Hogyan lehetnènk türelmesebb szülők?
A férjeddel milyen a kapcsolatotok? Nyugodt, kiegyensúlyozott? Van veszekedés? Stressz?
Én úgy érzem, hogy ti vagytok alapból türelmetlenebbek, és a baba átveszi a rezgéseket.
Az sem jó, hogy veletek alszik, ha meg tudjátok oldani, külön szoba kellene neki, ahol nyugalma van. Biztos hogy zavarja a körülötte lévő mozgás, lámpafény, stb. Ezért nem tud nyugodtan sem aludni. Sem ő, sem ti.
Egy babának nyugalomra van szüksége, csendes szobára nyugtató babazenével.
Ha ez nincs, ráadásul mindkét szülőjéből dől az ideg, akkor nyilvánvalóan ő sem tud nyugodt lenni.
Ott vagytok neki ketten, osszátok meg a feladatokat. Esetleg át lehetne vinni őt valamelyik nagyszülőhöz néhány napra, hogy ki tudjátok magatokat pihenni, és kipihenve a türelmetek is több lesz. A kialvatlanságotok még rátesz egy lapáttal.
Szerintem az agresszivitása is emiatt van.
Hozd át hozzám pár napra, egy angyalt kapnál vissza. :)
Ilyen nyugtató zenére gondoltam például:
https://www.youtube.com/watch?v=mQI9kLh7ha0
Neki és nektek is jótékony hatása lenne.
Nem arra kell a zene, hogy átaludják az éjszakát, hanem hogy megnyugodjon tőle mindenki. :)
Igaz, hogy babáknak való, de én is mindig ezt hallgatom és nagyon megnyugtat. Ki lehet próbálni, legfeljebb nem tetszik, de ártani nem fog.
Nalunk a kulon szoba egyelore hiu abrand. Ugyanis az van, hogy szepas nagyon. Az esti altatas kb 45 perc, mellette fekszem, ugy alszik el sok mocorgas utan..
millioszor felnez meg felkomasan ott vagyok e mellette, lecsekkol. Neha csak negyedjere tudok kijonni a szobabol, mintha felne egyedul maradni vagy tudna, hogy mi apaval a nappaliban vagyunk.. Most egy orat sem aludt es mar felult, a ferjem ment visszaaltatni. Nagyon idegorlo mar ez. Volt par het, amikor ataludta az ejjelt, o tapszeres egyebkent. Nappal semmi gond, elaltatom, alszik, nem mocorog, se nem kel fel. Regebben este is konnyen ment az altatas, ez kb egy honapja ilyen maceras. A ferjemmel vannak vitak, olykor stressz, amit nem mindig jol kezelunk, nyilvan ez sem hasznal, igyekszunk nagyon figyelni erre, de nem konnyu 2 temperamentumos emberrel
Igaz, nálunk egy 10hónapos rossz alvó, alapjában nagyon nyűgös természetű, extra anyás baba van de minden szavadat átérzem.
Pont tegnap este volt, hogy egyszerűen nem tudtam altatásnál letenni a kiságyba mert amint megmozdítottam az ölembe felkelt, ezt eljátszotta vagy 8x, a 9.nél már kiabáltam, hogy mi a jó istenért nem képes elaludni.
A kimerültség jeleit érzem magamon, ha tudnék rendesen pihentetően aludni, türelmesebb lennék.
Koszonom a zenet, ki fogom probalni :)
Kedves utolso, igen, nalunk is rengetegszer volt ilyen. En alapjaraton turelmesnek hittem magam, de ez most probara tesz es sajnos a kialvatlansag nem epp a jo oldalam hozza ki belolem, pedig annyira szeretnenk jol csinalni :/ Amikor ataludta az ejszakat vagy csak 1-2 forgolodasa volt, sokkal turelmesebb es kiegyensulyozottabb voltam, tobb energiam volt, tobb mindenhez volt kedvem, gordulekenynek es konnyunek ereztem a napokat. Most meg megint ott tartunk, mint 7 honapos koraban, az brutalis volt, amikor elkezdett maszni...fel orankent, orankent felriadt. Holnap elkezdek valami tornat, jogat, talan mentalisan is jot tenne egy kis mozgas...nem szeretnek ra kiabalni, hisz meg kicsi, nyilvan nem direkt szivat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!