Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos babával 1 hétre...

3 hónapos babával 1 hétre elmennétek pihenni? Saját házikóba 2 órás út, de félek az uj ingerek és környezet miatt. Csalàdtagok szomszed házban

Figyelt kérdés
2021. dec. 27. 09:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%

Mennék, akkor is ha nincs közelben család, de vágyom rá!

Aki azt mondja minek menni, ha ugyanazt csinálod, mint otthon, az gondolom előtte sem volt egy nagy utazgatós, kirándulós, kikapcsolódós egyén. Nekem megváltás volt néhány hónap után csak a környezet változás is, hogy végre nem otthon vagyunk, séta közben új ingereket kapunk, "világot látunk". A baba pedig a miénk, az új családtagunk, már vele együtt boldogulunk és tanulunk meg létezni nyaralás/pihenés közben is akkor is, ha ez bizonyos feltételek bővülésével jár. Pl. bababarát szállás keresése, informálódás, hogy a szállásadónak mit jelent a bababarát szó, mik alap tartozékok, mit kell vinni, stb. Informálódás előre, hogy mit tudunk csinálni a környéken, ami illeszthető a napjainkba, stb.

Mindig le vagyok itt pontozva, de én azt mondom a baba az új jövevény, mi is alkalmazkodunk hozzá természetesen, de leginkább neki kell hozzánk. Sosem értettem egy pár miért rendeli 100%-ban az életét a baba alá csak azért, mert sír, etetni kell, pelenkázni kell, stb. és ezt persze meg kell tenni akkor is, ha nem otthon vagyunk a négy fal között. Mi 80%-ban képesek vagyunk élni az életünket vele együtt is úgy, ahogy előtte, mégha nyilván több kötöttség is jár ezzel, szóval azt gondolom ez a ti mentalitásotokon múlik főleg! Ha TI jól éreznétek magatokat így, akkor menjetek nyugodtan, csak informálódjatok mi van a szálláson, ehhez képest mit használtok mindennap. Pakoljatok be minden ilyet. Ami számomra még alap, az egy JÓ gyerekülés/babahordozó ilyen távon, ami nemcsak biztonságos, de ergonómiai szempontból is oké.

Ha valaki merőben más életszemlélettel rendelkezik, attól sose várj támogatást ilyen kérdésben, de ha nektek jól esne, akkor miért akadályozna mások véleménye? Max többé nem mentek, ha nem jól sül el. :)

2021. dec. 27. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:
57%
3 hónapos babával elutaztam 1 hónapra Olaszországba az anyósomékhoz. Szuper volt, egy kicsit kimozdultam otthonról, minden reggel és este lementünk a tengerpartra, a lányom hatalmasakat aludt a jó tengeri levegő miatt, így én is tudtam pihenni, aludni. Jókat ettünk, a tejem is rengeteg, jó minőségű lett, jó volt emberek között lenni. Anyósék beszereztek egy csomó szükséges holmit, amit később is tudtunk használni. Gyerekorvost is szereztek, ha szükség lett volna rá. Később is sokat utaztunk vele, nem zárkóztunk be a 4 fal közé, sőt, sokkal könnyebb volt jönni menni, míg nem volt ovis, iskolás.
2021. dec. 27. 16:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok, miért lettem lepontozva? Mégis mi a rossz abban, ha valaki élvezi a babás időszakot, és nem otthon mártírkodik.
2021. dec. 27. 17:58
 14/14 anonim ***** válasza:
31%
Hát hogy te élvezed a babás mocorgást, ők meg otthon mártírkodnak. :D 11 vagyok, én is le lettem pontozva, de nem különösebben érdekel, már megszoktam.
2021. dec. 27. 22:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!