mossa meg, mielőtt a gyerekhez nyúl (6hónapos), bár zavar. Vagy, bár otthon tisztaság van, de anyóséknál leteszem kúszni a gyereket a földre akkor is, ha nincs kitakarítva a kutyák után, és a cipőnket sem kell abban a szobában levenni. És abból sem csinálok gondot, hogy hetente egy-két estét rokonoknál töltünk, akkor ott fürdetjük, ahol éppen vagyunk, lefektetem az utazóágyba, amikor pedig megyünk haza, akkor be a kocsiba... általában fel sem ébred rá. Ilyen dolgokra gondolok. Felelőtlenség vagy rugalmasság?
2010. szept. 8. 13:56
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
87%
16.25 vagyok az utolsónak: szerintem is alap, azt nem értem, anyósának hogy nem az???
2010. szept. 8. 16:39
 32/44 anonim ***** válasza:
89%

Hát én nem tudom, hogy rugalmasság vagy felelőtlenség. Nekem is van 2 macskám és mielőtt a gyerek reggel felébred kiporszívózom és felmosom a lakást, a kanapé huzatokat 2 hetente mosom . A gyerek 6 hónapos de még járókában van, néha teszem le a padlóra , hogy próbálkozzon de előtte felporszívózom és felmosom, lehet, hogy rugalmatlan vagyok és bár tudom, hogy nem lenne baja akkor sem ha nem vigyáznék ennyire, de én így vagyok nyugodt, neki nem ártok vele. Én is állatok mellett nőttem fel (kutya -macska) mégsem szeretem ha a kutya után, vagy a kinti cipő után nyalná a padlót, de nem ítélem el egyáltalán azt aki ezt bevállalja, nem hinném, hogy ő rosszat akarna a gyerekének. Én abból a meggyőződésből takarítok , hogy én sem szeretném megnyalni a padlót a férjem cipője után. Az altatás olyan dolog, hogy én is szeretem ha az ágyában éri az este de ha néha úgy alakul, hogy ez felborul nem akadok ki és elaltatom ahol vagyok, természetesen ez ritka mert én is azon a véleményen vagyok , hogy mindent lehet mértékkel! A kocsiban való várakozás , hogy őszinte legyek nekem nem menne, én nem ülnék 2 órát, hogy felébredjen.

Ez vagyok én, én így csinálom, és egyáltalán nem biztos, hogy ez a jó!

Úgyhogy én nem tudom, hogy rugalmasság vagy felelőtlenség mert én is lehetek mindkettő!

2010. szept. 8. 17:55
 33/44 anonim ***** válasza:
72%
háát azt hiszem ez volt az a kérdés ami egy jó darabig lebegni fog a szemem előtt...
2010. szept. 8. 18:35
 34/44 anonim ***** válasza:
54%

Nem gondolom, hogy rugalmasság kérdése lenne, de nem is feltétlen felelőtlenség. Viszont én az egy éves fiamat sem adnám senki fekete kezébe... Minthogy én sem fognék kezet senkivel, ha fekete a keze...

A koszos padlóra leteszem a gyerekem mászni, pedig egyszerűen -véleményem szerint- igénytelenség.

Alvás itt-ott, amott, majd az autóban és át az ágyba: nyilván nem lennél ilyen rugalmas, ha a babád minden mozgatásnál felébredne, majd néhány óráig nem aludna vissza. Az én fiam ilyen, szóval nálunk ez semmiképp sem jöhet szóba. De ha ti bírjátok, akkor ez nem árt a babának, mindemellett önzőségnek tartom.

Megvárni a babát, amíg felébred a kocsiban ülve: én is megcsinálom. Pont azért, mert ha felébresztem, akkor nyűgös és nem tudom visszaaltatni. Így is lehet, hogy felébred, amikor leállítom a motor. De ha mégsem, akkor megvárom, ugyanis édesdeden alszik és szüksége van rá. Természetesen, ha pl orvoshoz megyünk időpontra és elalszik mire odaérünk, akkor kiveszem, de csak azért nem keltem fel, hogy a lakásba bemenjünk.

Ja, és a szüleim 3.5 órányi autóútra laknak, anyósék 1 órányira, úgyhogy ez nem mérvadó. Mivel a fiam nem alszik 1 óránál többet autóban, ezért ha szüleimhez megyünk, soha nem kell várni h. felkeljen, inkább megváltás, hogy vége az ordításnak és kiszállhatunk. Viszont anyóséknál már nemegyszer ültem vele kinnt a kocsiban és kijöttek megnézni, de ki bírták várni, hogy felkeljen.

2010. szept. 18. 22:11
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Én kisebb korában szóltam, hogy ne adjanak puszit a kezére. Most már másfél éves, és a kutyának dobálja a labdát, persze utána kézmosás. Amikor kúszott akkor ahol nem volt túl tiszta a szőnyeg én leterítettem egy pokrócot. Persze volt, hogy lemászott róla. Ha messziről jövünk haza hétvégén akkor este indulunk el, a kocsiban elalszik, és onnan a kiságyba teszem, majd alszik reggelig. Nyáron volt, hogy megfürdettem indulás előtt. Télen nem fürdetem meg, aznap nem fürdik.
2010. szept. 18. 22:27
 36/44 anonim ***** válasza:
78%
Egyértelműen felelőtlen vagy, és mint látom a válaszokból a normális többség ezt így is látja.Ennyi a válaszom, tudod kérdező te tudod mit csinálsz.A te felelősséged.És a koszban másztatni a babát egyáltalán nem egyenlő a rugalmassággal ha megbocsájtasz.én azért jobban átgondolnám a te helyedben ezt a dolgot.Nem azt mondom, hogy sterilen neveld a babádat, de találd meg a középutat, és tartsd be a szabályokat.Ha meg ennyire nem érted, hogy mi a dolog lényege, akkor vegyél elő egy csecsemős könyvet, abban mindent megtalálsz, hogy mit hogyan csinálj.Én a te helyedben nem így csinálnám.Ha az alapvető higiéniás szabályokat nem tartod be,akkor gondolom nem is sterilizálod a baba cuccait.Minek sterizlizálni a cumisüvegét ha leteszed a kutyakakás földre mászni.Ő még pici baba, sok dologtól meg kell védeni, később ha nagyobb lesz járni kezd, akkor ugysem tudod ennyire a kosztól megóvni, de szerintem egy csecsemő ne kusszon másszon a kutyakakás földön.(bélférek stb, ez durva)További jó babázást, és olvass el pár szakkönyvet a csecsemőápolásról, nevelésről.Érdekes információkhoz juthatsz.:)
2010. szept. 18. 22:32
 37/44 anonim ***** válasza:
84%
Ha anyóséknál te is lefekszel a gyerek mellé a földre, akkor nem mondom, hogy felelőtlen vagy.
2010. szept. 19. 00:32
 38/44 anonim ***** válasza:
86%

én a második válaszolóval értek egyet, maximálisan.

Alaptisztaság, és nem ébresztem fel.

Az idegrendszer egészséges fejlődéséhez kell a nyugodt alvás, ezen belül az aktív REM-fázisok.

Másfél éves a fiam, és nem engedem, hogy bárki koszos kézzel fogja a kezét. Képzeld el, amint egy férfi (sokan vannak) nem mosnak kezet vizelés után... Csak egy kis képzelőerő kell hozzá...

Mániákusan nem takarítok, és nem tisztogatom a gyereket, e mellett viszont ápolt és tiszta. :)

2010. szept. 19. 08:08
 39/44 anonim ***** válasza:
31%
Vannak dolgok, amit én is úgy teszek, mint a kérdező, van amivel nem értek egyet, de azok alapján amit írtatok jelentem, rugalmasan és néhányak szerint felelőtlenül, szerintem mérlegelve és nem túlféltve nevelem a kisfiam. Én így jónak tartom.
2010. szept. 19. 09:05
 40/44 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem elemi dolog, hogy koszos kézzel nem nyúlkálunk a gyerekhez, egyrészt mert jó példával járunk elöl és kezet mosunk, ha összepiszkoltuk, másrészt fekete kézzel a gyerek ruháját összefogdosva biztos repesve várnám a mosást. És ha a csirkeólból jött be éppen? Vagy a retkes csizmát húzta le?

A másik.

Anyámnál a kutyák a lakásban vannak, sosem tettem le kúszni a földre csak az ún. tiszta szobában.

A cipővel meg rengeteg koszt behord az ember, ki tudja mit szedett fel a talpával...

Nálunk sem lehet cipővel bejönni a házba, erre van az előszoba, azt az 1-2 nehezen mozgó idős rokont meg szépen megállítjuk a cipőre a kórházakban látható lábzsákot felhúzzuk és meg van oldva.

Az, hogy néha elmentek valahova, ahogy írtad a gyerek bírja, akkor miért ne? Amíg nem megy az Ő rovására. Ezzel semmi bajom. Bár az én lányommal ezt már nem lehet megcsinálni, annyira erős a napirend érzése és fél 8kor már tajtékzik mert fürdés, alvás és kiságy kell neki. Nekem ez így van rendjén, de ahány ház, annyi szokás.

2010. szept. 19. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!