Felelőtlenség az, ha egy anya eddig szinte sohasem tette hasra a babáját, és így a gyermek 9 hónapos korára, se fordulni, se kúszni, se mászni nem tud? Egyáltalán van összefüggés?
A védőnő a felelőtlen, meg az orvos, mert nem 9 hónaposan kell erre "rájönni", hogy valami nem oké, azért vannak, hogy segítsék az anyukát, aki tapasztalata, és nem mindenki olvasgatja a táblázatokat, hogy hány hónaposan mit "kell tudni" a babának.
Egyébként nem értem, hogy hogyan ül fel, ha nem tud forogni, itt nekem valami nem stimmel...
Valószínűleg az izomzatával van valami gond. Szerintem az anyuka igenis felelőtlen, mert ezek szerint nem szólt eddig sem az orvosnak sem a védőnőnek, hogy gond van. Vagy csak egyszerűen nem tudta, hogy ez gond ebben a korban. Még ma is van, aki nem használja az internetet és nem jár össze más babás anyukákkal, hogy lássa nekik hogyan fejlődik a babájuk.
Nekem is van ilyen rokonom. Szintén nem csinált semmit a babája 1 éves koráig, aztán lassan megtanulta. Most 2 éves és szalad. Mi nem találkozunk, csak hallomásból tudom. Ott az orvos sem mondott rá semmit.
Elsővel értek egyet, első gyermekes anyukának nem feltétlenül kell tudni, hogy mit mikor kell csináljon a baba. A védőnő meg az orvos nem látta eddig, hogy baj van? Amúgy meg nem a hason fekvéstől függ a baba mozgása.
Az én kisfiamnak nem volt szabad hasra feküdni, mert granulomája(vadhús) volt a köldökén. Miután leégették, hat hónapig nem volt szabad hasra feküdnie, állandó felügyelet mellett volt, mert ha véletlenül hasra fordult vissza kellett fordítani.
Szerintem az izomzattal van valami gond, vagy ki tudja, mert tényleg sántít az, hogy felülni felül, de nem fordul hasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!