Jogos a férjemtől, hogy amióta itthon vagyok a babánkkal ( már 1,5 évs mondjuk), leteremt, leszól, hogy nem vettem-veszem észre magamtól, hogy már nincs tiszta zoknija, alsónadrágja és tán mosnom kéne neki?
Van szennyes kosarunk. Szerinte a használt gatyát, zoknit nem kell belekeverni, ezért tartja a szekrény aljában külön ( csak én nem vettem észre, hogy felgyűlt, már mosni kellene), mint ahogy az anyjától tanulta anno.
igen, pampogott, lehordott ( meg nem vert ezért) ,hogy miattam magas a víz számla, mert egyenként elmosok mindent, mikor ettünk-ittunk belőle, ezért vízpazarlás, mert ha egyszerre mosogatok mindent egy nap, ,akkor kevesebb víz, mosogatószer megy el szerinte....csak közben nézd meg szagold a szennyes edényt...
Oké, kérdezd meg tőle, hogy miért kellene az Ő anyukáját majmold, mikor neked megvan a saját módszered, ritmusod, ez a ti közös családotok, és ha nem tetszik ahogy csinálod, mehet az anyjához aki majd nap végén elmosogatja az ő szrságait is.
Nem vagy cseléd, egyenrangú vagy. Felejtsd el hogy úgy ugrálsz ahogy fütyül, és hogy neked bármit úgy kellene csinálni ahogy az anyja.
Az is baj, hogy mivel a gyed kevesebb, mint a fizetésem volt, ezért nemigazán érzem magam emiatt egyenrangúnak, mert így neki több pénze van.Erre mondta azt, hogy ha nincs elég bevételem, akkor az a minimum, hogy én csinálok itthon mindent minél takarékosabban, neki meg igy itthon nincs dolga, nem kell semmit csinálnia, de még igy sem leszünk egálban ( munka-bevétel arányában).
Haverjainál is ez van, hallottam, hogy beszélték. ( Haverok feleségeit nem ismerem.)
"igen, pampogott, lehordott ( meg nem vert ezért) ,hogy miattam magas a víz számla, mert egyenként elmosok mindent, mikor ettünk-ittunk belőle, ezért vízpazarlás, mert ha egyszerre mosogatok mindent egy nap, ,akkor kevesebb víz, mosogatószer megy el szerinte...."
Mióta vagytok együtt? Mennyit éltetek együtt a gyerek előtt?
Hogy jutott eszedbe gyereket szülni neki? Munkád, kereseted amúgy volt korábban?
Otthon, a szüleiddel is ilyen alárendelt státusban éltél?
Ez neked így megfelel? Az az elved, hogy a férfi a ház ura, a nőnek meg a konyhában a helye?
Komolyan kíváncsi vagyok ezekre.
Ó te jó ég. Jó választás mit ne mondjak. Alapvető dolgokat kellene átkódolni mindkettőtök agyában a munkáról, a pénzről, a másik megbecsüléséről stb.
Pl ott van az, hogy ha tetszik neki ha nem, jogilag a házasság vagyonközösséget jelent, tehát nincs olyan hogy ő pénze. Ez van.
Az a ti családotok pénze amiért ő megdolgozik a munkahelyén, addig te otthon végzed el az amúgy normál esetben közös munkát, és emiatt te nem vagy kedvesebb ember. Emiatt kapsz gyedet, ami sajnos kevesebb pénz, de itt ilyenkor elgobdolkozok, hogy mi van ha te a munkahelyeden keresel kevesebbet? Meg kell húzd magad? Rosszul kell érezd magad?
Milsen házasság az ilyen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!