Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire vagytok rugalmasak a...

Mennyire vagytok rugalmasak a csecsemőbabátokkal? Rugalmasság vagy felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy pl. anyósomék nagyon messze laknak, úgyhogy ha elmegyünk hozzájuk, nem szólok rá apósomra, hogy a fekete kezét elöször mossa meg, mielőtt a gyerekhez nyúl (6hónapos), bár zavar. Vagy, bár otthon tisztaság van, de anyóséknál leteszem kúszni a gyereket a földre akkor is, ha nincs kitakarítva a kutyák után, és a cipőnket sem kell abban a szobában levenni. És abból sem csinálok gondot, hogy hetente egy-két estét rokonoknál töltünk, akkor ott fürdetjük, ahol éppen vagyunk, lefektetem az utazóágyba, amikor pedig megyünk haza, akkor be a kocsiba... általában fel sem ébred rá. Ilyen dolgokra gondolok. Felelőtlenség vagy rugalmasság?
2010. szept. 8. 13:56
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
92%

Én ezek szerint nagyon rugalmatlan vagyok. A mai napig a gyermek határozza meg a napirendünket. Az ő alvásához, fürdetéséhez igazítunk mindent. Ő így érzi magát biztonságban. Mondjuk neki eszébe sincs alvásidőben a babakocsiba elaludni, ő megszokta a rituálékat, hogy a kutyusaival körbepakolja magát, hogy megissza a tejét, hogy fürdetés után kis játék és utána alvás és sorolhatnám.

Egyszer tolódott ki az altatás. Háááát, ajaj, milyen hisztis esténk volt.

Igaz ő 20 hónapos, de akkor is ő az első

Tisztaság: igen, 0-9 hónapig elég fontos volt, mostmár nem annyira, hiszen mindent összeszed az utcán. De ha hazajövünk, akkor a kézmosás az első nekem is, neki is.

2010. szept. 8. 14:16
 12/44 anonim ***** válasza:
74%

utolsó vagyok, (14.14-es) meg ha majd elindul, úgysem tudod megakadályozni, hogy koszos legyen, mindent megfogdos, a szájába vesz, a földet túrja, stb, stb.

van egy mondás: egy gyerek vagy tiszta vagy boldog :)

2010. szept. 8. 14:17
 13/44 anonim ***** válasza:
89%

Nekem igazából mindegy ki mit csinál a babájával, de én ezeket nem csinálnám meg.

Még felnőttként is utálnám, ha elaludnék valahol, aztán 2 óra múlva a kocsiban kéne folytatnom, majd csak utána a saját ágyamban.

Nálunk mindig mindenki kezet mosott a gyerek fogdosása előtt, és mi mindig hazaérünk fürdetésre. Ahol kutya van, és szőr és retek és dzsuva, ott sosem tettem le a földre a kúszó gyerekemet. Most már más, mert tud járni, most persze lerakom, és már a kézmosásért sem szólok, de már nagy, és sokkal különb dolgokat is a szájába vesz néha.

De a fürdetésre akkor is hazaérünk. Majdnem 2 éves.

Nekem nem szimpatikus, amit ti csináltok, de nem bírállak felül titeket, ha nektek ez így jó, hát legyen, és végül is nem az én gyerekemmel csináljátok, úgyhogy mindegy is.

Nem gondollak azért feltétlen rossz anyának, nehogy azt hidd. Mindenki más, te ilyen, én olyan.

2010. szept. 8. 14:18
 14/44 anonim ***** válasza:
79%
ez egyrészt elhatározás, de sokban függ a körülményektől is. Mint a kérdező írta, nagyon messze laknak a nagyszülők és ez sok mindenre kihat. A "kényszer" nagy úr. Próbál mindekinek megfelelőt csinálni, de ehhez néha engedi kell az elvekből. Az aki azt írta, hogy felelőtlenségés 2 órát képesek ülni a kocsiban, hoyg a pici felébredjen, biztos teljesen más környezetben él, valószínűleg azonos városban laknak a szülei pl, és valószínűleg jóval ritkábban mennek hosszú útra.
2010. szept. 8. 14:18
 15/44 anonim ***** válasza:
59%
sZERINTEM INKÁBB RUGALMASSÁG. a KÉZMOSÁSÉRT ÉN SOSEM SZÓLTAM, AKI MEGMOSTA, MEGMOSTA, AKI NEM, AKKOR SE FÉLTEM, HOGY BÁRMI BAJA LESZ A GYEREKNEK... EGYIKNEK SE LETT SOHA. GONDOLOM, A KUTYÁK NEM PISZKÍTANAK BENT, ÍGY NEM HINNÉM, HOGY ÁRTANA. Amikor az én gyerekeim kúszni, mászni kezdtek, nem maradtak sokáig a játszószőnyegen, parkettán, utánam másztak a konyhába, ebédlőbe, előszobába... oda bejárunk cipővel... Nem lehetett mindenki után azonnal felmosni... Vendégeskedés: nyugodtan menjetek, legalább a kicsi nem azt szokja meg, hogy körülötte mindenki némán kuksol, míg ő alszik. Az esti fürdés megvan, alvás is... a hordozóban is nyugodtan alszik hazafelé... Ja! És gondolom, nem azonnal fürdés után viszed ki :))) Nekem épp az tűnik túlzásnak, hogy valaki 2 órát üljön a kocsiban, mert a gyerek elaludt... de ezt mindenki maga dönti el.
2010. szept. 8. 14:21
 16/44 anonim ***** válasza:
87%

az vagyok aki ha kell 2 órát ül a kocsiban

:)))

Vidéken élünk, rokonok Pesten és havi egyszer megyünk, de ennek ellenére van amikor a házuktól egy utcányira leparkolunk és ott kivárjuk "sutyiban" amíg felébred, mert ha beparkolnánk anyós azonnal felébresztené a vijjogásával. Úgyhogy mi is pattoghatnánk úgy ahogy a rokonok ütik az ütemet, de leszarom. Mióta megszületett azt vallom, hogy az anyja vagyok, egyelőre ő nem tudja ilyesmikben "megvédeni" az érdekeit, nekem kell képviselni az érdekeit és letojom, hogy ki hogy sértődik meg az én apósom is elment szépen kezet mosni, mert erre kértük. Nekem az fontosabb hogy a gyereknek jó legyen. Múltkor egy rokonunk is megorrolt, mert a gyerekünk alvásideje után mentünk vendégségbe, de nem izgat. Én nem fogok egy délutáni alvás nélküli másfél évessel harcolni egész délután csak mert vendégségbe hívtak minket. Mentünk du. 3-ra és nem dőlt össze a világ, az meg, hogy morogtak kicsit kevésbé érdekelt, mintha gyerekem egész nap nem aludt volna.

2010. szept. 8. 14:24
 17/44 anonim ***** válasza:
55%
ja, még az előzőhöz. Ettől függetlenül megértem ha valaki nem ilyen "anyatigris", nekem ez zsigerből jön. :DDD
2010. szept. 8. 14:26
 18/44 anonim ***** válasza:
82%

14,18 vagyok, én is kivárom amíg felébred az autóban a lányom. Mindig készítek be magamnak egy újságot, hogy ne unatkozzak, elüldögélek én ott szívesen.

Inkább várok fél órát vagy bármennyit, mint egy vijjogó rokonra ébredjen, vagy nyafogjon egész vendégség alatt, jobb ha kialussza magát.

2010. szept. 8. 14:26
 19/44 anonim ***** válasza:
93%

Nem semmi hogy én nem teszem le a gyerekm a kutyaszőrös koszos padlóra és 28% os a válaszom:-))

Na inkább nem irok semmit:-))

2010. szept. 8. 14:32
 20/44 anonim ***** válasza:
72%

Amugy meg: terhesen mindenki RETTEG hogy a toxoplazma vizsgálata nehogy pozi legyen de a csemcsemő mehet a kutyás földre....

Ezt nevezem...

2010. szept. 8. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!