Nem felelőtlenség? Mi a véleményetek?
Nálam ez már kimeríti a veszélyeztetés fogalmát. Lehet, hogy a helyedben jelezném a védőnő felé.
Amúgy nálunk pont azért kaptam fejmosást a falu népétől, mert néhány napos korától vittem magammal mindenhová, és ez szerintük káros a babának. Hát én 5 percre nem hagynám magára.
Na ilyenkor van az hogy "kinyílik a bicska a zsebemben"! A kedves szülők úgy vannak vele hogy úgy is nagyon pici,nem megy sehová. Az meg kit érdekel ha sír,legalább "tágul a tüdeje". Remélem hogy nem órákra hagyják magára,és nincs semmi veszélyforrás közelében.
Én még nem találkoztam ilyen esettel,de biztos zokszó nélkül szólnék az illetékeseknek! Aztán megnézném mennyire laza!
Számomra az ilyen nem nagyon számít anyának.
De itt egy cikk, nemrégiben történt a városkánkban.
Nyugodtan mutasd meg az ismerősödnek, hátha észhez tér. A cikkből sok mindent nem lehet megtudni, hogy miért csak a kislány sérült meg, de az első pár hozzászólásból kiderül, hogy anyuci egyedül hagyta őt a készülő ebéddel...
De felelőtlenség!!!
Az egyik rokonom mesélte hogy a szomszédja 40 éve otthon hagyta a gyereket míg elment a postára(kb. 1 km) nem lett semmi baja .
Mondom nem normális és mi lett volna ha az anyukával történik valami útközben vagy a babával otthon.
Persze, az esetek nagy részében nem lesz semmi baja. De ha mégis, akkorbaromira nem fogja vigasztalni a szülőt, hogy általában nem szokott bekövetkezni. :(
Egy kéthetesnél nyilván nem attól kell tartani, hogy magára gyújtja a lakást. De vajon abba belegondolnak az ilyen szülők, hogy mit él át az a pici, ha felébred, és hiába sír akár fél órán keresztül, nem jön rá válasz? Úgy bepánikol, hogy akár a későbbi életére is hatással lehet (by Ranschburg Jenő).
Itt olvastam egyszer, hogy a hozzászóló egy rokona egyedül hagyta az alvó babáját és elment moziba, mivel a gyerek rendszerint 2-3 órát aludt egyhuzamban. Amikor hazaért, a kisbaba hisztérikusan ordított, ki tudja, mióta... Komolyan mondom, a hideg ráz a történettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!