Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetnènk türelmesebb...

Hogyan lehetnènk türelmesebb szülők?

Figyelt kérdés
Kinek mi segìt a nehezebb napokon, van valami bevált mòdszeretek? Szedjük a magnerotot, de fèrjemmel sajnos úgy èrezzük szr szülők vagyunk, mert olykor elszakad a cèrna, pedig a fiunk mèg csak egy èves, tudjuk, ez mèg csak a kezdet... Fogzik folyamatosan, már 12 kint van, most jönnek azt hiszem a szemfogai. Nagyon sokat kiabál mostanság, harap, csapkodja, dobálja a játèkait, rosszalkodik, nem hagyja magát pelenkázni estènkènt cirkuszolás árán csak. Nappal az alvása, mindene nyugisabb. Egyèbkènt egy borzasztò ügyes, èrtelmes kisember, nagyon szerethető, egyáltalán nem volt problèmás, csak hát alig van átaludt èjszaka mögöttünk ès már ha kelni kell este idegbeteg vagyok :( Sajnos egy idő után elfogy a türelmünk ès rákiabálunk, fèrjem volt, hogy meghúzta a haját, mert megelègelte, hogy tèpi az övèt, s visszaadta. Tudjuk, mèg nincs empátia nála, de mègis meddig tűrjük, ha pl èpp harap meg fájdalmat okoz? Ma pl mesèt olvastam volna, de állandòan belekiabált, csapkodta a könyvet, hiába kèrem szèpen, hatástalan, ìgy megmondtam nem olvasom tovább neki. Sajnos olyan is volt már, hogy erèlyesebben raktam vissza az ágyába vagy a pelenkázò lapra. Rossz alvò, mostanában nyugtalan, felkel sokszor, nem alszom rendesen egy jò ideje, mert nincs külön szobája, egyelőre a mi ágyunk mellett alszik,èn meg mindenre felèbredek. A fèrjem nem, de èn szülès òta borzalmas alvò lettem. Nagyon bánt, hogy nem tudok türelmesebb, jobb anya lenni, pròbálom mindig higgadtan, szèpen, de ha egèsz nap csak a nyűglődès megy mások hogy csinálják, hogy olyan nyugodtak tudnak maradni? Már azon gondolkodunk talán kistestvère sem lesz emiatt, a fèrjemet is nyomasztja, hogy nem tudunk felnőni a feladatra :(
2022. jan. 2. 21:35
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
19: èn azt ìrtam erèlyesebben raktam le, tehát nem a megszokott òvatos mòdon, hanem úgy normálisan leraktam, kicsit ridegen, nem egy mèterről vágtam le a gyereket. Vagy a pelenkázòra mikor már ezredjère fordul hasra határozottabban fogtam ès raktam le, mert lehetetlen művelet volt. Van, hogy ketten kellünk hozzá ès sajnos már a sokadik ilyenre nem tudok èn sem mosolyogva reagálni, pedig igyekszem nem kiabálni, nyilván te szuperul csinálod, mi meg nem. Elèggè bánt minket, ha már arra jutottunk nekünk második gyerek nem kellene ezek miatt. Gondolhatod, hogy nem viccből ìrtam, holott szerettünk volna neki tesòt.
2022. jan. 3. 10:30
 22/51 anonim ***** válasza:
0%

Akkor sem húzom meg a haját... kicsit sem mert ez gyerekes megoldás...

A nem önmagában rohadt kevés, azért üvölt a gyerek mert nincs nevelve, nincs következetes büntetés ennitt csak 2 tehetetlen szülőt latok akik azt hiszik egy 1 éves meg nem nevelhető, mert nincs benne empátia ami amúgy bullshit, van benne empátia csak feszegeti a határokat és lássuk megtehető mert putyulgatva van.

Először le kell hozzá gugolni és elmagyarazni hogy ne visítson, aztán szólni hogy hanem hagyja abba ez és ez lesz( pl szeret tv- ni akkor nincs tv). Utána jön a következetes bünti. Nálam pl ha hisztis voltam megmosták a csap alatt arcom. Mindig az ígértbuntit be kell váltani és nem szabad Utána meggondolni magad.

Az üvöltés nem segít, sőt csak immunis lesz rá.

2022. jan. 3. 10:35
 23/51 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 3 honaposom ellen áll pelenkázásnál,de egyrészt én vagyok az idősebb másrészt időm mint a tenger, szóval ráérek így nyugodt vagyok. Nem hisztizek még én is, ami amúgy csak olaj lenne a tűzre. Ilyenkor enekelgetek amitől elengedi magát.
2022. jan. 3. 10:47
 24/51 anonim ***** válasza:
0%
Én vagyok az erősebb akart lenni.
2022. jan. 3. 10:48
 25/51 anonim ***** válasza:

Próbáld máshol pelenkázni, vsgy probaljatpk nadrág pelenkát. Ne vedd magadra amiket írnak. Te segítséget kértél, nem túl sokat kaptál.

Van olyan idő amikor nem vagy a gyerekkel ? Vagy pár szabad óra ? Ez mindenképpen jó lenne. Kicsit kiszellőztetni az agyad. Jártok sétálni, levegőre játszótérre? Neked is jót tesz.

Sajnos az hogy nem ül le veled mesét olvasni, ez egy darabig még így lesz. És a dobálás , harapás ütögetés is. Kinövi, hidd el. Tudom ez nem segít. Legyen valami bünti, kiságy, vagy sarok ilyesmi. 1 évesen nem érti meg hogy nemlesz tv mert harapsz.

Az alvással kapcsolatban mindenképpen változtatni kell balamit valahogy. Jól értem 1 szobátok van, nem tudjátok külön rakni masikba ?

Egyébként nem vagyunk egyformák, van akinek kevesebb alvás, felttődés elég, van akinek több a türeleme stb.

Nekem a nyugtató teák, magnézium es társai nem igazán hatnak. Ha úgy érzed kezd sok lenni, tedd a kiságyba, állj ki a teraszra vagy az ajtó elé, szippants egy kis friss levegőt.

2022. jan. 3. 11:06
 26/51 anonim ***** válasza:
85%

A 23-as jön a 3 hónapos gyerek pelenkázásával 😂😂

Jót röhögtem 😂

Majd amikor nem tudsz ráadni normálisan semmit ordítás meg hiszti nélkül, mert folyton elmászik/elszaladna, megkérdezlek xDD

Amúgy kérdező, totál megértelek, néha nálam is elszakad a cérna. Egyik éjjel nemrég, amikor ezredjére kelt én meg atomfáradt voltam, azt mondtam neki, hogy,, aludj mostmár vagy kiváglak".. Reggel hihetetlen bűntudatom volt 😐 A legtöbb szülőnek vannak rossz pillanatai, ezzel nem vagytok egyedül. Azokra akiknek szobanövény gyerekük van ne hallgass, csak frusztráltabb leszel. Pont tegnap voltak nálunk vendégek, ők leteszik a gyereket 8-kor, alszik reggel 7-ig, éjjel 1xkel, megetetik oszt csá. Egyedül elalszik. Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy az én fiam mikor alszik el egyedül...

Egy lassan 10 hónapos kisfiú anyukája

2022. jan. 3. 11:20
 27/51 A kérdező kommentje:
Valòban gyerekes, igen, ezt már a fèrjemmel is lekommunikáltam.. Mikor 3 hònapig nem aludtunk szinte alig felvettem a kapcsolatot egy neves alvásszakèrtővel ès egy nevelèsi tanácsadòval, ők teljesen az ellentèteit mondták nekem, mint amit ide ìrtál, miszerint ezek ilyen pici korban felesleges körök, nincs empátiája, nem fogja megèrteni mièrt kapja, persze ebben az is bennevan, hogy a hangfelemelès, kiabálás is felesleges, ahogy a gyerek az alvástrèninget sem fogja fel, csak beletörődik, ezeket sem èrti meg. Pròbálom "nevelni", de TV-t nem igazán nèz 1 èvesen. Amennyire tudom következetes vagyok pl a konnektor mindig tabu, ahogy a mosògèp ès társai is..A nem szabad mindennapos vagy az, hogy vigyázz, mert elesel, bibi lesz stb. Ha megüt, mondom ez anyának fáj, inkább simizz ès megmutatom hogy kell, a aztán már kizökken,s inkább simogat, megszeret. Ma ledobálta az ètelt, rászòltam szèpen, de folytatta,s nevetett, ekkor fogtam ès elvettem előle a tárcát, s a babakekszèt sem kapta meg, csak akkor kapja, ha megeszi az ètelt. Ilyeneket nyilván megteszek, nem hinnèm, hogy minden rá van hagyva, èn inkább a türelem tèren kèrtem segìtsèget, hogy hogyan tudjam gázos szitukban is Buddha nyugalommal fordulni a gyerek felè.
2022. jan. 3. 11:32
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

Úristen de utálom ezeknél a kérdéseknél ezt a sok bezzeganyaga választ... Valakinek a teljes élete egy csillámpóni hányás, képtelen beismerni, hogy neki is akadnak hibái. Szerintem a kérdező maga is beismerte már, hisz le is írta, hogy hiba volt hajat húzni és türelmesebbnek kellene lenniük. Miért kell ezt még százszor a szemére hányni?

Az abszolút tény, hogyha te feszült vagy, akkor azt átveszi a gyerek is. Pl. amikor már frusztrál, hogy aludnia kéne és mégsem alszik és egyre inkább megy fel a pumpa észrevetted, hogy akkor ő mégjobban pörög az esetek nagy százalékában? Ugyanez igaz bármilyen más szitura is, amikor fegyelmezni kellene pl. a kiabálás miatt. Te minél idegesebb vagy, ő annál jobban csinálja.

Biztos én is sz*r anya vagyok, de nekem volt olyan, hogy a 8 hetesemmel zokogva vártam haza a férjem úgy, hogy a baba is ordított az ölemben, mert egyszerűen órák óta nem tudtam megnyugtatni, befeszültem és ő is befeszült és nem tudtunk egymással mit kezdeni. Apuka kb. 15 perc alatt megnyugtatta. Mi lehetett ugyan a különbség? Hát valószínű nem apuka varázsereje, vagy az ebédből hazahozott rántott hús illata, hanem az hogy ő nyugodt volt!

Szóval az első és legfontosabb szerintem az, hogy tanuljatok meg lehiggadni. Meg kell találni a módját! Bár ez a legnehezebb, de egyszerre sose legyetek feszültek. Ha érzitek, hogy megy fel a pumpa, akkor egyikőtök maradjon a gyerkőccel, másik vonuljon el 10 percre, mossa meg az arcát, vágjon földhöz valamit, álljon ki a friss levegőre, csináljon bármit, csak nyugodjon meg. Majd menjen vissza és friss szellemiséggel álljon neki a nyugtatásnak. Ez csapatmunka, de ha tudtok együttműködni, hidd el máris könnyebb lesz! :) Az alap problémát nem oldja meg, de segít kezelhető szinten tartani.

A másik javaslatom a kialvatlanságra egészen észszerű. Mivel tápszeres baba nem is kivitelezhetetlen. Váltsátok egymást pl. egy hétvégén. Egyik este apukáé az éjszakai műszak, tiéd a nappalos, te aludj, másik éjszaka/nappal pedig fordítva. Így legalább 10-12 órára gyerekmentesítve van gyakorlatilag az egyik fél. Nekünk ez szokott segíteni.

Ami még segít, azok a nagy séták! Nekünk is jót tesz a friss levegő. :)

És végül csak egy ötlet. Azt mondod nappal jobban alszik, mint éjjel. Meg kellene találni az okát. Milyenek pl. alvásnál a fényviszonyok? Nappal is sötétítesz? Lehet valami zaj, ami zavarja/jobban alszik tőle? Nem ti zavarjátok igazából fel, amikor aludni mentek, fordultok, horkol valamelyikőtök, stb?

Azt is eltudom képzelni, hogy az éjszakai pörgésben fárad úgy el, hogy nappal egyszerűen kidől. Meg kellene próbálni ezt megfordítani. Vagy nem alszik túl későn délután az esti altatáshoz képest?

2022. jan. 3. 11:40
 29/51 A kérdező kommentje:
Nyilván azt is mondom neki, hogy èdesem, ne kiabálj, hallunk tèged, itt vagyunk, szèpen játszunk, gyere anya is ideül mellèd ès társai, de sokszor a játèk sem köti le max szètdobálja, s amikor már egèsz nap ez van ès semmi sem jò sajnos èn is kiakadok ès felemelem a hangom rá, mostanában az alvás miatt nálam is volt hasonlò monològ èjjel, hogy ráförmedek, hogy aludj már vag, mi a baj megint stb. Nekem is lelkiismeretfurdalásom van ezek miatt a kirohanásaim miatt :( Ezeken szeretnèk változtatni, mert mègis velem van javarèszt, ha èn lenyugszok, valszeg őrá is hatással lesz, s a fèrjemre is. Egy szobában alszunk, most kèszült el a szobaja, kapott egy leesèsgátlòs ifjúsági ágyat, abban alszik mellettünk egy xiaomi kamerával. Viszont esèlyt sem látok ilyen alvás ès szepa korszaknál a külön szobára, pedig nekem már igènyem volna erre, mert mindenre felkelek, ahogy mocorog stb. Az lenne a forgatòkönyv, hogy egy matracon kellene a szobájában aludnom, mert ezerszer felkel ès keresne. Amikor átaludta az èjjelt már kezdtünk örülni, hogy ha kèsz lesz a szoba mehet is át, de most megint visszatèrtünk a szr alváshoz. Nem tudom van e ìgy èrtelme elkezdeni az átszoktatást, most olyan nyűglődős minden. Van egy járòkánk, az jò ötlet, hogy ha már èrzem, hogy borul a bili nálam belerakjam ès kimenjek a levegőre szusszanni. Anyòsom nem messze lakik, ma megkèrtem, hog, jöjjön át hozzánk, a fèrjemmel elmegyünk vásárolni ès pizzázni, át akarom ezt beszèlni vele, hogy ne a gyerek előtt adjuk ki a feszkòt, legyen valami bünti NEKÜNK, ha ez mègis megtörtènne, muszáj erről leszoknunk, saját magunk ellenensègei vagyunk ilyenkor ès mèg a dackorszak hol van..
2022. jan. 3. 11:46
 30/51 A kérdező kommentje:
28-as: nagyon jòkat ìrsz, kèrdezel, köszi. Teljesen egyet èrtek, pròbálkoztunk már hasonlòval, sokszor a fèrjemmel aludt, mìg èn a nappaliban, mert már kivoltam totál, ezt be kellene nekünk is vezetni, akiket ìrtál :) Ha már ilyen szr időszak van, csapatmunka kell, igazad van ebben, muszáj mòdot találni az önmegnyugtatásra..Az altatás nem nehèz ügy nálunk, úg, èrtem semmi extrát nem igènyel már, mellè fekszem, megsimizem, hozábújok ès cumival elalszik. Nappal semmi mocorgás, semmi ellenállás, simán megy. Èpp alszik. Picit besötètìtek ès annyi. Most pl mellettem alszik a kanapèn, èn Jòbarátokozok ès nem zavarja, csak fogta, lerakta a fejèt ès bealudt. Tegnap 2,5 òrát aludt. Többnyire a saját ágyában alszik, csak most kidőlt mellettem. A poèn az, hogy az apja horkolása nemhogy zavarja, de simán alszik mellette, ha horkol, meg sem rezzen. Egy kis kèkfènyű led lámpa világìt este, a tápszer után mellè fekszem, cumit adok, simogatom, s várok. Règen 5 perc volt, ma kb 45-50 az esti altatás. Ekkor indul meg hason. Vándorol, mocorog, vakaròzik, felül, eldől, felnèz ezerszer, hogy ott vagyok e. Mikor már osonnèk ki újra felül, ezt játszuk majd egy òrát, aztán eg, òra múlva kezdődnek a kelèsek. A helyzet az, hogy mivel mèg 2x alszik nappal lehet ez a gond. Viszont 1 alvással nem bìrja ki, 2 megmár azt hiszem sok neki. Sajnos ha hosszabbat alszik, s pl. felkel 1 után 5 körül kezd már álmosodni, ilyenkor hagyom mèg olyan 40 percet aludni ès 9 kor dől ki este. Nagyon nem ideális de mit tegyek, ha nem akar átállni egy alvásra? Átlag reggel fèl 8 körül kelünk ès 11 kor van első alvása...
2022. jan. 3. 12:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!