Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetnènk türelmesebb...

Hogyan lehetnènk türelmesebb szülők?

Figyelt kérdés
Kinek mi segìt a nehezebb napokon, van valami bevált mòdszeretek? Szedjük a magnerotot, de fèrjemmel sajnos úgy èrezzük szr szülők vagyunk, mert olykor elszakad a cèrna, pedig a fiunk mèg csak egy èves, tudjuk, ez mèg csak a kezdet... Fogzik folyamatosan, már 12 kint van, most jönnek azt hiszem a szemfogai. Nagyon sokat kiabál mostanság, harap, csapkodja, dobálja a játèkait, rosszalkodik, nem hagyja magát pelenkázni estènkènt cirkuszolás árán csak. Nappal az alvása, mindene nyugisabb. Egyèbkènt egy borzasztò ügyes, èrtelmes kisember, nagyon szerethető, egyáltalán nem volt problèmás, csak hát alig van átaludt èjszaka mögöttünk ès már ha kelni kell este idegbeteg vagyok :( Sajnos egy idő után elfogy a türelmünk ès rákiabálunk, fèrjem volt, hogy meghúzta a haját, mert megelègelte, hogy tèpi az övèt, s visszaadta. Tudjuk, mèg nincs empátia nála, de mègis meddig tűrjük, ha pl èpp harap meg fájdalmat okoz? Ma pl mesèt olvastam volna, de állandòan belekiabált, csapkodta a könyvet, hiába kèrem szèpen, hatástalan, ìgy megmondtam nem olvasom tovább neki. Sajnos olyan is volt már, hogy erèlyesebben raktam vissza az ágyába vagy a pelenkázò lapra. Rossz alvò, mostanában nyugtalan, felkel sokszor, nem alszom rendesen egy jò ideje, mert nincs külön szobája, egyelőre a mi ágyunk mellett alszik,èn meg mindenre felèbredek. A fèrjem nem, de èn szülès òta borzalmas alvò lettem. Nagyon bánt, hogy nem tudok türelmesebb, jobb anya lenni, pròbálom mindig higgadtan, szèpen, de ha egèsz nap csak a nyűglődès megy mások hogy csinálják, hogy olyan nyugodtak tudnak maradni? Már azon gondolkodunk talán kistestvère sem lesz emiatt, a fèrjemet is nyomasztja, hogy nem tudunk felnőni a feladatra :(
2022. jan. 2. 21:35
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
26%

Koszi

Az en idomben ezt nem beceztuk 🤣

2022. jan. 2. 23:11
 12/51 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk egyből külön bölcsőben volt és mindig egyre távolabb raktuk ahogy növekedett, most jön majd hogy kiságyba rakjuk és ha megszokta akkor külön szoba. Ha sír akkor is el kell kezdeni külön választani, a nyűgös szülő nem jó, kiegyensúlyozott anya6apa kell a gyereknek is. Az eleje nehéz lesz,de aztán átáll.
2022. jan. 2. 23:12
 13/51 anonim ***** válasza:
57%

Hmm amig ejjel szopott velem aludt mindegyik gyerek.

Aztan gond nelkul attettem a sajat agyaba.

Amugy aludj mikor alszik ha 20percet akkor annyit. Ha 2orat akkor annyit. A hazimuka raer akkor ha ebren van. Vele csinald. Nekem ez valt be.

Oke lehet ha mashogy csinalom akkor sem lett volna gond. Passz nem tudom.

2022. jan. 2. 23:21
 14/51 anonim ***** válasza:
20%

Már ne haragudj, de megcsak nem is szoptatod és a ferjeddel felváltva tudjátok altatni. Mi az istentől vagytok türelmetlenek?

Olvassatok már a gyerek fejlődésről, milyen korszakok vannak, mit miért csinál, mi a jó válaszkész reakció mert amit csinaltok az katasztrófa és a tudatlanság miatt van.

2022. jan. 2. 23:34
 15/51 Cubina ***** válasza:
0%

Úgy látom, hogy az van, amire gondoltam. Hogy alapból stressz és viták vannak, amire rátesz a kialvatlanság és ez hoz magával minden mást. Szegény kisfiú sínyli meg ezt, és még enyhe bántalmazást is kap ráadásként. Ettől még agresszívebb lesz. Tudom, hogy nem leányálom ez az állapot, én egyedül neveltem fel a lányomat, és sokszor voltam kikészülve, de ő ezt nem látta és nem érzékelte, mert magamban intéztem el a bajaimat, persze nem is volt kivel veszekednem.

Nálatok nem a babával van a gond, hanem kettőtökkel. Lehet tudni, hogy min vannak a viták?

Sajnos nem fog addig változni a helyzet a picivel, amíg te és a férjed nem rendezitek a problémákat és nincs egy nyugodt atmoszféra körülötte. Le kellene ülni és higgadtam megbeszélni a problémátokat, megoldást keresni. De csak egy kiadós alvás után.

Mindenre van megoldás, és ti most már felelős szülők vagytok/annak kell lennetek.

Nincs valaki, aki pár napig tudna vigyázni a kisfiúra, amíg ti feltöltődtök? Ha nincs, akkor azt is csinálhatnátok, hogy külön-külön elmentek 2-3 napra valahová kikapcsolódni.

Vagy egy bébiszittert hívni egy-két napra, ti pedig elmentek valahová szórakozni. Elég sok lehetőség van.

Nappal pedig azt kellene csinálni, hogy lefárasztod a fiadat. Adj neki feladatokat, egy 1 éves nem "hülyegyerek". Segítsen neked például eltörölni műanyag tányérokat, letörölni az asztalt, játékból "felmosni" sima vizes ronngyal, a játékait a helyére tenni, stb. Nyilván nem valós házimunkáról van szó, de így játékosan hozzá tudod szoktatni a teendőkhöz és ami a legfontosabb, jól kifárasztod, nem lesz ereje éjjel bohóckodni, és titeket is hagy aludni.

Ez azért is jó, mert ha most hozzászoktatod, később is segíteni fog a házimunkában, élvezni fogja, mert anyuval együtt csinálja. Neked is segítség lesz majd a későbbiekben. Nem baj, hogy fiú, ők is végezhetnek házimunkát, belőlük lesz majd a tisztaság és rendmániás férfi. :)

Az én lányom nagyon vevő volt az ilyesmire nagyon pici korától. Aludt is éjjel, mint a bunda, mert napközben kifáradt.

2022. jan. 3. 01:36
 16/51 anonim ***** válasza:
20%

hogy lehet meghúzni a haját, ezen csak én akadok ki? Igen helyre kell tenni, de nem így!!

Akkor nincs mese ha hajat tép vagy más egyéb neveléssel, de egy felnőtt nem viselkedhet ilyen gyerekesen...

Jesszusom tessék játékként felfogni a gyerek nevelést én is így teszem, ez van majd ez a korszak is elmúlik, addig viszont élvezem az anyaságot. Sose tépném meg a gyerekem, max rácsapnék a kezecskéjére.

2022. jan. 3. 01:42
 17/51 Cubina ***** válasza:
51%

Főzéshez is kérheted a segítségét, összeállítani az alapanyagokat, valami sütit készíteni, aminek a tésztájában pacsmagolhat. Nem baj ha csupa maszat lesz, élvezni fogja és hasznosnak érzi magát. Legfeljebb ráadsz egy kis kötényt, amiről könnyen letörölhető a szennyeződés. Mondhatod neki, hogy Kicsim, segítenél anyunak ezt meg amazt csinálni? Egyedül nem megy, stb. 1 évesen a gyerekek már nagyon sok mindent megértenek, még ha nem is beszélnek, de értik amit mondunk/kérünk. Ha úgy tűnik, hogy valami kérésedet nem érti, akkor megmutatod neki és onnantól tudni fogja.

Remélem, hogy megfontolod valamelyik tanácsot, ha már ennyit írtam. :)

2022. jan. 3. 01:47
 18/51 Cubina ***** válasza:
0%

16-os: Sajnos ha az ember ki van borulva és elszállt az agya az idegtől meg a kialvatlanságtól, nincs tisztában azzal, amit csinál. Persze hogy nem helyes, nem szabadna ilyet tenni, de nagyon sokan csinálják ezt, még az utcán is tanúja voltam többször a kicsik bántalmazásának. Olyankor azt kérdezem magamtól, hogy vajon minek szülte? De ez sajnos nem ilyen egyszerű.

A szülés utáni depresszió is ilyeneket vált ki. Mondjuk egy apából nyiván nem tud, de rá is kihat az anyuka és a gyerek lelki állapota.

Lehet, hogy itt is erről van szó.

Nagyon szomorú, hogy a felnőttek problémáinak a kicsik isszák meg a levét. :(

2022. jan. 3. 01:53
 19/51 anonim ***** válasza:
14%

Én is kialvatlan vagyok, napi 2 órát alszom, mégsem ütöm meg vagy rázom meg a 3 hónapos babámat amikor nem hajlandó aludni.

A kialvatlanság nem mentség.

2022. jan. 3. 02:18
 20/51 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy ingerültek, kialvatlanok vagyunk ès sokszor hibázunk, pont ezèrt szeretnèk jobb lenni, ezèrt kèrtem tanácsot, kinek ki vált be pl sport, zene, valami technika, bármi. Meg hát azèrt álljon már meg a fáklyás menet. Senki sem ütötte, se nem rázta meg a gyereket. A fèrjem sem "tèpte meg" (Jò èg!), csak enyhèn meghúzta a haját, a fiam meg reakciòkènt kinevette. Gondolta majd ha visszakapja nem lesz kedve csinálni, de nem megtèpte, ne szìnezd ki amit ìrtam lègyszìves. Fèrjemnek magyaráztam, hogy ez hatástalan, nincs empátiája, s egy ideig nem is lesz, nekünk kell változni ès lehiggadni. Fèrjem egy szuper apuka, mindenben rèszt vesz a kezdetektől, csak úgy látom túl sokat vár el egy egy èvestől vagy nem is tudom. Zavarja, ha a gyerek egèsz nap sikìtozik, mert nem èrti mièrt, hiába játszunk vele, babuzgatjuk,visszük a levegőre stb akkor is kiabál, s mivel eddig nem volt ilyen a fèrjem nem tudja mit kezdjen vele. Azt hiszi majd hallgat a nem-re ès ha ez sorozatosan nem válik be, elveszti a türelmèt ès felemeli a hangját rá. Nála ez gyakrabban előfordul, mint nálam. Aki pròbál segìteni, annak köszönöm a fáradozást...
2022. jan. 3. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!