Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki xilitet használ cukor...

Van aki xilitet használ cukor helyett babája ételeibe?

Figyelt kérdés
Ha igen azt szeretném tudni, hogy ugyanannyit kell használni mint a cukorból? Ha pl. sütök és az van írva, hogy 16,5 dkg cukor kell akkor ennyi xilit is? Bocs ha zavaros vagyok.
2010. szept. 8. 12:07
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
25%
A cukortól sem lesz seemi baja,de a pótlótól biztosan:
2010. szept. 8. 12:19
 2/34 A kérdező kommentje:
A xilit nem pótló hanem természetes édesítő. Azért köszi.
2010. szept. 8. 12:23
 3/34 anonim ***** válasza:
50%
Ha természetes édesítőt szeretnél, akkor inkább szőlőcukor vagy gyümölcscukor. Szerintem.
2010. szept. 8. 12:41
 4/34 anonim ***** válasza:
49%
Bocs az offért, ez engem is nagyon érdekelne, mert nagyon gondolkozom, hogy én is azt fogom használni a gyereknek:)
2010. szept. 8. 13:15
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy érdembeni választ nem tudok adni, de én is néztem már a xilit-et, és azt írták/mondták róla, hogy gyerekeknek nem szabad dni, mert hashajtó hatású( hasonló a hatása náluk, mint a fenolftalein). Ezek szerint lehet adni nekik? Csak mert én is a gyümölcs és szőlőcukor verziót hallottam gyerekeknél. Az én kislányom 2 éves, de nem mertem neki adni xilitet.
2010. szept. 8. 13:18
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

"Az édesítőszereket a 36/2004. (IV. 26.) ESzCsM-rendelet szerint nem szabad használni – kivéve, ha erre külön rendelkezés lehetőséget ad – a csecsemők és kisgyermekek számára előállított élelmiszerekben, beleértve a nem egészséges csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt élelmiszereket is."

Részlet erről az oldalról: [link]

2010. szept. 8. 14:00
 7/34 anonim ***** válasza:
0%
Minek kell úgy kezelni egy gyereket mintha cukorbajos lenne???Ne essünk már túlzásokba..Éppen ettől lesz az,mert nem tanulja meg lebontani a szervezete a cukrot..És meddig eszi majd ezt?Örök életig úgysem adhatod neki..Vagy ne használj semmit,vagy pedig vmi mást az édesítésre.Találd meg az arany középutat!Egyáltalán minek kell vmit is édesíteni?
2010. szept. 8. 14:44
 8/34 A kérdező kommentje:
Nem kioktatást kértem, hanem választ a kérdésemre! Köszönöm aki válaszolt!
2010. szept. 8. 18:03
 9/34 anonim ***** válasza:
55%
Én úgy tudom ugyanannyit kell xilitből is, mint cukorból, szóval 1:1 arányban.
2010. szept. 8. 21:16
 10/34 anonim ***** válasza:
0%
Kaptál választ a kérdésedre,nem?Vki rendelettel indokolta,hogy NEM lehet használni csecsemők ételeibe.Minek kellett akkor kiemelni a kérdést??
2010. szept. 10. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!