Mennyire vagytok rugalmasak a csecsemőbabátokkal? Rugalmasság vagy felelőtlenség?
az én babám 7 hónapos, most kezd mászni. leteszem a földre, pedig nálunk is van kutya, igaz, naponta van, hogy 2x is porszívózok és rendesen oltva, féregtelenítve, fürdetve van a kutya.
olyan helyen, ahol cipővel mászkálunk én nem szívesen engedem a földre. de ha pár hónappal idősebb lenne, nem csinálnék belőle gondot, viszont most még nagyon sokat van az arca, szája a földön. egy cipővel bejárt lakáshoz képest egy játszótéri homokozó maga a fertő, mégis bele fogom engedni a babámat, ha elég nagy lesz hozzá.
a napirendjét a saját érdekünkben nem borítom fel, mert a babám a szokásai rabja, ha valami nem pontosan úgy történik, ahogy szokott, akkor nyűgös és nem is alszik rendesen. anyuékhoz szoktunk menn úgy kéthavonta 1-1 hétvégére, az is rémálom ilyen szempontból. de ha a ti babátok bírja, menjetek nyugodtan!
én nem gondolom felelőtlenségnek az ilyet, mindenki azt csinál a gyerekével, amit jónak lát, csak aztán viselje is a következményeket.
viszont anyósodéknak azért szólhatnál, hogy legalább ha mentek, takarítson már nagyjából össze, és mossanak már kezet, mielőtt összetapizzák a babát. ennyit igazán megtehetnek!
a 28%os vagyok:-))
Tökéletesen egyezik a véleményünk a játszon a homokban fekszik, pocsolyázunk, sarazunk szóval nem él fedő alatt. Csak van olyan kifejezés: IGÉNY. Nekem igényem van hogy igenis mossanak kezet ha jönnek főleg ha fekete a keze. Egy kiadós buszozás után pl. szagoltad a kezed? Tök büdös. vagy sorolhatnám. És ha az após a kakilásból jött vissza? Na tudod kit simogasson!! magát maximum.
De ha valakinek ilyenek betartására nincs igénye akkor nevelje igy a gyereket.
(a fenti sorok csak példák, a kérdezőnak egyáltalán NEm szól) - félreéréts végett...
kedves utolsó!
a gyermek nem egyenlő a csecsemővel!
nem felelőtlenség, de nem is rugalmasság.
inkább egy kicsit önzőség.
én is önző vagyok, de az még nekem se fér bele, hogy hetente többször "ott fürdetem, ahol éppen vagyok".az esti fürdetés és altatás fontos, biztonságos pont a babának...nehogy később emiatt zaklatott legyen.
nálunk nincs makulátlan tisztaság, de azért kutyaszőrös, koszos padlóra nem raktam volna le a babámat, és láthatóan koszos, fekete kézbe se adnám oda.
egyzser itt a gyakorin valaki kérdezte hogyan mossa ki a plüss játékállatokat hetente hogy ne menjen tönkre. Én akkor azt irtam hogy nem gondoltam rá MÉG hogy kimossam, akkor volt a babám 4 hónapos erre megkaptam hogy ezek szerint a retkes családmodell a divat.
Akkor a kutyaszőrös - cipős padló melyik kategória?
Segítetek? Köszi!
Szerintem viszont alap, hogy ha valaki tudja, hogy megyek a kúszó-mászó gyermekemmel és le fogom tenni a földre a gyereket, akkor előtte felmossa a padlót és leveszi mindenki a cipőt.
Egyébként meg valóban nem árt az immunrendszerének egy kis kosz, de azért túlzásokba ne essünk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!